Zdravim vsechny.
Pustili jsme se s brachou do prestavby nasich dominatoru.. zacalo to celkem nevinne, nejakejma kosmetickejma upravama a ted koukam, ze se nam v garazi kupej dily z ruznejch motorek, ktery jdou namontovat vetsinou blbe, nebo vubec:D
Ale k veci, prozatim nejzasadnejsi problem je vymena komplet prednich vidlic s brejlema. Mame jedny tlumice z XR650R a druhy z YZ450F a pereme se s loziskama do krku rizeni.
Dominator ma horni i spodni lozisko o rozmeru 26x47x15 mm.
XR650R ma horni 26x47x15mm a spodni 30x48x15mm
YZ450F ma obe 28x48x16mm
Tak.. a co ted s tim?
Obeslal jsem uz snad vsechny loziskarny s dotazy na dany loziska a tohle se v prumyslu proste nepouziva.
Dostali jsme tip, ze by snad melo bejt mozny rozlisovat spodni brejle a nechat si tam navarit osu o stejnym prumeru jako ma dominator, ale prijde mi to mozna zbytecne komplikovany, treba nekoho napadne lepsi reseni..
Druha vec je jak vyzrat na osu predniho kola.. dominator ma osu 15mm tlustou, XR 17mm a YZ 20mm, opet se mi nepodarilo sehnat loziska o rozmeru 17x25x11 a 20x25x11 ..
Takze jediny co me napada, je pouzit original osu z dominatora(nebo vysoustruzit osu o stejnym prumeru) a uchyceni ve vidlich vypouzdrovat..
Chapu, ze nejjednodussi reseni by bylo koupit i predni kola z prislusnejch motorek, ale uz ted mame na dominatory dve sady kol a nemuzu mit prece plnou garaz nevyuzitejch prednich kol