Tak jsem se jedno mrazivé nedělní odpoledne vydal na krátkou projížďku, cestou necestou (bohužel i polem, nepolem) a dostal se před rozhodnutí - mezi baráky, nebo po poli - volba jesná, je to přeci endůůro...Asi 30 - 40 metrů za hranicí pole a velkou louží Dominator stojí obalený bahnem - dokonce tak dokonale, že se netočí přední kolo - zalepeno totál.
Sakra cesty zpět není, přede mnou cca 200 metrů neuvěřitelně lepivé dobře prohnojené matičky půdy. Jako starej motokrosař, trialista a endurista v jedné osobě, protřelý životem se nenechám takovou malicherností rozhodit. Hop dolů (po dvou krocích tak o deset kilo těžší) a hledaje klacík. Klacík naleznuvší radostně už o dvacet kilo težší chvátám zpět šťourat bahno. Hop na stroj a po neskutečné námaze jsem o metr dál ve stejném stavu. Přestává mně to bavit, hledám další klacek a potají myslím na KX stojící v garáži. Šťourám, nasedám nejedu. Trvá to už asi 15 minut a sloužím jako slušná zábava pro dva pubescenty venčícího psa v jinak pro ně celkem nudném odpoledni. Sedí, čumí a řechtaj se. Blbečci, bejt v jejich kůži asi se bavím taky - zhnojená nešťastná postava dolující hroudu hlíny, která vzdáleně připomíná cosi, jako motorku .. Propadám deprézi a v hlavě mi běží, koho že zavolám, ať mi přijede pomoct. Když náhle - spásná myšlenka! Nářadíčko na svém místě - dokonce i to co potřebuji. Sundavám přední blatník připomínající řádně uplácanou bábovičku. Hurá je dole, jak ven to bahno? Normálka s ním klepnu o kolo a vypadne.. Nevypadlo - prasknul blatník - kříčím na sebe na celé pole něco o debilech, že i chlapci odcházejí ze své pozorovatelny. No nic blatník i s podkovou přivázat na nosič pavoukem (mám!) a pryč.
Paráda silnice, jede se na vapku odstranit přebývající metrák půdy dobře promíchané s poctivým hnojivem. Po celkem dlouhé době v mrazu na volno na myčce se dostávám do boxu, měním sto kč za žetonky a hurá na to. Npřed osprchnout sebe a pak motorku...
Omyto, alespoň v rámci možností, jsem promrzlej jako krá.va, páč fouká, mrzne a při vyprošťování jsem se celkem slušně propotil. Tlačím po zpátku z myčky - a lup - blinkr letí vzduchem.. Pavouk se mi chytil do drátu a ňáko se tam přimotal blinkr - řvu něco o tři levely horšího, než předešlí debilové na svůj účet..
No nic, blinkr do taštičky, blatník na nosič, otočit klíčkem, cvrnknout o starter a .. nic - voda asi všude. Už nekřičím, v hlavě temno... No nakonec chytil a za občasné střelby odjíždím středem.
A proč to píšu? Možná se pobavíte, možná ponaučíte, že ne všechno, co se třpytí je enduro, možná jsem se chtěl jen vykecat
Závěrem posílám omluvu JZD za odcizenou půdu i obsluze myčky, kde jsem svůj lup zanechal.
P.S. chtěl jsem vložit i fotky, proto do tohoto vlákna, ale ňáko to nemumím..