Dobrý servis na Hondu ?

Sem všechny zkušenosti, vylepšení, problémy apod. (motor, pneu, brzdy apod.)

Dobrý servis na Hondu ?

Příspěvekod Berry78 » úterý 12 leden 2016, 14:07

Přátelé zdravím Vás ! Chtěl jsem Vás moc poprosit o nějaké doporučení na servis , kde by mi udělali repasy motoru ( XR650L .. stejný motor jako Dominátor ) .. minimálně budu potřebovat vyměnit Vačku , ložiska a vahadla. Díly si objednám v USA ale chtěl bych aby to někdo dělal kdo těchto motorů dělal už hodně nebo se na ně specializuje a případně poradí na co dalšího se zaměřit nebo vyměnit a né že se na tom vyučí . Jsem ze středních Čech ale to není až tak důležité . Jde mi hlavně o kvalitu opravy a férové jednání. Předem moc děkuji za Vaše tipy ! Berry . :please:
Berry78

Re: Dobrý servis na Hondu ?

Příspěvekod bacalar » úterý 12 leden 2016, 15:20

Tak to jsme na tom stejne
bacalar
ČLEN KLUBU

Obrázky: 5

Příspěvekod Alfik » úterý 12 leden 2016, 20:34

Rozdílné recenze jsem četl na Hondu v Letech (u Dobřichovic).Někdo říká výborný,někdo blbý.Myslím že Rasta chválil Hondu v Průhonicích (?).
Takže se ti tu objeví deset názorů a bude to padesát na padesát.Zkus se podívat na motorkáře,ale snad se ani neptej,páč by tě odpovědi asi nepotěšily.
Alfik
Moderátor

Obrázky: 1

Příspěvekod Wáca » středa 13 leden 2016, 06:18

Servis nevím, ale pokud jsi jen trochu manuálně zručný tak tuto opravu zvládneš v pohodě sám ;-) jediný na co si dát pozor tak jen při nastavování rozvodů, ale to vše je tu popsané podrobmě.
Jinak vačku a vahadla můžeš nechat zrepasovat, já to repasoval jak na nx 650 ta i na XLR 125, ale záleží co to stojí z té ameriky. V čr vyjde vačka cca na 6000,-když jsem jí sháněl.
Wáca

Obrázky: 0

Příspěvekod rastakvajanasta » středa 13 leden 2016, 13:13

Alfik píše:Myslím že Rasta chválil Hondu v Průhonicích (?).

S Hondou Průhonice jsem skutečně měl dobrou zkušenost, ale je to cca 5 let zpět a od té doby se mohlo leccos změnit. Sám nevím, kam bych motorku v případě složité opravy dal. Mám známého garážníka, zlatý ruce, opravil mi za půl darma prasklou hlavu a vypadlý ventilový sedlo. Viděl jsem, jak generálkuje starej véčkovej litrovej čtyřválec z nějaký Hondy z 80. let, mazec, fakt uměl, dokázal u toho přemýšlet a řadu dílů opravit nebo nahradit, ne jen kupovat nový. Jenže co vím, už vůbec nemá čas.

Takže jestli máš chuť, odvahu a garáž, motor rozeber a jdi cestou, že potřebný díly třeba necháš zrepasovat v odborných dílnách nebo koupíš z USA a pak si to zase sám složíš. Já to tak asi udělám, taky mě čeká kompletní repase.
rastakvajanasta
Moderátor

Obrázky: 40

Příspěvekod Berry78 » čtvrtek 14 leden 2016, 10:52

Kluci díky za názory .. hodně sem přemýšlel že se do toho pustím sám ale času mám málo a zkušeností s takovouhle opravou taky ... je pravda že bych se určitě hodně naučil ale jde o docela dost peněz na to aby člověk něco posral. Napsal jsem panu Kauckému z Ovčár (http://www.mrsk.eu) kterého mám asi nejblíž a na kterého sem našel nějaké pozitivní reference .. říkal že těchto motorů dělal určitě více než 20, tak to k němu asi dám . Příští týden mu mám zavolat a domluvíme si podrobnosti, tak pak dám vědět . Díky moc ... Berry
Berry78

Příspěvekod rastakvajanasta » čtvrtek 14 leden 2016, 15:05

Chápu tě, někdy může být lepší prostě to někomu svěřit. Když trefíš na šikovnýho mechanika, máš vyhráno. Tak nám dej pak určitě vědět, jak to probíhá. Myslím, že nás tu bude dost, koho to bude zajímat. Předem dík
rastakvajanasta
Moderátor

Obrázky: 40

Zpět na Vaše postřehy