Na pole ne !

Odkazy na vaše miláčky na webu. Odkazy na vaše stránky s fotkama, prezentace, apod.

Na pole ne !

Příspěvekod sla.biker » úterý 26 březen 2013, 21:49

Tak jsem se jedno mrazivé nedělní odpoledne vydal na krátkou projížďku, cestou necestou (bohužel i polem, nepolem) a dostal se před rozhodnutí - mezi baráky, nebo po poli - volba jesná, je to přeci endůůro...Asi 30 - 40 metrů za hranicí pole a velkou louží Dominator stojí obalený bahnem - dokonce tak dokonale, že se netočí přední kolo - zalepeno totál.
Sakra cesty zpět není, přede mnou cca 200 metrů neuvěřitelně lepivé dobře prohnojené matičky půdy. Jako starej motokrosař, trialista a endurista v jedné osobě, protřelý životem se nenechám takovou malicherností rozhodit. Hop dolů (po dvou krocích tak o deset kilo těžší) a hledaje klacík. Klacík naleznuvší radostně už o dvacet kilo težší chvátám zpět šťourat bahno. Hop na stroj a po neskutečné námaze jsem o metr dál ve stejném stavu. Přestává mně to bavit, hledám další klacek a potají myslím na KX stojící v garáži. Šťourám, nasedám nejedu. Trvá to už asi 15 minut a sloužím jako slušná zábava pro dva pubescenty venčícího psa v jinak pro ně celkem nudném odpoledni. Sedí, čumí a řechtaj se. Blbečci, bejt v jejich kůži asi se bavím taky - zhnojená nešťastná postava dolující hroudu hlíny, která vzdáleně připomíná cosi, jako motorku .. Propadám deprézi a v hlavě mi běží, koho že zavolám, ať mi přijede pomoct. Když náhle - spásná myšlenka! Nářadíčko na svém místě - dokonce i to co potřebuji. Sundavám přední blatník připomínající řádně uplácanou bábovičku. Hurá je dole, jak ven to bahno? Normálka s ním klepnu o kolo a vypadne.. Nevypadlo - prasknul blatník - kříčím na sebe na celé pole něco o debilech, že i chlapci odcházejí ze své pozorovatelny. No nic blatník i s podkovou přivázat na nosič pavoukem (mám!) a pryč.
Paráda silnice, jede se na vapku odstranit přebývající metrák půdy dobře promíchané s poctivým hnojivem. Po celkem dlouhé době v mrazu na volno na myčce se dostávám do boxu, měním sto kč za žetonky a hurá na to. Npřed osprchnout sebe a pak motorku...
Omyto, alespoň v rámci možností, jsem promrzlej jako krá.va, páč fouká, mrzne a při vyprošťování jsem se celkem slušně propotil. Tlačím po zpátku z myčky - a lup - blinkr letí vzduchem.. Pavouk se mi chytil do drátu a ňáko se tam přimotal blinkr - řvu něco o tři levely horšího, než předešlí debilové na svůj účet..
No nic, blinkr do taštičky, blatník na nosič, otočit klíčkem, cvrnknout o starter a .. nic - voda asi všude. Už nekřičím, v hlavě temno... No nakonec chytil a za občasné střelby odjíždím středem.

A proč to píšu? Možná se pobavíte, možná ponaučíte, že ne všechno, co se třpytí je enduro, možná jsem se chtěl jen vykecat :D

Závěrem posílám omluvu JZD za odcizenou půdu i obsluze myčky, kde jsem svůj lup zanechal.

P.S. chtěl jsem vložit i fotky, proto do tohoto vlákna, ale ňáko to nemumím.. :oops:
sla.biker

Obrázky: 0

Re: Na pole ne !

Příspěvekod vondo » středa 27 březen 2013, 07:47

A krasny den je za tebou
vondo

Obrázky: 9

Příspěvekod sla.biker » středa 27 březen 2013, 09:15

Přesně tak :_OK:
sla.biker

Příspěvekod Jox » středa 27 březen 2013, 10:55

Pěkná povídka, jak od Šimka a Grossmanna :D

Já si dal pole na podzim, ale vůbec sem si ho neužil
jelo to tam jak po másle :) (Asi nějaká špatná hlína :? )

Obrázek
Jox
ČLEN KLUBU

Obrázky: 33

Příspěvekod rastakvajanasta » středa 27 březen 2013, 11:51

:lol: Jo jo, kdo něco podobnýho ještě s Donckem nezažil, neví o co přichází.

Když to vezmeš kolem a kolem, nic tak hroznýho se nestalo a máš skvělou historku na vyprávění. Napsals to moc pěkně :_OK:
rastakvajanasta
Moderátor

Obrázky: 40

Příspěvekod Alfik » středa 27 březen 2013, 13:14

Opravdu pěkně napsáno.I já mám takový zážitek,jen s tím rozdílem že já nedal myčku.
Obecně to vůbec nemyju,ale já jezdím i v mokru takže to odteče a řetěz pak mažu separátně.
Opravdu,kdo nezažil-nepochopí.A proto máme svoje stroje tak rádi,no ne?
Alfik
Moderátor

Obrázky: 1

Příspěvekod sla.biker » středa 27 březen 2013, 14:32

Správně, koho by bavilo bezduché a bezproblémové ježdění - proto mám rád starší motorky - mají svého ducha, kouzlo a originalitu.. Asi to má své, přijít, otočit klíčkem, budíky předvedou ručičkovou rozcvičku zleva doprava, zabzučí čerpadlo a vstřiky přes několik přednastavených map dovedou vše k sametovému startu..

Ale chybělo by mi přijít navlečenej do garáže těšivší se na projížďku a následně dvě hodiny zkoumat, proč ten sviň.k nehází jiskru.. takže se jede do ... nebo u CBčka hezky počkat, než se dopočítá, kolik že to má vlastně po zimě válců 2? 3? Ha 4! Vše ok, jede se :D

Jinak díky za pozitivní reakce na příspěvek :D a níže alespoň odkaz..

http://slabiker.rajce.idnes.cz/NX_650/
sla.biker

Příspěvekod Alfik » čtvrtek 28 březen 2013, 14:58

Nepotkals takovéhle bahno?Tak to u mě nejsi offrouďák :)
Blatník vařit?A na co?
Obrázek
Tohle se mi stalo při jednom plavném vystoupení z motorky v úvozové cestě na blátíčku

... a,,NASA"páska taky leccos podrží...
Obrázek
Alfik
Moderátor

Příspěvekod jakre280 » čtvrtek 28 březen 2013, 17:45

Taky se mě stalo něco podobnýho ve zoraným poli a to jsem už prostě nemohl jet dal, blatník byl tak ucpanej, že se kolo vůbec netočilo, takže jsem na každým metru padal jak mě to klouzalo :) tak blatník musel dolů a šlo to hned, jen pak teda blato lítalo všude :D
Obrázek
jakre280
ČLEN KLUBU

Příspěvekod sdomino » neděle 31 březen 2013, 11:56

doufam, ze to neni uplne ot....ale po precteni si nemuzu pomoc.... :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=Djz0hRVdKgw

"...první jarní brázdu..."
sdomino

Obrázky: 3

Příspěvekod rastakvajanasta » neděle 31 březen 2013, 12:25

sdomino píše:doufam, ze to neni uplne ot....ale po precteni si nemuzu pomoc.... :lol:

http://www.youtube.com/watch?v=Djz0hRVdKgw

"...první jarní brázdu..."

Ty voe, smíchy jsem se skoro pochcal :lol: :lol:
rastakvajanasta
Moderátor

Obrázky: 40

Příspěvekod sla.biker » neděle 31 březen 2013, 15:30

Teď je to sranda, ale když jsem trčel uprostřed pole zdáli připomínající bráchu Golema (nikoli co do postavy, ale designu) na 110% využívající kapacit mozkové kůry šedé jak se vocamcaď dostat bylo mi ouvej...

Nicméně včera jsem byl kolem komína zkoumat krásy okolí, až jsem se dostal na letiště Točná. Několik puberťáků ve věkovém průměru 60+ tam pouštěli modely letadýlek - zastavím, zapálím si a čučim jak to klukum pěkně lítá.. No hezký to maj, dokonce se v tom zmatku ani neposrážej - maj to vychytaný. Chci jet dál - a podobný příběh, jako po vapkomytí - klíček, cvrnk na starter a nic. 15 minut zkoumání - to už všichni prděj na letadýlka a sledujou upachtěnou postavu marně snaživší se odjezdu. Trapas.. nakonec chytá, střílí, otáčkoměr nejde - a opět odjíždím středem..

p.s. už jsem na to přišel - bordel v konektorech - vyčištěno, ještě jsem poladil bohatost a dědek jede jak ďas. Možná by stálo za to podotknout, že jsem ho celou zimu resuscitoval ze stavu přeúdržbovaného chudáčka jak jsem ho přivezl - tedy tyto jarní vyjížďky jsou premiérové po poměrně mnoho strávených hodin v dílně. Tohle byly ještě jakési mušky..
sla.biker

Zpět na Vaši miláčci...