vačka rozvoďák

Sem všechny zkušenosti, vylepšení, problémy apod. (motor, pneu, brzdy apod.)

vačka rozvoďák

Příspěvekod pepin » středa 28 září 2011, 16:01

Zdravim,
:please: nemužu sefo fóru dohledat, tak se zeptám. Jak a čím zozpojujete rozvoďák, potřebuju vyndat vačku. A kde je ta značka "T" podle který poznam horní úvrať abych vačku správně vrátil.
Díky moc za každou radu.
pepin

Re: vačka rozvoďák

Příspěvekod Radek Ryšavý » středa 28 září 2011, 17:20

Když jsem měnil rozvoďák tak jsem rozbruskou odbrousil dva čepy jednoho článku,ty následně vyťuknul něčím tenkým a řetěz je rozpojen.Ohledně značky T tak se hledá asi takto.Na levé straně motoru je víko ve kterém jsou dvě matky na imbus.Jedna větší a tu když povolíš tak pod ní je šroub se kterým když otáčíš(oříškem na gole)tak protáčíš celím motorem.A pak je druhá matka nad ním a pod ní je okno kde při protáčení motorem narazíš na značku T.Je to potřeba i při seřizování ventilů ale to asi víš.
čus
Radek Ryšavý
ČLEN KLUBU

Obrázky: 0

Příspěvekod Radek Ryšavý » středa 28 září 2011, 17:44

Abych nezapomněl u písmene je ryska která musí být proti rysce na části která se neotáčí.Jo a mělo by se otáčet jen jedním směrem hádám že proti směru hodinových ručiček ale to nevím jistě protože to mám napsaný na garáži na kusu papíru.Pokud jsem to napsal obráceně ať mě někdo opraví :D To otáčení jedním směrem ja pravděpodobně při seřizování ventilů kůli sčítaní všech možnejch vůlí aby to bylo co nejpřesnější-alespoń já si to myslím :lol: i když myslet znamená ho--o vědět.
Radek Ryšavý
ČLEN KLUBU

Příspěvekod galgs » středa 28 září 2011, 17:52

pepin píše:Zdravim,
:please: nemužu sefo fóru dohledat, tak se zeptám. Jak a čím zozpojujete rozvoďák, potřebuju vyndat vačku. A kde je ta značka "T" podle který poznam horní úvrať abych vačku správně vrátil.
Díky moc za každou radu.

Ak potrebuješ vybrať len vačkový hriadeľ, rozvodovú reťaz nemusíš odopínať :-no: (nemá spojku, je nanitovaná a dáva sa dole len pri vlastnej výmene!!). Stačí ti odšróbovať len tú rozetku, kt. tam drží na dvoch imbusoch
PS: "T"-značku treba otáčať do protismeru hod. ručičiek :teacher:...vačku vrátiš naspäť, tak, že nastavíš hornú úvrať (T) a primár -"rozetku" dáš do rovnobežnej polohy - sú na nej rysky, kt. treba dať zarovno s hlavou válca... pre sicher 2, tri-krát prekontroluj...viel Spaß : :wink:
Obrázek
Naposledy upravil galgs dne středa 28 září 2011, 20:08, celkově upraveno 3
galgs

Příspěvekod Spotter.w.m » středa 28 září 2011, 18:10

Když jsem nechal měnit rozvodák tak přišel roznýtovaný takže se musel snýtovat a snýtovali to nějakým přípravkem
Spotter.w.m

Příspěvekod pepin » středa 28 září 2011, 20:14

Díky všem za rady,
napadlo mě, že ho možná nemusim sundavat, ale nevěděl jsem jak na to.
Mám dominatora asi 2 měsíce, a už musím řešit takovýhle věci :(
pepin

Příspěvekod Alfik » středa 28 září 2011, 20:14

Pepine-ku..a to si děláš pr..l ne? :twisted: :oop1:
Používej tlačítko hledat
Stačí zadat do hledáčku,,ROZVODOVÝ ŘETĚZ"
Už nebudu slučovat příspěvky ve kterých se mluví o jednom a tom samém.
Zkus si to najít sám a pak teprve jestli to nenajdeš nebo nenajdeš odpověď na svou otázku,založ nové vlákno.
např.tady:
http://nx650.cz/forum/viewtopic.php?f=1 ... 9et%C4%9Bz
nebo tady:
http://nx650.cz/forum/viewtopic.php?f=1 ... 9et%C4%9Bz
atd.atd.
Příště takové vlákno nemilosrdně smažu nebo zamknu.
Zdraví Váš stále ještě klidný moderátor Alfik
Alfik
Moderátor

Obrázky: 1

Příspěvekod Wáca » středa 28 září 2011, 21:50

chudák Alfík, vy mu dáváte zabrat :teacher:

jinak já jsem vačku vyndal aniž bych rozpojoval řetěz, vyšroubuj ty šroubky co drřej rozvod. kolo na vačce a musí jít ven ;-)
Wáca

Příspěvekod pepin » středa 28 září 2011, 22:02

ty dva šroubky s řetězovým kolečkem mam dole, ale vačku nedostanu ven, nemam tam dost prostoru abych tu přírubu co zustala na pevno na vačce nějak "vykloubil" ven
pepin

Příspěvekod galgs » čtvrtek 29 září 2011, 14:35

Ach jáj...Alfíku sorry... :?
Pepine...dáš dole tú rozetku, tým pádom reťaz máš voľnú (teda v tom prípade, ak si vybral aj šponovák :!: ) a potom vačku krásne vyberieš von a môžeš zhodiť aj jedno ložisko, čo pri nej je...trochu ježek v kleci, ale nič, čo by sa nedalo zvládnuť... :wink:
galgs

Příspěvekod Alfik » pátek 30 září 2011, 08:35

Já zas takovej chudák nejsem,ale měli by si všichni,kdo přispívají do fora,uvědomit,že čím víc stejných vláken s jiným názvem zasír..í forum a o to hůř se daný problém hledá.Pak se někdo na něco zeptá,jen to jinak nazve a další vlákno je tu.A tak pořád dokola.Takže se snažme aby to forum bylo jednoduchý pro všechny a pak se nám problémy budou řešit daleko lépe.
A když to nezkoriguju já,udělá to jiný z moderátorů.
Díky a čus.
(Na tohle neodpovídejte)
Alfik
Moderátor

Příspěvekod jakre280 » čtvrtek 24 duben 2014, 17:36

Zdravím pánové, měl bych dotaz ohledně vačkový hřídele, rozebíral jsem motor kvůli GO, ale už jsou to 3 měsíce a nejsem si jist jestli na vačce nebyla nějaká závlačka nebo segrovka, která by držela ložisko na svém místě, je tam drážka ve které mohlo něco takovýho být, ale nikde jsem to na stole nenašel a vůbec nevím jestli tam něco bylo nebo ne, na partsdepot takovou položku nemají a v manuálu ve schématickým rozkreslení taky nic nevidím, jen na obrázku co jsem sem dal je psáno seal end, což jsem pochopil jako nějakou zarážku. Vzpomenete jestli jste tam něco takovýho měli. Díky.

Obrázek
jakre280
ČLEN KLUBU

Příspěvekod Wáca » čtvrtek 24 duben 2014, 20:22

Co si pamatuji tak jsem tam taky nic neměl :wink:
Wáca

Příspěvekod jakre280 » neděle 27 duben 2014, 02:22

Díky moc, mám to v kupě tak uvidím co to bude dělat, až to nastartuju :D
jakre280
ČLEN KLUBU

Příspěvekod Jaffa » neděle 03 srpen 2014, 19:46

Zdravim, mam dotaz ohledne lozisek na vacce. Budu ted menit gufera ventilu a kdyz uz to budu mit rozhozeny, tak chci dat novy loziska na vacku, ty dve loziska vyjdou na parts depot asi na 1400kc, coz se mi zda az zbytecne moc. Tak me zajima, jestli to nekdo z vas menil a jaky loziska tam pouzil.. jestli napriklad loziska SKF vyhovi.. Ono taky ty loziska maji tu "zaslepku,gufirko, nebo jak to nazvat" jen z jedny strany a to z vnejsi.. predpokladam, ze je to proto, aby se zevnitr to lozisko neustale mazalo.. ale nevim jestli tohle neni nejaky atyp, nebo je to bezna, sehnatelna vec...

A druhej dotaz je ohledne skladani. Je mozny dat vacku vzhuru nohama? jak se nastavej rozvody vim, ale ta vacka se da dat bud tema dourama v ni smerem nahoru, nebo smerem dolu. Na tom setrvaku jsou ty "T" znacky dve, pokazdy je to horni uvrat pistu, takze si rikam, ze by melo bejt jedno, jestli clovek da vacku tak, nebo o 180 stupnu obracene.. je to tak?
Jaffa

Obrázky: 25

Další

Zpět na Vaše postřehy