Jak zvýšít ?

Sem všechny zkušenosti, vylepšení, problémy apod. (motor, pneu, brzdy apod.)

Jak zvýšít ?

Příspěvekod houdas » sobota 06 červen 2015, 21:46

Ahoj
koupil sem dominatora par dní zpět a potřebuju ho trochu zvýšit projel sem to tady docela hodně ale stále si nejsem jist máte stím někdo zkušenost?Mám 89 nastavitelna tuhost tlumiče..děkuju všem za info
houdas

Re: Jak zvýšít ?

Příspěvekod Wáca » neděle 07 červen 2015, 09:22

Záleží jak moc, jestli stačí 2-3cm tak prodloužit zátky na tlumičích a v zádu nechat udělat delší vidličku pod tlumičem, jen nevím jestli je sundávací jako u xrv například, kde musí ale i pružina dolu. Vyměnit olej popřípadě tužší či progresivní pružiny. To je podle mě nejjednodužší varianta, pak jedině jiný tlumiče, ale to jseš pak s cenou na úrovni motorky
Wáca

Obrázky: 0

Příspěvekod houdas » neděle 07 červen 2015, 10:30

AHoj
2-3 cm moc neřeší :) sem vysokej a potřebuju trochu víc...myslím že si ji chvili nechám tak se zkusím kouknout na kolik vyjde jinej centrál zadní ...Někde sem četl že tam pasuje z xrka nicméně sen se nedočetl o kolik se zvýší...díky za info
houdas

Příspěvekod Wáca » neděle 07 červen 2015, 16:32

Ono když to zvedneš o moc bude ti dřít řetěz o slider na kyvce a bude se nadměrně opotřebovávat. Chvilku pojezdi a kup něco většího. Sám měřím 196cm takže vím o co jde. Velkej jsem si nepřipadal až na velkých cesťákách tipu varadero, gs, krm a pod.
Wáca

Obrázky: 0

Příspěvekod houdas » neděle 07 červen 2015, 18:54

Ahoj díky za info myslím že by cca okolo 5-7 cm stacilo ...koukal sem na to mi připadalo tak akorat...http://officina.over2000riders.com/en/p ... ?nggpage=3
to vypada ze si lehce zabrousil přepákování a ještě dal 18 kolo dozadu...možná že dohormady to bude akorat...
houdas

Příspěvekod houdas » pondělí 08 červen 2015, 21:27

zatím sundáno a zkusím nechat vyrobit novou vydličku pod tlumičem stačí cca 1cm vyšší ..řetěz vypadá že bude ještě v dobrém úhlu..kdyžtak ještě zkusíme vyřešit řetěz...
houdas

Příspěvekod Jaffa » úterý 28 červenec 2015, 07:50

Ja tohle resil.. Zadek jsem zvednul tlumicem z XL600R, kterej je mimo jiny i mnohem tuzsi a ma silnejsi pruzinu.. prepakovani bylo potreba trosku pribrousit a hlavne prodlouzit asi o 3cm ten horni uchyt na ramu, jinak to tam neslo napasovat. S tim zas bylo spojeny prekuchani airboxu.. Zadek se zvednul asi o 7cm.
Vepredu jsem pouzil vidle a brejle z XR650R, ktery dorovnaly ten rozdil. Co ted jeste resim jsou bud tvrdsi, nebo progresivni pruziny dopredu, protoze kdyz to sundam ze stojanu, tak to ve vidli klesne tak o 5cm, coz je na vlastni vahu motorky zbytecne moc. Zadek je supr, s tim problem neni.
Jinak ja mam asi 183cm a dosahnu z toho obema nohama tak na pul chodidla..
Jaffa

Obrázky: 25

Zpět na Vaše postřehy