FMX už je od Domina daleko?

Odkazy na vaše miláčky na webu. Odkazy na vaše stránky s fotkama, prezentace, apod.

FMX už je od Domina daleko?

Příspěvekod Matess727 » neděle 05 červen 2011, 21:53

Svého mazlíka SLR jsem prodal (s SLR se sem na fórum mohlo),...nabídl mi za něj pán 50 tisíc, tak jsem si říkal, že bych zkusil zas něco jiného.Moc daleko jsem ale nešel,..nějak se nemůžu s tím "Dominator" motorem rozloučit. :D Vím, že je to tady hlavně o Dominu, ale třebas se někdo rád na mého nového mazlíka podívá.Vždyď je to v podstatě jinak ustrojený Domino s malýma kolečkama. :D Bylo ho ale třeba otevřít, aby to trochu jelo. :roll: Koupil jsem ho ale levně-za 63 tis., tak jsem si říkal, že do něj ještě těch 15 pustím (DynoJet, KN filtr, Laďáky, o zub větší kolečko).Jinak vzhledově už bylo takto vytuněné od původního majitele,...moc se mi to tak líbilo, takže jsem to tak nechal.Když jsem to FMX kupoval, tak mělo najeto 10 000 a bylo ve stavu, jako by sjelo den před tím z pásu. :D Doufám, že tu nikoho z Domíkářu neprudím s fotkama FMX. :wink: Kdyby ano, tak prosím admina o smáznutí. :(

Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Naposledy upravil Matess727 dne neděle 05 červen 2011, 22:16, celkově upraveno 2
Matess727

Re: FMX už je od Domina daleko?

Příspěvekod Matess727 » neděle 05 červen 2011, 22:25

Wáca píše:FMX se mi moc nelíbí, ale tenhle ujde ;-) ..........jak je na tom s výkonem oproti SLR ?

Myslíš s porovnáním mého SLR?....páč já jsem ho měl výkonově potuněný, takže jelo lépe než SLR v serii.U mého byla maximálka 160 jako fík..http://www.youtube.com/watch?v=glZGzrc4c1k a jelo fakt pěkně. :wink:
Takže úkolem bylo, aby to FMX po úpravách jelo minimálně stejně jak moje SLR. To se povedlo,...na víc jede maloučko lépe od spodu-necuká! To SLR s o zub větším kolečkem už pod 80 km/H cukalo a musel jsem řadit dolů.FMX se stejným převodem-také o zub větší kolečko, jede lépe tak o 15-20 km/H níže na stejný kvalt, kde už SLR cukalo,...posbírá se na 5-tku i z 60-tky v pohodě.Nemůžu to popisovat podle otáček, páč ani FMX nemá otáčkoměr.Tady je to ale zásadně změněné Dynojetem a jeho nalazením,....což nebyla žádná sranda. :?

Edit: ...jo,...a dost v té maximálce, jak u toho mého SLR, tak u FMX dělá plexi,...motka má pak o něco menší odpor a při té rychlosti (maximálce) je to pak znát. :wink:
Matess727

Příspěvekod Miras » neděle 05 červen 2011, 22:43

Ahoj všem
Nemyslím si,že by Tě tu někdo mazal.Domíci,SLR,proč ne FMX?Poctivej (a skoro nezničitelnej) jednobuch,v jiném kabátě.Jinak jsem viděl Tvoje fotky,když jsi to sundal doma z vleku,krátce po přivezení domu,a musím uznat,že tenhle stroj má taky pěknej šmrnc.Jakej je rozdíl v cestování na tomhle,a na SLRku co jsi vlastnil?
Miras

Obrázky: 0

Příspěvekod Matess727 » neděle 05 červen 2011, 23:07

Miras píše:Ahoj všem
Nemyslím si,že by Tě tu někdo mazal.Domíci,SLR,proč ne FMX?Poctivej (a skoro nezničitelnej) jednobuch,v jiném kabátě.Jinak jsem viděl Tvoje fotky,když jsi to sundal doma z vleku,krátce po přivezení domu,a musím uznat,že tenhle stroj má taky pěknej šmrnc.Jakej je rozdíl v cestování na tomhle,a na SLRku co jsi vlastnil?

Je to v podstatě podobný jak na SLR,...akorát jak už jsem psal,...to FMX s tím "nalazením-otevřením" jak ho mám jde lépe od spodu, takže nemusím tolik podřazovat.Ikdyž stejně mám raději si v obci podřadit a od cedule za to pěkně potáhnout. 8) Mám nástavce pod řidítkama, takže mám výše řidítka než origo FMX,...enduro posez je stejnak na cestování nejlepší-ale to už musí být to plexi.Nad tu stovku to už pak bez plexi není ono. :roll: Proto jsem implantoval plexi i na FMX (celkem ale trvalo, než jsem našel co by se na něj hodilo).Pak je rozdíl hodně v té přední bytelnější up-side šavli.Na SLR jsem měl šavle z Dominátora,...ale tyhle jsou o dost pevnější, takže motorka ani při těch 140 na rovině neplave.Podvozek je ale zase celkově tvrdší.S menšíma kolama si zase člověk užije více ty zatáčky,...FMX opravdu sedí jak přibytý a díky přední šavli se do zatáček při přibrždění nepotápí.Já bych své SLR neprodával,...ale chtěl ho moc tady jeden chlapík a jak mi nabízel těch 50 ticek na ruku, tak jsem nějak neodolal a zrodil se mi plán a chuť na to FMX.Plán-myslím to upravování a tuning,...páč to mě na motorkách baví-si udělat motku k obrazu svému. :wink:
Matess727

Příspěvekod Miras » neděle 05 červen 2011, 23:59

Ahoj
Já teda uznávám že to plexi je fakt nutnost.jezdím po silnici(nemám to srdce topit Domíka v blátě),občas polní cesta,ale po několika svezeních jsem začal plexi schánět.To FMX tak vypadá, že pokládat to do zatáček asi bude radost.Jinak když jsi z Tábora,tak mu můžeš řádně prohnat ložiska na letišti ve Věžné. :D Já Domcka určitě neprodám.Na kochačku po Vysočině,ideální stroj. :_OK: :_OK:
Naposledy upravil Miras dne pondělí 06 červen 2011, 00:07, celkově upraveno 1
Miras

Příspěvekod Matess727 » pondělí 06 červen 2011, 00:06

Miras: Kde to je na "letišti ve Věžné?" :) Jinak,..jj, do zatáček to je paráda.To si můžeš pokládat více jak s endurem na klasických kolech.Ale vyloženě "motard" to FMX není,...spíše takovej motardek na cestování a kolem komína.To pak ostrý lehoučký hapiny-motardy, to je zase už něco jinýho.Ale já nechtěl žádnou ostrou lehkou.Mám KTM 450 EXC na ostřejší enduro a to mi stačí. :wink: Ono mít tu ostrou lehkou na motardech,...to bych byl motohodinama jen stresovanej.Páč tam je výměna oleje po nějakých 15 mtH. :(
Matess727

Příspěvekod Miras » pondělí 06 červen 2011, 00:12

Projedeš Obrataň,a za ní je odbočka v údolíčku(po levé ruce velký rybník Dvořiště) na Černovice.Tam se dáš ,a přijedeš k vojenskému letišti.Ale bacha.Má to tam pronajaté nějaký výzkumák z Prahy,a občas tam testujou stroje.Když tam nejsou tak je to tam ideální na pořádnou kosu. :D
Miras

Příspěvekod Alfik » pondělí 06 červen 2011, 17:37

Za mě palec nahoru :_OK:
Alfik
Moderátor

Obrázky: 1

Příspěvekod Wáca » pondělí 06 červen 2011, 17:42

mates727: to SLRko ti jelo pěkně ;-) :_OK:
Wáca

Příspěvekod Matess727 » pondělí 06 červen 2011, 19:13

Wáca píše:mates727: to SLRko ti jelo pěkně ;-) :_OK:

...jj, to opravdu jelo. :wink: Když jsem se s někým na EseLéru, nebo i na Dominu někde sjel a byla chuť zkusit nějakej sprintek, tak jsem opravdu všem vyprášil kožich. :) Ne že bych byl až takovej vejtaha, ale líbilo se mi, že mi to EseLéro takhle jede.Až mi to bylo divný,...tak jsem přes jednoho kamaráda, co dělal v Praze u Hondy zjišťoval nějaké informace ohledně výkonů SLR podle roků atd.,...něco jak je i u Domin podle roků a tem mi říkal, že v nějakém tom 97 roce, byla nějaká série EseLérek s motorem o 33 kW jak Domino (prý na vývoz do USA) a podle VIN mi tvrdil, že by mohlo jít i o ten můj kousek.já ho měl ale z Německa, tak nevím co na tom mohlo být pravdy.Neměl jsem možnost to poměřit na brzdě,...ale prý na té sérii nebyl v základu ani ten "emisní" ventil, co je na všech SLR a nebyly tam ani náznaky, že by tam někdy bylo a někdo ho odmontoval.Težko říci, jak to opravdu je,...v TP jsem měl 29kW.On už tam asi rok není a já už to pak nezjišťoval.Ale opravdu kdo na to moje EseLéro z lidí co ty Domíky a SLR znali sedl, tak mi říkal, že to nějak jede. :wink: Já si myslím, že u těch motorů je to hodně o otevření a poštelování.Stačí otevřít výfuky,...pak ale musí člověk poštelovat bohatost směsi v poměru s filtrem a výškou jehly,...a to vše jen podle ucha a citu, páč jet s tím na brzdu a tam to ladit je utopie-to by ses nedoplatil.Tam je třebas dobré i vrtnout i v tom základu dirku do šoupěte,...reakce plynu je o chlup rychlejší.Pak je ještě více takových prkotin,...jeko třebas vyleštit sací kanál od příruby karbece atd.Já se v tom pohrabal docela dost,...dokonce jsem někde na tom německým webu obšlehnul předělání-otevření toho orogo filtru na molitanový, takže dnes vlastně už nemám v FMX KN filtr, ale mám tam ten předělanej molitanovej-molitan ale musí být origo na filtry.A to vše se pak sečte, když se vše dobře naladí a pak to prostě jede.Ale jak říkám,...kdo tomu nějak více nerozumí, tak bych nedoporučoval se do toho nějak vážněji vrtat.Já jsem v tomhle dost takovej puntíčkář a nesnesu, když motor dělá něco, co dělat nemá,...stačí sebemenší a nepatrnej propat někde v průběhu výkonu a já tomu nedám pokoj, až to prostě našteluju k mé 100% dokonalosti,...jinak mě nebaví na té motorce jezdit. :D
Matess727

Příspěvekod Standa » úterý 07 červen 2011, 14:09

Parádní kousek :_OK:
Nemusíš mít strach nikdo by tě nekamenoval, i kdybys přidal jinou značlí napřed?ku.
Jak slouží, už umíš jezdit zatáčky //cenzurováno// napřed? :D
Přijedeš se podívat letos na sraz?
Standa
Standa
Site Admin

Obrázky: 138

Příspěvekod task » úterý 07 červen 2011, 14:24

Jen ať přijede. :hura:
task
ČLEN KLUBU

Obrázky: 11

Příspěvekod Matess727 » úterý 07 červen 2011, 16:13

stand píše:Parádní kousek :_OK:
Nemusíš mít strach nikdo by tě nekamenoval, i kdybys přidal jinou značlí napřed?ku.
Jak slouží, už umíš jezdit zatáčky /..CENZUROVÁNO - nevhodný výraz../í napřed? :D
Přijedeš se podívat letos na sraz?
Standa

Na sraz bych i přijel,...kde a kdy se koná? :) A jestli umím jezdit zatáčky? :w1/: Jel jsem parkrát tady s kamarádama, co jezdí lehký ostrý motardy a byla to docela prča.Ne že by mě nějak ujížděli výkonem,...ale to co dělali v zatáčkách, z toho se mi jen při pohledu ze zadu na ně ježily chlupy.To nééééé,....to neumím,....a hlavně se bojím. :? Já to FMX mám spíše takového "cestovního motárda",...na pojížďky a kochačky, tak bych si ho nerad rozmlátil při nějakých pokusech o driftování (či jak se tomu řízenému smyku na asfaltu říká) v zatáčkách na asfaltu. :(
Matess727

Příspěvekod Standa » úterý 07 červen 2011, 16:26

Tak info ke srazu je zde: viewtopic.php?f=6&t=1314
vloni mi mrzelo žes nedorazil, chtěl jsem SLRku vidět naživo.
Standa
Site Admin

Obrázky: 138

Příspěvekod Matess727 » úterý 14 červen 2011, 00:05

Měl jsem pár vydejí z GoPro na FMX a nechtělo se mi to vyhazovat, tak jsem z toho něco trochu spíchnul. :wink:

Matess727

Další

Zpět na Vaši miláčci...