Seřízení předního světla

Sem všechny zkušenosti, vylepšení, problémy apod. (motor, pneu, brzdy apod.)

Seřízení předního světla

Příspěvekod SpykerGT » pátek 27 srpen 2010, 10:13

Jak se na domisovi seřizuje přední světlo? Známý co má tuono říkal, že když změřím výšku světla od země (třeba "h"), tak na 10m by mělo svítit na zdi o 10% níž ("9/10 h"). Chci se zeptat, jestli je to u dominatora taky tak, protože mi to svítí dost vysoko... Tlumené jako dálkové a dálkové svítí úplně dopr... nahoru :lol:
SpykerGT

Re: Seřízení předního světla

Příspěvekod rastakvajanasta » pátek 27 srpen 2010, 11:25

Seřiď si to ve tmě na rovný silnici podle chuti. Stačí k tomu šikovnej inbus klíč, třeba z cyklistický soupravy.

Obrázek
rastakvajanasta
Moderátor

Obrázky: 40

Seřízení světla

Příspěvekod frijolero » pondělí 24 říjen 2011, 19:23

Zdar,

nemuzu se zbavit dojmu ze mi to sviti vic mimo cestu nez na ni. Neni nekde nejaky navod jak to svetlo postelovat ? V manualu ani tady na foru jsem k tomu nic nenasel.
Sloučeno se stejným tématem, HLEDEJTE!!! Standa
frijolero

Re: Seřízení světla

Příspěvekod Wáca » pondělí 24 říjen 2011, 21:48

ted si nejsem jistej, jestli nemusíš rozebrat ty plasty okolo přístrojovky, ale na světle ze zadu jsou 2 šrouby ( já tam mam ibus) jedním to šteluješ nahoru-dolu a druhý do stran
Wáca

Obrázky: 0

Příspěvekod backette » úterý 25 říjen 2011, 07:47

nastavuje sa to dvomi skurtkami na imbus ako pise Waca. Rozoberat nic nemusis. Ako mas oplastovanie budika tak v tom ciernom plaste je dierka cez ktoru prestricis kluc. Tam sa nastavuje svetlo smerom hore-dolu. Dalsi imbus je trochu nizsie, je ho pekne vidiet.
backette

Příspěvekod frijolero » úterý 25 říjen 2011, 14:42

jop, tema 2ma sroubama se to nastavuje. Ale jde mi o to jaky je postup.

Vetsinou se nekde na stenu nakresli v urcite vysce cara, moto postavi do nejake vzdalenosti od te steny a pri zatizeni ridicem se ten svit srovna na tu caru.. pak asi jeste nejak tu druhou osu a hotovo. Ale jak presne na to ??
frijolero

Příspěvekod rastakvajanasta » úterý 25 říjen 2011, 15:23

Já seřizoval vždy podle sebe, žádný čáry na stěnu jsem nemaloval (i když je pravda, že tak nějak se to asi dělá). V noci jsem zastavil s motorkou na rovince, pustil dálky, vsedě na motorce světlo seřídil podle potřeby (aby nesvítilo někam do řiti, ale rozumně na asfalt někam přede mě, ani moc blízko, ani do nebe) a bylo hotovo 8)
rastakvajanasta
Moderátor

Obrázky: 40

Příspěvekod Pruduch » úterý 25 říjen 2011, 21:13

Já na tohle používám kromě výše uvedeného postupu "nastavit aby to svítilo tak nějak rozumně daleko" ještě kontrolu (a to i u auta), že když se přibližuju ke zdi, tak musí být vidět jak čára postupně stoupá, tedy aby to spolehlivě svítilo při potkávačkách pod horizontální rovinu od světlometu.
Pruduch

Obrázky: 2

Zpět na Vaše postřehy