kontrolka neutrálu

Sem všechny zkušenosti, vylepšení, problémy apod. (motor, pneu, brzdy apod.)

kontrolka neutrálu

Příspěvekod Alfik » pondělí 27 říjen 2008, 20:24

Zdravím všechny,mám,,problém" se svítící kontrolkou neutrálu. Je to v tom, že kontrolka svítí pořád. Ať je zařazeno nebo je tam neutrál. Ne že bych tím přímo nějak trpěl ale byl bych rád kdyby to fungovalo tak jak má. Nechce se mi při tom ale rozebírat půlku motoru na to , abych třeba jenom přendal drát nebo nějakou prkotinu. Otázka tedy je, jestli tato,,závada" jde odstranit nějak lehce nebo je-li to nějaký větší zásah do motoru. Díky za radu. :?:
Alfik
Moderátor

Obrázky: 1

Příspěvekod Vondri » úterý 28 říjen 2008, 15:24

koukni pod víko kde je rětězový kolečko asi budeš mít profláklej drát a bude ti furt kostřit a proto furt svítí
Vondri

Re: kontrolka neutrálu

Příspěvekod Wáca » úterý 03 leden 2012, 13:29

Ahoj bando, mam pro vás další záludnou otázku na kterou bych ríád slyšel odpověď :-)

motor bez problému nastartuju, ale při zařazení kvaltu chcípne :_NO:

čidlo na stojánek mam odpojený už asi rok a bez problému to fungovalo.

Napadlo mě tedy čidlo neutrálu jestli nák nezlobí, hlavně ani nevim kde ho hledat, doufám že ne někde vevnitř u převodovky :oop1: ?
Wáca

Obrázky: 0

Příspěvekod Gwynbleidd » úterý 03 leden 2012, 15:45

Čidlo neutrálu je podle mně u pastorku, když sundáš jeho kryt, tak ty dráty co tam jsou jsou z něj, ne?
Gwynbleidd
ČLEN KLUBU

Obrázky: 23

Příspěvekod goalman » úterý 03 leden 2012, 16:05

Podle mě, spínač neutrálu je jen na kontrolku a na funkci motru nemá vliv, teda aspoň z el. schéma to tak nevypadá. Ale vím, že jak jsem měl špatný spínač stojánku tak jsem ho musel překlemovat aby to jelo, ty píšeš, že ho máš odpojený.
goalman

Bydliště: Kunčice p.O, okr. Frýdek-Místek, kraj Moravskoslezský

Příspěvekod rastakvajanasta » úterý 03 leden 2012, 17:00

Jak píše goalman, čidlo nestačí ustřihnout, jestli si to dobře pamatuju, jsou tam tři dráty - dva jsem propojil a jeden odizoloval.

Nepřestala ti vystavovat spojka? :lol:

Napadá mě jediná věc - ty dva dráty, co jsi spojil, se od sebe uklepaly. Zkus ten spoj zkontrolovat a propojit to znovu.
rastakvajanasta
Moderátor

Obrázky: 40

Příspěvekod Wáca » úterý 03 leden 2012, 17:22

jj vedou tam 3 dráty, jeden jsem zaizoloval a ty dva spojil aby mi nesvítila kontorlka stojánku, jezdil jsem s tim přes rok, dokonce jsem na tom jezdil cca před 14dněma, jen tak to projet jak se to jeví po opravě a uplně normálně, ale dneska to takhle začlo blbnout, to že jsem neměl připojenej regulátor tomu snad nevadí

rasto: :lol: nestraš, tu mam v plánu až dýl :_OK:
Wáca

Příspěvekod rastakvajanasta » úterý 03 leden 2012, 18:55

Napadá mě jediná věc - ty dva dráty, co jsi spojil, se od sebe uklepaly. Zkus ten spoj zkontrolovat a propojit to znovu.
rastakvajanasta
Moderátor

Příspěvekod Wáca » úterý 03 leden 2012, 19:31

zkoušel jsem i pomalinku dávat jedničku , kontrolka shasla a otáčky okamžítě spadly na nulu tak jsem řadičku pustil a motor se chytnul a běžel dál

rastakvajanasta píše:Napadá mě jediná věc - ty dva dráty, co jsi spojil, se od sebe uklepaly. Zkus ten spoj zkontrolovat a propojit to znovu.

to mě napadlo taky, tak jsem dráty uskřípnul před konektorem a spájel k sobě, ale výsledek stejnej :(

edit: ještě ma napadlo špatný CDI, protože u něho jsem našel dráty se stejnou bužírkou jako maj ty v zádu od toho stojánku.
to že tam chybí regulátor snad žádný vliv nemá.......elektrice moc nerozumim :_NO:
k čemu jsou ty kabely na spojkový páčce?
Wáca

Příspěvekod Gwynbleidd » úterý 03 leden 2012, 23:23

Čidla neutrtálu, stojánku a spojky vedou do pojistkovky na nějaké diody, ze kterých to pak vede do řídící jednotky. takže všechny tři mají vliv na to, že motor zdechne po přeřazení z neutrálu, když je stojánek dole. Jen se mi nevybavuje proč a jak v tom figuruje ta spojka.
Gwynbleidd
ČLEN KLUBU

Obrázky: 23

Příspěvekod rastakvajanasta » středa 04 leden 2012, 09:48

To čidlo na spojce má za úkol to, aby nešel protočit startér, pokud máš zařazeno a nemáš vymáčklou spojku.

Voni to s náma kluci japonský mysleli dobře -všechny ty vychystávky měly sloužit ku prospěchu uživatele, jenže po 20 letech pralesního provozu jsou často akorát k zlosti. To pak člověk ocení spíš to, co na motorce nemá, než má. :lol: :wink:
rastakvajanasta
Moderátor

Příspěvekod Wáca » středa 04 leden 2012, 13:16

přesně jak řiká rasta
.....ale já když mam zmáčklou spojku a zařazeno tak to se startérem ani nehne, ani relátko necvaká

takže buď řídící jednotka jak píše Gwynbleidd a nebo ještě ten spínač na spojce :?
kdo by byl ochotnej mi pomoc tak tady je schéme, sice SLR ale snad to je stejný
Obrázek
Wáca

Příspěvekod jakre280 » středa 04 leden 2012, 20:53

Zkus ty dráty na ten spínač na spojce taky propojit, protože pak by to muselo dělat to čidlo na stojánek.
jakre280
ČLEN KLUBU

Příspěvekod Wáca » středa 11 leden 2012, 18:07

tak sem s eletrikou nic nedělal, jenom jsem párkárt rozpojil a spojil konektory, takže je možný že tam byl něke vakl, nevim.......ale dal jsm regulátro nastartoval, zkusim zařadit a motor stále běžl :-)

........zajímalo mě jak funguje ten spínač na spojce, tak jsem motor nastartoval, dráty jsem odpojil od páčky, zkusil zařadit a.............motor stále běžel :lol:
Wáca

Příspěvekod jakre280 » středa 11 leden 2012, 20:14

Wáca píše:tak sem s eletrikou nic nedělal, jenom jsem párkárt rozpojil a spojil konektory, takže je možný že tam byl něke vakl, nevim.......ale dal jsm regulátro nastartoval, zkusim zařadit a motor stále běžl :-)

........zajímalo mě jak funguje ten spínač na spojce, tak jsem motor nastartoval, dráty jsem odpojil od páčky, zkusil zařadit a.............motor stále běžel :lol:

Tak zařadit můžeš i bez toho, aby si spínač na spojce myslel, že je spojka zmáčknutá. Spíš měls zkusit zařadit rychlost a zkusit startovat, jestli se startér nerozběhne, tak ti spínač funguje.
jakre280
ČLEN KLUBU

Další

Zpět na Vaše postřehy