vačka rozvoďák

Sem všechny zkušenosti, vylepšení, problémy apod. (motor, pneu, brzdy apod.)

Re: vačka rozvoďák

Příspěvekod Wáca » neděle 03 srpen 2014, 20:23

Když jsem sháněl ložiska tak se mi podařilo sehnat pouze jedno. to druhé byl nějaký atip, takže jsem je koupil v hondě nebo koukni na wemoto.cz

jinak tu Vačku si myslím tam dej tak aby směřovala těma vačkama dolů a rysky byly samozřejmě vodorovně s hlavou. stejně jako když se dělaji ventily.
Wáca

Obrázky: 0

Příspěvekod Jaffa » neděle 03 srpen 2014, 22:22

No to neni jen tak. vem si, ze si nastavis na setrvaku "T" a vacka miri tema hrbama dolu, ty se v tom pak vrtas, shodis palici a chces se mrknout na valec, tak si pootocis klikou a nez to vsechno zkontrolujes, tak zapomenes v jaky poloze (resp. ktery z tech dvou "T" to bylo).. tak a ted babo rad:)

Loziska poptam a uvidim.. zkusim napsat zejtra do Hondy, za kolik by byly pres ne..
Jaffa

Obrázky: 25

Příspěvekod Wáca » pondělí 04 srpen 2014, 07:44

Značka T a píst v horní úvrati. vacka směrem dolů. stejně jsem to dělal teď na XLR 125.
Wáca

Příspěvekod kozzy » pondělí 04 srpen 2014, 08:07

Pamatuju se, že když jsem měnil ložiska na vačce, tak jedno sem bral SKF cca 70Kč a druhý z hondy cca 10 x dráž, ale jinde nebyl tenhle rozměr k sehnání. Jinak to SKF jsem koupil zakrytovaný a na jedný straně jsem tu záslepku vydloubnul, jednostranně krytovaný ložisko asi neseženeš.
U vačky samozřejmě není jedno, jak jí dáš.Je potřeba aby byly zavřený ventily, když pálí svíčka.
kozzy

Obrázky: 18

Příspěvekod jakre280 » pondělí 04 srpen 2014, 22:50

Není pravda, je jedno, jak tu vačku dáš, svíčka pálí při každém otočení klikovky ve stejném místě, takže ti jednou vlastně svíčka pálí na prázdno a podruhé v ty době kdy je tam směs. Na jaře jsem Domíka taky skládal a dost jsem nad tím špekuloval a přišel jsem na tohle. :D
A ty ložiska já mám levý ložisko uplně bez krytů a pravé teda s jedním krytem z venku.
jakre280
ČLEN KLUBU

Obrázky: 1

Příspěvekod Wáca » čtvrtek 22 prosinec 2016, 23:14

Ahoj, jedná se sice o XL600, motor PD04, ale doufám že nějaký rady distanu, řeším problém líného motoru, při přidání plynu není cítit ten zátah jednoválce, ale rozjíždí se tak líně, jak skútr. Karbce jsem měl venku, nastavený podle manuálu a vše sedí jak má. Dostal jsem tip, že ten motor může fungovat když je skočený o zub, tak jsem to rozhodil a ozubené kolo nesedí uplně přesně, viz. foto, ale nepřijde mi že by to byl rozdíl jednoho zubu.

Myslíte že tento malý rozdíl může mít takový vliv na výkon? Motor má najeto 57tis a v hlavě nejsou žádné stopy po poškrábání pružinky napínáku, když se dává zpátky do hlavy, tak je možný, že je vše původní ?
Motor jinak startuje dobře jak teplý tak studený a olej nebere.
Obrázek
Wáca

Příspěvekod Pruduch » neděle 01 leden 2017, 13:44

Tohle je OK. Nikdy nesedí ryska na kole vačky úplně přesně. Problém bude jinde - tohle přeskočený o zub není.
Pruduch

Obrázky: 2

Příspěvekod Wáca » neděle 01 leden 2017, 18:47

Přeskočený to není, ale rozvoďák už bude vytahanej, ten dám novej i pružinku napínáku.
Wáca

Předchozí

Zpět na Vaše postřehy