Moto stojan - vlastní výroba

Sem všechny zkušenosti, vylepšení, problémy apod. (motor, pneu, brzdy apod.)

Moto stojan - vlastní výroba

Příspěvekod Jarda315 » úterý 17 říjen 2006, 18:48

Před časem jsem chtěl namazat řetěz, vyvstala otázka jak na to. Různé podkládání motoru špalkama, je jistě nejlevnější, ale je k tomu potřeba aspoň dva lidi, což sice není na závadu, ale když to chci udělat HNED, tak jak na potvoru nikde nikdo :_NO: .

Jít zakoupit stojan taky není problém, ale dávat cca 1000,- to néé, to koupím radši benzín :D .
Jal jsem se vyrobit stojan vlasní sílou, a jako inspiraci mi právě posloužil profi stojan v obchodě. Nejdříve jsem projevil zájem, a když jsem si ho pořádně prohlédl, prohodil jsem že si to musím ještě rozmyslet a odfrčel domů. Profi stojan byl sice na vzhled pěkný, ale působil na mě křehkým dojmem.

Takže zde je již můj výtvor, a můžu s klidným svědomím prohlásit že prošel i zatěžkávací zkouškou :_OK:

Obrázek Obrázek
Obrázek Obrázek

Míry bohužel nevím, ale dělal jsem to na Domíka a sedí to parádně. Cena stojanu cca 170,-
Jarda315
ČLEN KLUBU

Obrázky: 10

Příspěvekod Standa » pátek 02 únor 2007, 08:20

Moc pěkny si šikovnej Ja mam SLR(španělskou verzi Dominika) A myslim že se necham tebou inspirovat:)
Standa
Site Admin

Obrázky: 138

Příspěvekod steag » sobota 03 únor 2007, 17:01

Mam dotaz jaký má zajištění v horní úvrati ten tvůj stojan???Já sem si ho chtěl udělat ale pak sem si to rozmyslel ,předělám nejakej hever at si můžu opravovat i jiný mašinky.Jinak myslím že to je celkem dobry jen aby to nezvedalo jen jednostranně tak bych to udělal na dvojí rameno.A ten jekl bych provrtal a dal tam zajišťovací kolík.Neber to jako buzeraci,jen mě to tak nějak napadlo. :idea:
steag

Příspěvekod Jarda315 » neděle 04 únor 2007, 15:18

Zdar, takže v horní úvrati to nemá žádný jištění, protože se to ložisko dostane za úvrať a mělo by zase klesat dolů, ale nemůže protožemu brání zvedací páka, která se již opírá o zem. Mažu na tom řetěz s nastartovaným motorem, a pohoda. Taky jsem viděl na netu s dvojitým ramenem, a taky dobrý řešení. Já vycházel z toho, co jsem viděl v obchodě.
Jarda315
ČLEN KLUBU

Příspěvekod steag » neděle 04 únor 2007, 17:56

Jo dik,ja to složil a fakt to tak funguje ale budu to předelavat pač delam víc motorek a tak hever to jistí mam jeden starej´malej naprd neda se použít na auto,pač to z pod ramene vždy kuli kolečkam sletí.tak kolečka dolu a navařim tam plotnu,a jekl jako ramena.Tak pak ti pošlu pro nejaky ho blazna jako sem ja fortky. :P
steag

Příspěvekod Jarda315 » neděle 04 únor 2007, 23:58

no já jsem ještě uvažoval před tím než jsem vytvořil tenhle, že v Lidlu prodávali hever na 2t okolo 350Kč,

Obrázek

na vršek navařit plotnu s gumou, ale nějak jsem se nudil, a tak jsem si šel hrát...
Jarda315
ČLEN KLUBU

Příspěvekod martin » sobota 17 březen 2007, 21:01

ObrázekObrázekObrázek
A tady je můj stojan zvednu komplet celýho domíka.Vyšel mě jen co sem kupoval barvu jinak se zbytků co mě zbylo ze vrat a co sem našel.
martin

Příspěvekod Standa » pondělí 19 březen 2007, 08:16

No paráda:)
Musim si taky najít chvilku času a něco smontit...
Standa
Site Admin

Obrázky: 138

Příspěvekod serzino » pondělí 19 březen 2007, 20:17

No mal by som aj ja nieco spravit.Ked,motorku potrebujem prezut postavim ju na 2 20l benzinove bandasky a moto stoji,ako na stojane. :)
serzino

Příspěvekod robo » neděle 03 únor 2008, 18:09

Toto je motostojan vlastnej výroby, funguje bezchybne, je velmi stabilny. Motorka sa pri dvihani posuva cela do boku, ale vobec to nevadi. Potom som mal na aute potrebu vymienat zimne a letne pneumatiky, tak som kupil hever-panenku a hned som si s nim zdeformoval podbehy na aute, tak som ju pouzil na motorku a stary zdvihak z motorky budem pouzivat na auto.ObrázekObrázek
robo

Zpět na Vaše postřehy