Jaké používáte pneu..

Sem všechny zkušenosti, vylepšení, problémy apod. (motor, pneu, brzdy apod.)

Re: Jaké používáte pneu..

Příspěvekod Alfik » neděle 06 prosinec 2009, 17:21

Tak jsem zpět z testu gum.Dnes to bylo o silnici,35 km.vzal jsem je do Řevnických zatáček(směr Mníšek pod Brdy-Řevnice)Můžu s jistotou říci,že na mokrou silnici nejsou opravdu stavěné.Hrozně to klouže při brždění,v zatáčkách se dost bojím to položit a na výjezdu z vinglu(zatáčky) mají snahu ustřelit(nebo spíš klouzat do strany)je potřeba citlivě dávkovat knedl,jinak to jede jinam.na rovinách a v normálních zatáčkách bych řekl, že celkem ujdou.Trochu to přikládám tomu,že nejsou ještě zajetý,takže uvidím dýl.Asi bych se toho nebál ani na suchu,ale dnes nebylo kde to zkusit.No a pak závěrečná dojíždka domu byl zase terén.Dnes jsem potkal i listíčko a tam to sakra klouže.Z louže,která měla asi půl metru hloubku mě vytáhly supr.
:-bay
Alfik
Moderátor

Obrázky: 1

Příspěvekod Ywett » úterý 16 únor 2010, 09:03

Přední salám už mám doma "Continental TKC 80" dozadu přijde osvědčená "Mitaska E-09 Dakar" tak uvidíme jak to bude na jaře klouzat... :?: :?: :?:
Ywett

Obrázky: 0

Příspěvekod kajlak » úterý 16 únor 2010, 14:36

ja kdyz obul dopredu nove michelin t63 a dozadu mitas c 02 tak jsem zapomel ze to jsou spalky a zvyklej ze silnicky jsem drtil zatacku a predek ustrelil a zadek podjizdel,domik jel cca 10 metru po asfalte beze me :oops: jeste ze jsem byl dobre oblecenej a ani skrabanecek na me :lol: domik lezel na boku jak zdechla koza a vrcel jeste,jen jsem ho zvedl,nasedl a jel dal :lol: jinak na domikovi trochu obrousena stupacka a prava gumova rukojet,nic vic :banana:
kajlak
ČLEN KLUBU

Obrázky: 5

Příspěvekod Alfik » neděle 28 únor 2010, 00:45

Tak po dnešním tripu(110km)mohu říci že ani rychlost okolo 100km/h nedělá Trelleborkům problém.Začínají se ,,usazovat",už se s nima dá klopit zatáčka.Předpokládám že až se oteplí ještě asfalt,že to bude ještě lepší.Nevím ale jak budou ubývat.
Přední je trochu neklidná na velmi hrubém asfaltu,ale běžný asfalt zvládá dobře.Na vodě se ještě trochu bojím poklopit.
Alfik
Moderátor

Příspěvekod Alfik » pátek 09 duben 2010, 07:01

Tak po příchodu jara a,,zaběhnutí gum"mohu konstatovat,že i na gumách typu Trelleborg Army se dá jezdit svižně i v zatáčkách.Drží pěkně i ve větších náklonech(a i tady se dá mluvit o,,drtiči zatáček").Dokonce jsem slyšel i pochvalné mručení od jiných motorkářů(jako že se dá jezdit tak rychle i na těhle gumách?)Máme na nich odzkoušenou i jízdu ve dvou s batůžkem(tedy spíš s batohem-bytnou,manželkou,drahou polovicí-jak kdo chce)Tam samozřejmě hraje roli i zatížení.Ale i s tím se dá pěkně jezdit.Vřele doporučuji i blátomilům,dá se s nimi i do těžšího terénu.Neočekávejte ale nějaké velké akce jako s pravými gumami do terénu.Najeto na nich mám asi 2000km a zatím se drží.
Alfik
Moderátor

Příspěvekod Alfik » pondělí 07 červen 2010, 13:27

No tak dnes dorazila Mitas E-07 :banana:(1330 i sdopravou) .Ještě zkusím tuhle a pak budu srovnávat která guma z trojice Haidenau K60,Trelleborg ArmyT644,Mitas E-07 je nejlepší.
Obouvat budu až těsně před technickou,ale možná taky až před srazem,záleží jestli to vydrží do technický(červenec)
Kolik je minimální hloubka?1,5mm?Mám pocit že jsem to zahlédl v manuálu.
Alfik
Moderátor

Příspěvekod rastakvajanasta » pondělí 07 červen 2010, 15:45

Protože už do terénu jezdím jen za sucha (na bláto už jsem línej) a ne moc často (kvůli vykuchaným výfukům), obul jsem na zadek taky ContiEscape a po tisíci kilometrech musím říct, že je to bombice. Na silnici o poznání lepší než Mitas E07/08/09 i než Dunlop Trailmax. V suchým terénu srovnatelný s E07, možná o malinko slabší, ale pořád solidní. A ta jistota na asfaltu při řezání zatáček je skvělá :_OK: :banana:

Edit: Jo a Mitas oznámil, že od dubna 2010 dělá E07 a E08 z nové směsi, která by měla mít údajně lepší vlastnosti na suchým ale hlavně na mokrým asfaltu. Tak jestli teď někdo kupujete Mitas, pohlídejte si DOT na gumě, ať už máte z nové várky a né uleženku ze skladu.
rastakvajanasta
Moderátor

Obrázky: 40

Příspěvekod pepiv » úterý 08 červen 2010, 17:15

Wáca píše:já mam continetálku a ta mi mizí před očima, je pravda že drží jako kráva v zatáčkách,ale budu rád když mi vydrží tuhle sezonu :-/ .......

Tak to mě trochu znepokojilo, páč jsem byl rozhodnutej dle recenzí pořídit do budoucna právě tyto... Že by se sjížděly stejně jako pirelli MT 60? Tzn. životnost zadní gumy tak 4 tisíce? (odhaduji) Neví někdo?
pepiv

Příspěvekod praporčík » úterý 08 červen 2010, 18:27

No jo no pěkně drží je heboučká a měkkoučká ovše mizí před očima....hůř drží je tvrdá ale najedu víc....to je každého rozhodnutí :D
praporčík

Příspěvekod rastakvajanasta » úterý 08 červen 2010, 18:34

Alfik píše:Já mám na gumě DOT 6JX4 0910-co to tedy znamená?

Nová směs měla naběhnout do výroby od 10. týdne 2010, teď jsem na to koukal.
6jX4 znamená nějakej standardizovanej kód výrobce a provedení. 0910 znamená, že pneu byla vyrobená v 9. týdnu roku 2010. Takže máš asi jeden z posledních kousků ze staré směsi. Ale jestli tě to zajímá, raděj si to ještě ověř, pošli maila do Mitasu.
rastakvajanasta
Moderátor

Obrázky: 40

Příspěvekod praporčík » úterý 08 červen 2010, 18:41

ale no tak pánové nehrotíte to tady nějak???guma je na motorce a bude ojžděná a fertig :D :D
praporčík

Příspěvekod Alfik » středa 09 červen 2010, 09:51

Ne to vůbec není hrocení,je to spíš jen tak pro zajímavost.Nejsme formule abychom poznali rozdíl ve směsi z 9.týdne a z 10 týdne.Na pohled to bude stejný a já při svých rychlostech taky poznám prd.Já budu srovnávat mezi těmi třemi co jsem měl.
Alfik
Moderátor

Příspěvekod kostrakop » středa 09 červen 2010, 13:32

Wáca píše:já mam continetálku a ta mi mizí před očima, je pravda že drží jako kráva v zatáčkách,ale budu rád když mi vydrží tuhle sezonu :-/ .......
jinam min. hloubka je 1,6mm

Minimální hloubka dezénu pro motocykly je 1mm, 1,6 platí pro auta.
kostrakop

Příspěvekod kostrakop » čtvrtek 10 červen 2010, 06:56

Wáca píše:Minimální hloubka dezénu dle české legislativy je u všech motorových vozidel 1,6mm po celém obvodu a šírce běhounu pneumatiky ve všech hlavních dezénových drážkách (s výjimkou mopedů a motokol, kde je min. hloubka dezénu 1mm)

Tak to, že pro motocykly je minimální hloubka dezénu 1mm mi tvrdil borec z STK, když sem tam byl s Dominátorem na technické a ten by to snad měl vědět.pokud je to opravdu 1,6mm, tak tím líp 8)
kostrakop

Příspěvekod Gwynbleidd » čtvrtek 10 červen 2010, 16:23

auto a moto 1,6 mm, mopedy do 50 ccm a 45 km/h 1mm
Gwynbleidd
ČLEN KLUBU

Obrázky: 23

PředchozíDalší

Zpět na Vaše postřehy