Startování studeného motoru...

Sem všechny zkušenosti, vylepšení, problémy apod. (motor, pneu, brzdy apod.)

Re: Nestartuje

Příspěvekod Bocik » pátek 05 červen 2015, 07:40

Ahoj,
Všechno jsem vyzkoušel a prostě to nenastartuji!

PŘESUNUTO DO SPRÁVNÉHO TÉMATU! Bociku doporučuju začít tím, že si pročteš od začátku celé toto vlákno... Moderátor Rasta
Bocik

Re: Startování studeného motoru...

Příspěvekod Standa » pátek 05 červen 2015, 14:19

Pro začátek máš vyčištěný karburátor
pak doporučuji novou svíci
nabít akumulátor

Postup:
Vyjet karb do sucha, necháš moto stát, pak přijdeš po pár dnech, pustíš benzín, otevřeš sytič - naplno, zapneš zapalko, 2x posobě krátce protočíš motor, vypneš zapalko, počkáš pár vteřin, přepneš sytič do polohy 1(platí pro teplé období), zapneš zapalko, stiskneš starter a vrčí.
(stejně to funguje s vypuštěním karburátoru)

TIP: Mám odzkoušeno, že pro dobré startování je dobré mít zvedlé volnoběžné otáčky (nastav min 1500ot/min, ale pozor nastavuj dříve než zavřeš benzín, při nižší hladině bena v karburaci nic nenastavíš!)

Ps: netrpí motorka samovolným chcípáním nebo vynecháváním?
Standa
Site Admin

Obrázky: 138

Příspěvekod baklajz » sobota 06 červen 2015, 16:03

Reaguji na to poslední PS - myslím , že motor trpí vyblafáváním karbce do sucha, moje zkušenost je taková, že když dojde benzín a motor zhasne - dostane dost velkou ránu volnoběžka. Když motor obyčejně vypnu chcípákem, jen to zavrní. Já osobně volnoběžku měnit nechci a tak před studeým startem vypustím plovákovku. Stejně používám na mytí v dílně benzín a tak ho mám pokaždé o panáka víc na mytí.
Pokud si ohlídáš svíčku, aby byla ve formě včetně kabelu, patky a kostry na indukčce, neměl bys mít problém se studenými starty. Když jsem své domino koupil, nechtělo moc chytat ani vlahé - jen teplé chytilo vždycky. Po výměně svíčky a kabelu najednou chytá hned i úplně studený.
baklajz
ČLEN KLUBU

Obrázky: 52

Příspěvekod Standa » čtvrtek 11 červen 2015, 14:06

To Bocik: tak už startuješ?
Standa
Site Admin

Obrázky: 138

Příspěvekod Gabash » pátek 17 červen 2016, 21:33

Nazdar ľudia.
Ja tento problém vôbec nemám. Aj po dvoch týždňoch domík naštartuje na sytič okamžite (nie však v zime). Ale chcem sa spýtať, či aj vám robí to, že po studenom štarte treba držať otáčky nad 2200 aspoň 40s aby nezdochol.. Pri 2000 už po pár sekundách zhasne (odfukne si). Potom ide pekne.
Je to normálne, však? :)
Naposledy upravil Gabash dne pondělí 19 prosinec 2016, 23:16, celkově upraveno 1
Gabash

Příspěvekod peca » sobota 18 červen 2016, 20:46

Jo jo, normál, musí se trošku zehřít. Já nakopnu nastavím cca 2500ot., vyjedu z garáže, idu ju zavřít, vyjedu a po cca 1km (vycházá to na každů stranu po křižovatku :D ) stahuju sytič. A občas to chce eště podržet trošičku na plynu. Samozřejmě taky záleží na okolní teplotě, že. To neřeš.
peca
ČLEN KLUBU

Obrázky: 106

Příspěvekod MrQuestion » úterý 09 srpen 2016, 15:48

Standa píše:Ps: netrpí motorka samovolným chcípáním nebo vynecháváním?

Pokud ano kde by mohl byt zakopany pes ?
MrQuestion

Předchozí

Zpět na Vaše postřehy