Čištění řetězu jak a čím?

Sem všechny zkušenosti, vylepšení, problémy apod. (motor, pneu, brzdy apod.)

Re: Čištění řetězu jak a čím?

Příspěvekod task » pondělí 26 duben 2010, 16:35

Takže WD-40 nepoužívat???? :-no: :roll:
A zrovna maji v Tescu 200ml balení za 50kč. :hura:
task
ČLEN KLUBU

Obrázky: 11

Příspěvekod rankon » pondělí 26 duben 2010, 16:49

Když jsem mluvil s Ivo Kaštanem o tom čím mazal na dakaru,tak říkal že to jednou denně přestříkl WDčkem,ale myslím že stejně jen pro klid duše,páč v těch podmínkách je úmrtnost řetězů relativně vysoká. Jak sem tu již psal já mažu suchým mazivem Dry lube a už bych neměnil.
rankon

Příspěvekod Pruduch » pondělí 26 duben 2010, 18:05

WDčko je v podstatě navoněná a předražená nafta ;) .
Pruduch

Obrázky: 2

Příspěvekod gyzi » úterý 27 duben 2010, 21:34

A co kdybych na to čištění použil ARVU ?
gyzi

Příspěvekod pepiv » úterý 27 duben 2010, 21:45

Kulva nelaborujte furt, vemte hadr a sprej na O-krouž. řetěz a je to tak jak to má být :!:
pepiv

Příspěvekod ghostxx » pátek 30 duben 2010, 19:53

pepiv píše:Kulva nelaborujte furt, vemte hadr a sprej na O-krouž. řetěz a je to tak jak to má být :!:

Njn - ale sprej na čištění řetězu je dost drahej a ubejvá...

Já používám na čištění petrolej + kartáček na zuby a mazání Denicol.
ghostxx

Příspěvekod pepiv » neděle 02 květen 2010, 19:58

Njn a co je na zahraniční motocykl levnýho? Jedině spotřeba benzínu vyjde levně, to je všechno!
pepiv

Příspěvekod wWiDoWw » neděle 02 květen 2010, 20:10

No drahej na jednu sezonu postačí:D ja poživám MOTUL Chain Lube FACTORY LINE 400ml asi 350.- 4000km a zbejvá asi 100ml což na sezonu +- vystací ne :w1/: mažu po 300km i dřív podle toho kde jezdím :oop1:
wWiDoWw

Příspěvekod kajlak » neděle 02 květen 2010, 21:07

ja koupil velkej sprej 750ml od typka co taha z nemecka z luis nebo jak to je,stal par korun a je super,uz ho mam rok a jeste tam je tak ctvrtka :banana:
kajlak
ČLEN KLUBU

Obrázky: 5

Příspěvekod rastakvajanasta » pondělí 03 květen 2010, 21:25

Já už teď můžu zodpovědně říct, že s kombinací petrolej - převoďák nikdo chybu neudělá. Mojí řetězovce, kterou jsem měnil někdy před dvěma a půl lety a nic jinýho než převoďák a petrolej nezná, táhne na 30tis. km a pořád je v dobrý kondici, jak řetěz, tak kola. Tak dobrou výdrž jsem ani nečekal. Spreje jsem krátce zkoušel a nevim, prostě mi přišly na guwno, řetěz rachtal až hrůza a ty špony co mi zůstávali na hadře při čištění... :-no:
Převoďák má jedinou nevýhodu - zhusta zas*anej ráfek, pořád. Komu to vadí, jiná volba než sprej asi není. Ale fakt si myslím, že životnost řetězovky půjde dolů.
rastakvajanasta
Moderátor

Obrázky: 40

Příspěvekod Standa » úterý 04 květen 2010, 07:05

Ten převoďák věřím že je lepší, pokud ten řetěz do něj máčíš, na řetězu je důležité dopravit mazadlo pod řetězové válečky, což si u převoďáku nedokážu dost dobře představit při pouhém mazání, kdežto u spreje je vidět jak vzlínavost do malých mezer přímo mazadlo vtahuje, spíš je to o tom, jak kdo často maže...
Jinak Petrolej je nejlevnější, neagresivní a kvalitní čistič :_OK:
Standa
Site Admin

Obrázky: 138

Příspěvekod pepiv » úterý 04 květen 2010, 11:08

Olej PP 90 jsem zkoušel jen jednou. Zadní kolo pak bylo totálně zassraný, takže už nikdy více. Jinak v prachu nejezdím, tak to ani tím petrolejem čistit není třeba.
pepiv

Příspěvekod 71namornik » čtvrtek 08 červenec 2010, 20:27

kupil som v obchode 2 male kefy,z alplechu som urobil taky drziak aby ked ich nasadim na retaz jednu zo spodu druhu z vrchu aby drzali po kope,z pollitrovej flasky striekam nato naftu a mate vidiet aka spina je z toho,ususim to handrou a nastriekam CASTROLL sprejom na retaze,vlastne je to domaca vyroba toho co predavaju aj original,doteraz som pouzival naftu,ale slubujem uz ´budem petrolej,
71namornik

Obrázky: 5

Příspěvekod peca » neděle 19 březen 2017, 12:46

Tak sem si včérá všiml že ně na řetězu chybí na 2 článkách X kroužky (ČZ 520 DZX). Má najeto cca 8000 km takže nic moc. Asi za to može mazání Motul C3 off road, bo je to hustý jak sfiňa, a ty krůžky sů docela těrcha (jeden prasklý sem vytahl). A až teď sem si všiml že je na Motulu napsaný na O-kroužky. Budu moset pohledat nejaký jiný mazání :( a příště veznu rači O-kr řetěz. Zkusím objednat spojovací článek s novýma krůžkama a přenýtovat to.
peca
ČLEN KLUBU

Obrázky: 106

Předchozí

Zpět na Vaše postřehy