Gumový přívod palivové směsi

Sem všechny zkušenosti, vylepšení, problémy apod. (motor, pneu, brzdy apod.)

Gumový přívod palivové směsi

Příspěvekod Dolly » pátek 23 březen 2007, 20:44

Zdarvím všechny.Praskl mi gumový přívod palivové směsi mezi karburátorem a válcem(nevím jak se to menuje) :oops: .Má s tím někdo nějaké zkušenosti?Zkusil bych to zavařít,ještě nevím co stojí nová.Díky za info :lol:
Dolly

Příspěvekod serzino » neděle 25 březen 2007, 10:39

Kamarat mal to iste na 91 rocnik.Praskol mu ten privod,ale po demontazi sme zistili,ze je to len z vonkajsiej strany.Zlozili sme to a jazdil dalej.Bol to v Honde objednat,ale cena bola skoro 4500sk ,tak to nechal tak.Akurat sme zalepili vonkajsiu stranu lepidlom na preumatiky. :)
serzino

Příspěvekod Dolly » neděle 25 březen 2007, 16:55

Díky Serzino, jestě jsem to nedostal ven,je nějak zatuhlý ten spodní šroub,ale myslím si že to zalepím také.Doufám :lol:
Dolly

Příspěvekod Dolly » neděle 25 březen 2007, 19:09

Tak už to mám venku a je to skrz a ještě k tomu ve spod v tom žlábku.Vypadá to že to už ani nezalepím :cry: ,má ještě někdo zkušenost s lepením gumy,je to docela ranec za tu novou přírubu.
Dolly

Příspěvekod Trambus » neděle 25 březen 2007, 21:33

nový každopádně nekupuj, sežeň nějaký starší z vrakáče určitě to tam bude není to si myslím častá závada... mimochodem jak jsi na to přišel? tekla z toho směs?
Trambus

Příspěvekod Dolly » pondělí 26 březen 2007, 16:24

Směs z toho netekla,ale začlo to tím že to občas střelilo.Potom jsem to s kámošem jednou večer vytáhl ven, že na to mrknem.Když to ustřelilo tak dole pod tou gumou lítaly blesky,nejdřív jsme si myslely že je to alektrika,ale tam nic nevede a bylo to jasný.Už jsem objednal novou za 1600kč.Tak už ať je doma,počasí nám začíná přát :lol: .zdarec
Dolly

Příspěvekod Vagi » pondělí 02 duben 2007, 16:23

Nazdárek lidičky tak mi to prasklo taky je to skrz tak jsem to skusil zalepit a uvidím co to vydrží snad aspon tudle sezonu :?
Vagi

Prasklá příruba

Příspěvekod radek NX » sobota 07 duben 2007, 17:07

Vagi píše:Nazdárek lidičky tak mi to prasklo taky je to skrz tak jsem to skusil zalepit a uvidím co to vydrží snad aspon tudle sezonu :?

Myslím, že lepení nic nevřeší. Měnil jsem to v zimě. Protože motor najednou sešel seřídit. Pořád střílel do výfuku a kolísal volnoběh. Nakonec to bylo několik problémů naráz. Prasklá příruba, celkově chudá směs, vytahaný rozvodový řetízek. Všechno jsem vyměnil a seřídil a motorka šlape jak hodinky.
radek NX
radek NX

Příspěvekod rankon » neděle 15 červenec 2007, 20:48

ten gumovej přechod při chodu motoru pulsuje tim se samozdřejmě namaha - opotřebovava je toto pulsovaní nutné k funkci motoru? uvažuji co by se stalo kdyby se to preventivně sfixovalo např. nějakou paskou a předešlo se tak praskání přechodky. co vy na to?
rankon

Příspěvekod Vagi » čtvrtek 19 červenec 2007, 19:43

tak jsem to zalepil a drží to zatím a ani se nehne
Vagi

Příspěvekod Lupenex » pondělí 05 listopad 2007, 23:41

Zdravím; já jsem ten sací kanál z tvrzené gumy lepil dvousložkovým epoxidem od Bizona. Počítám, ale že je to jen přechodné, než seženu (objednám) nový, který bude hold něco stát. Mám jeden ze starších kousků a po dvaceti letech to trochu chápu.
Dle četnosti odpovědí si myslím, že jde obvyklou Dominátorskou vadu. Průměr sacího kanálu je poměrně velký, avšak tloušťka použitého materiálu je srovnatelná třeba se sáním u jiných motorek posuzuji sací kanály ze Seven Fifty (tady je ale průměr sání menší a jsou na to navíc čtyři).
Logicky jde o díl, který je teplotně, mechanicky a chemicky dost namáhán a při těch vibracích to prostě ve spodní části rupne. A proč zrovna tam? Možná protože se tam usadí i nespálená směs po uvedení stroje do klidu to trochu narušuje materiál a z mikro trhlinky je hned díra jakou jsem tam měl já cca vnitřní 23 mm vnější 7 mm.
Projevovalo se to pazvukem kolem zmíněného sacího kanálu, častěji kolísal volnoběh a občas mašina vystřelila; okolo to bylo mastné a špinavé.
Lupenex

Příspěvekod Kaiser » sobota 10 listopad 2007, 16:36

Ahoj všichni, jak jste prosím vás poznali, že je ten gumový přívod prasklý??Jo to vidět nebo se musí demontovat cely karburátor?? Dnes jsem odstrojil všechny plasty, nádrž, celý zadní blatník.. a nevím nevím jestli se mám pustit do demontáže karburátoru...chtěl jsem, ale když jsem to viděl, tak to nebude asi nic lehkého. Mohli byste mi prosím poradit na co si dát pozor a čím začít (nějaký postup)..Díky mooooooc čau
Kaiser

Příspěvekod Dolly » sobota 10 listopad 2007, 18:11

Karburátor nemusíš demontovat.Jde to sice tíž,ale měl by jsi to zvládnout :wink: .Ale pokud máš tu přírubu dobrou,tak bych se do toho nepouštěl.
Dolly

Příspěvekod Kaiser » sobota 10 listopad 2007, 18:39

jak poznám jestli je špatná??A jak prosím na ten karburátor??Nějaký postup jak na to a na co si dát pozor...Díkec
Kaiser

Příspěvekod Kaiser » sobota 10 listopad 2007, 18:39

jak poznám jestli je špatná??A jak prosím na ten karburátor??Nějaký postup jak na to a na co si dát pozor...Díkec
Kaiser

Další

Zpět na Vaše postřehy