Vůle pouzder tlumičú

Sem všechny zkušenosti, vylepšení, problémy apod. (motor, pneu, brzdy apod.)

Vůle pouzder tlumičú

Příspěvekod LadisCZ » sobota 01 leden 2011, 21:47

Zravim pánové, prosím o další radu, minulou sezonu sem pořídil dominatora r.v.1996 a najel sem na něm cca 3000km. Po nějakých 2000 mi přišlo, že když při jízdě rychle zahýbu z řidítkama sem a tam, tak se přední kolo "kynklá". Pak sem to skusil v garaži a přijde mi že je vůle ve futrech tlumičú. Jde mi o to, jestli se to dá někde koupit, nebo jestli by to nějaký sostružník nevytočil ze silonu. Na fichtla mi to delali pořád. Je mi ale divný, že se to stalo zničeho nic, napřed žádná vůle a pak brutální, nic mezi tim. Žádný velký divočiny na tom nedělam :) Předem děkuji za vaše reakce! Přeju šťasný Nový rok.
LadisCZ

Re: Vůle pouzder tlumičú

Příspěvekod kajlak » sobota 01 leden 2011, 21:50

to slysim poprve,ja mam model 88 a drzi to jak beton,mas vse dotazeny poradne-horni-dolni bryle?a mas tam origo rozperku plechovou pod blatnikem?
kajlak
ČLEN KLUBU

Obrázky: 5

Příspěvekod LadisCZ » sobota 01 leden 2011, 22:05

jj, to tam všechno je. Dotažený je taky všechno, to mi napadlo jako první. Je to těžko popsatelný. Když rychle zarumluju s řidítkama z leva do prava tak mi přijde přední kolo jako na "gumě" neni pevný, třepe se.
LadisCZ

Příspěvekod Alfik » neděle 02 leden 2011, 12:45

Pak mi napadá ještě jedna věc.Nevím jestli to není hovadina ale mohou se takto ukazovat ložiska v kole,popř.jedno z nich.Já mám ročník 93 a taky mi to nic nedělá.Chce to dva lidi,jeden drží řidítka a druhý o kola pozoruje co to tam dole dělá.Myslím že kdyby to byly volná pouzdra v tlumičích,tak by se to tak rychle neprojevilo.Naproti tomu ložisko chrupne hned a i když se neozývá nebo nedělá jinou neplechu,mohlo by to dělat to co říkáš.Nic jiného mě nenapadá.
Alfik
Moderátor

Obrázky: 1

Příspěvekod jakre280 » neděle 02 leden 2011, 12:49

LadisCZ píše:jj, to tam všechno je. Dotažený je taky všechno, to mi napadlo jako první. Je to těžko popsatelný. Když rychle zarumluju s řidítkama z leva do prava tak mi přijde přední kolo jako na "gumě" neni pevný, třepe se.

A není to těma silentblokama, který drží ty řidítka, taky se mě to na nich trochu mele, když zahýbu s řidítkama
jakre280
ČLEN KLUBU

Obrázky: 1

Příspěvekod LadisCZ » neděle 02 leden 2011, 13:05

Ty silentbloky to nejsou, je to vysloveně dole, ale díky. Na ty ložiska se podívam. To by bylo asi nejmenší zlo.
LadisCZ

Příspěvekod zdeník » úterý 04 leden 2011, 21:23

Loni při cestě ze srazu v Beskydech se mi stalo to samé.Připadalo mi jako když mi přední kolo pri hýbání řidítky plandá kam chce. Kontroloval jsem osu kola, tlumiče ale nic jsem nenašel.Celou cestu mi připadalo že kolo někde stratím.Až doma jsem našel povolené matky na horních brýlích co stahují silenbloky řidítek.Po utažení bylo vše v pohodě.
zdeník
ČLEN KLUBU

Obrázky: 3

Příspěvekod LadisCZ » čtvrtek 06 leden 2011, 18:53

zdeník píše:Loni při cestě ze srazu v Beskydech se mi stalo to samé.Připadalo mi jako když mi přední kolo pri hýbání řidítky plandá kam chce. Kontroloval jsem osu kola, tlumiče ale nic jsem nenašel.Celou cestu mi připadalo že kolo někde stratím.Až doma jsem našel povolené matky na horních brýlích co stahují silenbloky řidítek.Po utažení bylo vše v pohodě.

Děkuju za radu!!!! :_OK:
LadisCZ

Příspěvekod Standa » pondělí 10 leden 2011, 01:29

Jj asi dvakrát jsme pocestě domů stavěli, si vzpomínám a Rasťa měl hned jasno :_OK:
Standa
Site Admin

Obrázky: 138

Zpět na Vaše postřehy