špatně startuje :(

Sem všechny zkušenosti, vylepšení, problémy apod. (motor, pneu, brzdy apod.)

špatně startuje :(

Příspěvekod MissEnduro » středa 11 srpen 2010, 12:56

Ahojky, poprosím pomoc či radu...
Můj Dominik špatně startuje, což o to když dýl stojí tak to chápu ale i tak ji přemlouvám dĺouho, ale ona i když je zahřátá tak obvykle naskočí na 3 pokus cca. Nevím proč ale štve mě to..
Jeden majitel Dominika říkal že mu to dělá taky, stejně tak i když je někde na křižovatce a nedrží ji pod krkem tak mu leckdy zhasne..

co to znamená?? :please:
MissEnduro

Re: špatně startuje :(

Příspěvekod Gwynbleidd » středa 11 srpen 2010, 13:21

Myslím, že nejlepší, ale nic levnýho je vzít moto a hodit ho do Hondy (popř někam jinam) na odborné seřízení směsi, koupit novou svíčku, prohlídnout stav vzduch. filtru a není boha aby to nešlapalo jako hodinky. Jinak se tady často radí: vyjet benál z karbecu, než to vypneš, což je takové provizórií řešení, ale většině funguje.
Ještě je taky dobré během startování bez i se sytičem přidat lehce plyn, chytá to líp, než jak mi radil původní majitel, že startovat bez plynu.
Gwynbleidd
ČLEN KLUBU

Obrázky: 23

Příspěvekod Standa » středa 11 srpen 2010, 14:42

O startování je toho tady spousta takhledej, čti a študuj
Standa
Site Admin

Obrázky: 138

Příspěvekod Miras » středa 11 srpen 2010, 14:46

Když si dáš tu práci,a projdeš tady rady a zkušenosti starších majitelů,tak narazíš na ještě jednu možnost tohoto problému. :D .
Miras

Obrázky: 0

Příspěvekod MissEnduro » středa 11 srpen 2010, 17:50

No to dělám před vypnutím to propláchnutí jak já tomu říkám ale jestli je tam nějak zanešenej tak mi to už asi moc nepomůže :( předchozí majitel mi taky radil bez plynu startovat..
hledat tady, no popravdě nemám tolik času a nervů hledat tak jsme to zkusila ale asi mi to neprojde :D
MissEnduro

Příspěvekod kajlak » středa 11 srpen 2010, 20:54

me to taky kdysi delalo,rozdelal jsem karbec a vycistil a pak celkem ok,hodne pomuze aji svicka,ja ted daval iridium a sytic muzu stahnout o dost driv a nezdechne a krasne jde na volnobeh jen :lol: jinak se jeste mrkni na gumovou prirubu zda neni praskla,jde jen o par veci-karbec vycistit-hlavne smes seridit dobre-filtr-svicka a melo by to byt ok-teda aspon u me :roll:
kajlak
ČLEN KLUBU

Obrázky: 5

Příspěvekod task » středa 11 srpen 2010, 21:45

Přesně tak . :D
task
ČLEN KLUBU

Obrázky: 11

Příspěvekod MissEnduro » středa 11 srpen 2010, 21:58

kluci díky za rdy moc díky, zkusím to rozebrat a vyčistit a vyměnit atd a uvidíme zda bude šlapat...
MissEnduro

Příspěvekod task » středa 11 srpen 2010, 21:59

To budeš dělat sama????
task
ČLEN KLUBU

Obrázky: 11

Příspěvekod Bago » čtvrtek 12 srpen 2010, 00:16

MissEnduro píše:No to dělám před vypnutím to propláchnutí jak já tomu říkám ale jestli je tam nějak zanešenej tak mi to už asi moc nepomůže :( předchozí majitel mi taky radil bez plynu startovat..
hledat tady, no popravdě nemám tolik času a nervů hledat tak jsme to zkusila ale asi mi to neprojde :D

Doufám že to není to ,,propláchnutí" co já myslím.Tedy takový to co se dělalo u Jawek.Přidat plyn a před spadnutím otáček vypnout zapalování.To tý motorce docela dost škodí, pokud ti to nikdo neřekl :-)

Nevím jestli i ostatním, ale mně pomáhá i po douhým stání dvakrát protočit rukojetí plynu naprázdno a pak startovat.I když to logicky snad mít žádnej efekt nemůže, zdá se mi, že to pomáhá... :D
Některé záhady jsou prostě obtížně řešitelné....
Bago

Příspěvekod MissEnduro » čtvrtek 12 srpen 2010, 10:05

task píše:To budeš dělat sama????

převážně ano, popř mi pomůže kámoš..
měla jsme crosku a tu jsem taky dělala s kámošem.. nevidím v tom problém, všechno se dá.
MissEnduro

Příspěvekod MissEnduro » čtvrtek 12 srpen 2010, 10:07

Bago píše:
MissEnduro píše:No to dělám před vypnutím to propláchnutí jak já tomu říkám ale jestli je tam nějak zanešenej tak mi to už asi moc nepomůže :( předchozí majitel mi taky radil bez plynu startovat..

Doufám že to není to ,,propláchnutí" co já myslím.Tedy takový to co se dělalo u Jawek.Přidat plyn a před spadnutím otáček vypnout zapalování.To tý motorce docela dost škodí, pokud ti to nikdo neřekl :-)

Nevím jestli i ostatním, ale mně pomáhá i po douhým stání dvakrát protočit rukojetí plynu naprázdno a pak startovat.I když to logicky snad mít žádnej efekt nemůže, zdá se mi, že to pomáhá... :D
Některé záhady jsou prostě obtížně řešitelné....

Jo přesně to myslím, kámoši s ednruy okolo mě to tak dělají, měla jsme za to když se výše uvedlo něco jako "vyjet benál z karbecu, než to vypneš" tak že je to tohle.., ne? tak co to znamená?
MissEnduro

Příspěvekod richardH » čtvrtek 12 srpen 2010, 10:34

http://www.nx650.cz/forum/viewtopic.php?f=17&t=144 vypneš přívod benzínu a necháš motor běžet dokud nezdechne . Druhá možnost je odpustit benzín z karburátoru odkalovákem ( je na spodku těla karburátoru). Samozřejmě při zavřeném kohoutu přívodu benzínu. Po tomto opatření startuje např i po 2 měsících zimy na brnk :_OK: .
richardH
ČLEN KLUBU

Obrázky: 31

Příspěvekod MissEnduro » čtvrtek 12 srpen 2010, 13:40

jasný chápu, ale že by se mi to chtělo dělat každý den, tak to ani ne...
po dělší době to chápu ale mě to dělá bez problému i den po dni.. dokonce klidně ten den při ježdění mě pozlobí že startovat nebude :(
MissEnduro

Příspěvekod praporčík » čtvrtek 12 srpen 2010, 13:46

svíčka,karbec,filtr,......nemusíš odkalovat šroubečkem na karbíku dole....já to dělám tak,že mám odhadnutou vzdálenost cca 600metrů pře garáží vypnu kohout a dojedu motorka ještě chvilku klape a pa zdechne...jinak mužeš zastavit u garáže a nechat doklapat.Jiank se koukni jaká je fajfka a kabely k fajfce mě tam z cífky při startu házel jiskru na kostru musel jsem to odizolovat bude to kravina nebuj
praporčík

Další

Zpět na Vaše postřehy