Tak je to venku. Kdo trochu sledoval dění okolo nové Afriky, tak ví, že jsme čekali dlouho. Trochu jsem se bál bál, aby to hoši z Hondy nepos*ali jako kolegové od jiných výrobců a docela se mi ulevilo. Vypadá to, že to dokázali a uvedli na trh skvělou motorku. Já do ní rozhodně jdu ... ... ... za 5 - 10 let to už snad budou ceny ojetých prvních ročníků v možnostech mojí peněženky. Ale až olítám Tranďáka, je to asi jasný
Dobrá zpráva je, že základní verze bude relativně (na svou kategorii a dnešní poměry) jednoduchá motorka, bez kotroly trakce, abs a jiných kurvítek (ti rozmazlenější si to budou moct vše koupit za příplatek) a bude mít přijatelnou váhu. Jsem zvědavej, jak se osvědčí v provozu.
Pokud by chtěl někdo rozbít prasátko a jít do nové, tak objednávky už se přijímají, první kusy budou k odběru v Česku na koci letošního roku a cena je 330 tis. Co takhle udělat sbírku a koupit jednu za fórum společně? Pak se můžeme střídat po týdnech
EDIT: aktualizováno
Oficiální zpráva Honda
Engine Type: Liquid-cooled 4-stroke 8-valve Parallel Twin with 270° crank and uni-cam
Engine Displacement: 998cm3
Max. Power Output: 70kW/7,500rpm (95/1/EC)
Max. Torque: 98Nm/6,000rpm (95/1/EC)
Bore & Stroke: 92.0 & 75.1mm
Clutch: Wet, multiplate with coil springs, Aluminum Cam Assist and Slipper clutch
Final Drive: O-ring sealed chain
Frame Type: Steel semi-double cradle type with high-tensile strength steel rear subframe
Turning Radius: 2.5m
Dry Weight: 208kg (STD), 212 kg (ABS), 222kg (DCT)
Kerb Weight: 228kg (STD), 232 kg (ABS), 242kg (DCT)
Fuel Capacity: 18.8 liters
Length x Width x Height: 2,335 x 875 x 1,475mm (STD), 2,335 x 930 x 1,475mm (ABS/DCT)
Wheelbase: 1,575mm
Seat Height: (STD position / Low position) 870/850mm
Ground Clearance: 250mm
ABS system type: ABS* 2-Channel with rear ABS off switch (* ABS & DCT models only, not on STD model)
Brakes Front: 310mm dual wave floating hydraulic disc with aluminium hub and radial fit 4-piston calipers (*ABS) and sintered metal pads
Brakes Rear: 256mm wave hydraulic disc with 2-piston caliper (*ABS) and sintered metal pads. Also Lever-Lock Type Parking Brake System on DCT model.
Wheels Front: Wire spoke with aluminium rim
Wheels Rear: Wire spoke with aluminium rim
Rim Size Front: 21M/C x MT2.15
Rim Size Rear: 18M/C x MT4.00
Tyres Front: 90/90-R21 tube type
Tyres Rear: 150/70-R18 tube type