zadreny motor

Sem všechny zkušenosti, vylepšení, problémy apod. (motor, pneu, brzdy apod.)

zadreny motor

Příspěvekod vko » úterý 05 červenec 2016, 04:38

Ahoj,mam dotaz. Dominik rd02 1990 dva mesice po vymene oleje prestal jet. Klesl vykon, chcipnul nesel nastartovat. Potom jsem nastartoval a jel cca 4km a to same. Jiz nesel nastartovat a ozyval se hrozny zvuk. V servise mi rekli, ze je motor zadreny. Olej nikde netekl ani nekapal, v garazi na podlaze uply sucho. Motor vubec nekouril a sel krasne. Kdy jsem se dival na merku presne nevim, ale ukazovala spravne. Zadreny motor? Tuto zpravu jsem dostal do HR a chci az prijedu s klukama mluvit,nevim presne jak moc zadrnej atd....ale pry tam skoro nebyl olej (cca 0,5l - nalil jsem tam urcite 2l spis2,2l). Nenapada Vas co se mohlo stat? Ja tomu prdlacky rozumim, ale sakra tohle je i na me moc.
vko

Obrázky: 4

Re: zadreny motor

Příspěvekod rastakvajanasta » úterý 05 červenec 2016, 10:52

Kolik km jsi najel od té výměny oleje? Kontroloval jsi průběžně jeho hladinu? Logicky ten olej se někde ztratit musel. Pokud nevytekl, musel ho motor sežrat. Ber to tak, že jestli motor začal mít velkou spotřebu oleje, stejně bys ho musel rozdělávat. Teď kromě hlavy budeš dělat i výbrus a píst. Je to smutný, ale ne neřešitelný.

U těhle motorů, kde ani není kontrolka mazání, je naprosto nutný hlídat při každý vyjížďce hladinu oleje. Tenhle motor vydrží vše, ale bez oleje prostě umře.
rastakvajanasta
Moderátor

Obrázky: 40

Příspěvekod vko » úterý 05 červenec 2016, 16:05

Od vymeny jsem najel tak 1000km, pred kazdou jizdou jsem ho nekontroloval, spis tak tri tydny zpatky mozna mesic (vim, ze to byla chyba, ted uz to vim). No ja nejsem zrovna mechanik a sam si to nedokazu vyresit. Borci v servisu rikali, ze radsi novy motor (starsi), proste se v tom nevyznam. Treba se jim to jenom nechce delat, pry by ta prace byla drazsi nez ten staronovy motor.
vko

Příspěvekod Wáca » úterý 05 červenec 2016, 16:24

Zrovna tu mám na stole motor z DR 650 kde to žralo jak protržený. Osobně bych opravil svůj motor, nikdy nevíš jak na tom je ten náhradní motor co by jsi sehnal. Dáš 10tis za motor, dáš do rámu a on bude mlátit a žrát olej stejně jako ten tvůj :-)
Wáca

Obrázky: 0

Příspěvekod Alfik » úterý 05 červenec 2016, 16:33

No ono měli možná hošci ze servisu pravdu,páč to máš nový výbrus,nové kroužky,práce,rozmontování,smontování,vyndat z rámu,dát do rámu,seřídit,ozkoušet....
V neposlední řadě ta cena?
Snad lepší opravdu sehnat jiný motor,ale je to zase riskantnější-není do něj vidět,asi ti ho nikdo nepředvede v chodu(i když asi jo,pokud je to třeba motka bez papírů...)

no Wáca mě předběhl. :w1/:
Alfik
Moderátor

Obrázky: 1

Příspěvekod Wáca » úterý 05 červenec 2016, 16:43

na ten jednoválec to není tak drahý, do 15tis se vejdeš + práce, což není nic strašnýho, pokud jsou díly jde to udělat za jeden den. pak otázka jestli dát nový rozvoďák+ pružinu což je další cca 1500,-

Kámoš co koupil to DR650 tak motor běžel tiše, po 400km když jsem to slyšel tak v tom mlátilo jak prase a žralo olej. Prodejce, jen utáhnul ventilový vůle aby tak nemlátily a jak jsou chycený vačky tak se zvětšily vůle, takže vačka+ vahadla na repas.
Wáca

Příspěvekod vko » úterý 05 červenec 2016, 17:41

Predstava, ze koupim motorza 15tis, coz je aktualni nabidka a ten motor bude na pytel ne desi jeste vic, nez ze zaplatim po pul roce jezdeni borcum v servise 20 tacu a budu aspon vedet co mam doma.
vko

Příspěvekod vko » úterý 05 červenec 2016, 17:43

Wáca píše:na ten jednoválec to není tak drahý, do 15tis se vejdeš + práce, což není nic strašnýho, pokud jsou díly jde to udělat za jeden den. pak otázka jestli dát nový rozvoďák+ pružinu což je další cca 1500,-

Kámoš co koupil to DR650 tak motor běžel tiše, po 400km když jsem to slyšel tak v tom mlátilo jak prase a žralo olej. Prodejce, jen utáhnul ventilový vůle aby tak nemlátily a jak jsou chycený vačky tak se zvětšily vůle, takže vačka+ vahadla na repas.

vidim to tak, ze motor jedine od nekoho tady, kdo je "provereny" a nebude tohle mit za potrebi. Nebo motorku prodat na nahradni dilya nebo ji nechat opravit.
vko

Příspěvekod Wáca » úterý 05 červenec 2016, 20:40

TOHLE by teoreticky šlo, motorka co jezdila, ale přišla o papíry
Wáca

Příspěvekod vko » úterý 05 červenec 2016, 21:52

Wáca píše:TOHLE by teoreticky šlo, motorka co jezdila, ale přišla o papíry

diky, ale je to jiny typ motoru, aspon si myslim, ja mam RD02.
vko

Příspěvekod peca » středa 06 červenec 2016, 14:16

Podle kapot je to r 1993-95 což by mělo byt taky RD02. Ale já byh do teho nešel, náběh 98000km smrdí taky brzků opravů motora. Minimálně jak tam píše bys musel měnit spojku.
peca
ČLEN KLUBU

Obrázky: 106

Příspěvekod Wáca » čtvrtek 07 červenec 2016, 19:51

Na kilometry nesmíš koukat ;-)
Wáca

Zpět na Vaše postřehy