Zdravim panove,
tak mi letos taky zacla zlobit volnobezka, zrovna jsem to ted rozebral. Zjistil jsem par veci, servisni limit pro rozmer na tom velkem ozubenem kole jsem v manualu nasel 57,66mm a ja nameril 57,7mm - nevite nekdo jaky rozmer bych nameril na kole kde neni problem ? Dal jsem zjistil prasklou "pruzinu - dratek" co drzi valecky volnobezky zevnitr. A ta vnitrni se mi zdala volna - to by mohl byt hlavni problem pac pri startovani mi to prokluzovalo vicemene nahodne. Tech 6 torxu jsem zatim nechal byt, nezda se mi ze bych je musel povolovat..
A jak se mi to povedlo schodit ?
Pres leto jsem likvidoval otcovo facko a zbylo po nem plno kramu, ktere se dnes kur*sky hodily..
koukam na ten origo stahovak, vzpomenu su jak deda kdysi startoval homemade trakturka a uz jsem pizlal jeden bezpectnostni pas, jednu koncovku jsem nechal, tu jsem prisrouboval k motoru. Pas jsem pekne natocil na setrvacnik tak aby se pri povolovani utahoval. Nasadil jsem na orech poradnou stangli - 1,5m a svete div se, sroub povolil. Stahnout setrvacnik pak uz nebyl zaden problem pac jako stahovak tam sednul jak hrnec na prd*l vypoustak z motoru facka
. ..nadeje umira posledni
jo a nevite nekdo zda se daji koupit dily do te volnobezky(jde mi o ten dratek) nebo pouze jako komplet ?