Zadní tlumič

Sem všechny zkušenosti, vylepšení, problémy apod. (motor, pneu, brzdy apod.)

Re: Zadní tlumič

Příspěvekod Wáca » středa 07 říjen 2009, 22:12

zajímalo by mě jestli jde zvednou u domíka zadek pomocí zadního tlumiče,kokal sem že má na sobě závit,šlo by udělat to že kdybych ho povolil tím pádem by se prižina natáhla a doncek by byl vyšší????? nebo bych musel vypodložit pružinu,nebo dokonce i dát jinej tlumič ?????? díík
Wáca

Obrázky: 0

Příspěvekod Renegade » čtvrtek 08 říjen 2009, 10:32

Závitem nic nezvedneš - tlumič má maximální délku danou... víc ho nenatáhneš....
Zvedneš akorát posez, když ho přitvrdíš - nepůjde tak dolů.

Pokud chceš zvednout motorku, tak si sežeň kratší tlumič z Dřívějších modelů a nech si na něj vyfrézovat nástavec.
Tak se mi ho povedlo zvednout o 4 cm ...

Jinak ten nástavec najdeš na mých stránkách v sekci "Práce" - "Konstrukce"

http://www.renegade666.wz.cz/home.html
Renegade

Příspěvekod rastakvajanasta » pondělí 19 září 2011, 15:19

Chlapi je to teda tak, že od roku 1990 až do konce výroby je zadní tlumič stejnej? Taky mi teď vytekl, tak zkusím asi přes zimu sehnat jinej (zvažuju i repas, ale jestli to vůbec jde...).
rastakvajanasta
Moderátor

Obrázky: 40

Příspěvekod Dolly » pondělí 19 září 2011, 15:49

Hoj,mam r.v.89 také mi vytekl.Sehnal jsem z roku 94 a je delší ,jak bylo psáno,malinko jsem ho tam musel přizvednout heverem(2 roky maká ok).Následně jsem nechal zrepásnout ten starý a jde to.
Dolly

Příspěvekod MarekG » pondělí 03 říjen 2011, 19:25

MarekG

Obrázky: 3

Příspěvekod rastakvajanasta » úterý 04 říjen 2011, 09:22

To není sada na opravu tlumiče, ale zadní brzdy.
rastakvajanasta
Moderátor

Příspěvekod Alfik » úterý 04 říjen 2011, 20:16

Zadní brzdy?Tipoval jsem že na tlumič to nebude,ale zadní brzda?Brembo?Páč já zadní brzdu dělal minulý týden a nic podobného v ní nemám :? Mám Nissiny.
Alfik
Moderátor

Obrázky: 1

Příspěvekod MarekG » úterý 04 říjen 2011, 20:19

Tak k čemu to teda je? Já sem sa už těšil že si budu schopen sám zrepasovat ten tlumič a vipadá to že zase nic.
MarekG

Příspěvekod rastakvajanasta » středa 05 říjen 2011, 08:40

YOU ARE LOOKING AT A REAR BRAKE MASTER CYLINDER REPAIR KIT TO FIT THE FOLLOWING

HONDA

NX 650 N/P/R/S/T

1992 - 1996

Inzerent nabízí opravnou sadu zadní brzdový pumpy. Nevim jestli jde o originální díly, OEM díly nebo nějakou garážvýrobu, ty díly na fotce určitě jsou z nějaký brzdový pumpy, otázka je, jestli zrovna z tý dominátorský :D (já měl vykuchanej jenom brzdič, pumpu na NXku nikdy, repasoval jsem ale před časem pumpu na jiným samohybu a +- podobný součástky tam byly)
rastakvajanasta
Moderátor

Příspěvekod MarekG » čtvrtek 15 prosinec 2011, 23:47

Nazdar kluci. Nevíte někdo jestli pasuje zadní tlumič z XL 600 a XL 600V na naše NX 650??? Díky za odpověď a spěchá to, mám dobrou nabídku.
MarekG

Příspěvekod Brusik » sobota 31 prosinec 2011, 19:15

Zdá se, že na dominátora pasuje zadní tlumič z XR200R/XR250R. Tady to týpek popisuje http://www.advrider.com/forums/showthre ... 60&page=15 Jen sem z toho nevyčet jestli je tvrdší nebo co...
Brusik

Příspěvekod MarekG » pátek 20 leden 2012, 18:54

Nazdar pánové. Tak sem koněčně vymontoval zadní tlumič abych zjistil co je to zač (z důvodu udajně špatného tlumení), hůpalo sa to jenom na pružině a potkal sem sa aj s tvrdým kopancem na zadním kole. Předek přejel díru v pohodě ale zadek mi přišel jako by to bylo doraz doraz, aj při jízdě na polňačce mi strašně skákal zadek (až ztrácel kontakt s povrchem). Já nejsu žádný mechanik ani ostřílený motorkář tak bych vás poprosil o radu jak opravdu zjistit že ten tlumič je v háji? A za co s tím lze udělat. Celková délka je cca 40cm, na něm sem našel štítek s nápisy DO NOT HEAD, DO NOT OPEN a GAS FILLED (to neznačí nic dobrého) a na druhém (zeleném) bylo SHOWA - MAN 71, potom na tyči u horní díry bylo vyraženo 18.T.6 a A 31.

Je to rok 1997 a najeto přes 100 000km
MarekG

Příspěvekod rastakvajanasta » pátek 20 leden 2012, 20:17

Jak odejde zadní tlumič, nejde to nepoznat - kolo nekopíruje terén, motorka se houpe, poskakuje, v rychlejších zatáčkách jdou od zadního kola silný vibrace.

Ty rány můžou být od vylágrovaných ložisek v přepákování - zkontroluj si je. Už jsem je taky měnil. Odešly po 85.000 km, tlumič po stovce (i když podle mě má Dědek ve skutečnosti najeto víc).

Nejsem si jistej, jestli je možný to opravit v domácích podmínkách. Já poslal tlumič na repasi jednomu fachmanovi na Moravu. Mám na něj dobrý reference, dělá to komplet, jak mi napsal - rozebrání, kompletní vyčištění, výměna tlakového těsnění, všech dalších těsnících částí, kluzného pouzdra, výměna oleje, částečná renovace pružiny, sestavení, natlakovaní, seřízení. Co vím, tenhle člověk si hlídá dobrou pověst, takže dává i záruku funkčnosti. Dám pak vědět...
rastakvajanasta
Moderátor

Příspěvekod MarekG » pátek 20 leden 2012, 22:34

Ty ložiska v přepákování sou v háji, je to v tom přidrhnuté a nehýbe sa to hezky. Pošli mi nějaký kontakt na toho maníka. Jó a kolik za to chtěl? Já sem chtěl znát rozpětí ceny od jednoho borca co to dělá a už sa neozval.
MarekG

Příspěvekod vladdo608 » sobota 21 leden 2012, 02:16

Chlapi mozno poviem hlupost ale k tym pruzinam ktore su unavene .... mam doma aj ladu na nejake to besnenie a na pruziny z lady sa daju zohnat take gumy ktore sa davaju medzi zavity pruziny, vycital som to na ladaforum funguje to na nejake to utvrdenie pruziny mozno by sa to nejak dalo nabuchat aj na pruzinu z domika .. ci ? tym padom by pruzina bola tvrdsia a ak je unavena mozno by jej to vratilo jej vlastnosti ... :idea: :?:
vladdo608

Obrázky: 28

PředchozíDalší

Zpět na Vaše postřehy