Čištění řetězu jak a čím?

Sem všechny zkušenosti, vylepšení, problémy apod. (motor, pneu, brzdy apod.)

Příspěvekod Rectifier » pátek 06 duben 2007, 08:59

Zdarec, chtěl bych se zeptat čím čistíte řetězy a následně co používáte po úspěšném vyčištění na promaštění?
Ptám se proto, jestli mám kupovat nějaké ty spreje na to, nebo jak někteří radí že to myjí naftou??, a jiný zase řekne , že naftou ne, tak potom babo raď.
Viděl jsem na to v nějakém katalogu i takovou krabičku s kartáčky uvnitř, kam se nalije čistící prostředek a řetěz se tím pak protahuje, až je čistý.
Rectifier

Příspěvekod Vagi » pátek 06 duben 2007, 19:17

Nazdárek já osobně řetěz vyčistím ocelákem a potom nastříkám sprejem na řetězy a jsem spokojen jednou za rok to vyvařím ve speciální olejové lázni na řetězy ařetěz mám pořád jako nový :)
Vagi

Příspěvekod Rectifier » pátek 06 duben 2007, 20:10

Ahoj, ale to vyčistíš jen z venku takto.Zevnitř těch článků zůstane ještě nečistota.Musel jsem projet po hrubě pooraném poli tak 2-3 kiláčky a docela mi v něm chroupá.To by chtělo čistit mokrou cestou, ale nevím jestli ta nafta nerozežírá ty O-kroužky, nebo co to tam je.
Rectifier

Příspěvekod Trambus » sobota 07 duben 2007, 08:58

nafta se nepoužívá, je agresivná vůči gumě, já to čistím s úspěchem petrolejem, samozřejmě existují speciální přípravy ve spreji ( nejlépe nakupovat u Luise ) ale připadá mi to zbytečný, hlavní je řetěz mazat mazat a mazat, já používám klasika mazadla ve spreji ( nedopuručuju Denicol, je sice levný ale při špatné aplikaci mi to zaprasilo celej zadek :D ) doporučuji Motul, je sice o něco dražší ale stojí to zato. moje otázka? jak často mažete? přibližně každých 500km? já když se začínají slabě lesknout válečky. jestli je to 500km to netušim :)
Trambus

Příspěvekod serzino » sobota 07 duben 2007, 12:56

Naozaj nafta nie je dobra na cistenie retaze.Cistim tiez petrolejom alebo riedkym olejom,ale pertojej je lepsi.Mazem tiez priblizne po 500km.Pouzivam motul. :)
serzino

JAKÉ TURBO BY TAM ŠLO DÁT ?

Příspěvekod Rectifier » sobota 07 duben 2007, 14:51

Čaute,neni petrák ale technický benzin?? Myslel jsem , že to je agresivnější než ta nafta
Rectifier

Zkušenosti s osazením gk GF 8800 na desku MSI K8N Neo4-F

Příspěvekod Rectifier » sobota 07 duben 2007, 14:53

Teda a ten řídký olej, by teda mohla být třeba hydraulika jestli se nemýlím, ten je skoro jak voda
Rectifier

Příspěvekod Hyyacint » neděle 08 duben 2007, 16:02

Hmm tahydraulika bych řek že by snad šla,ta je wopravdu jak woda...
Hyyacint

Příspěvekod Rectifier » neděle 08 duben 2007, 16:12

Tak to si hned v práci na zkoušku musím odlét
Rectifier

Příspěvekod Hyyacint » úterý 10 duben 2007, 07:59

:lol:
Hyyacint

Příspěvekod martin » úterý 10 duben 2007, 18:11

já sem ho dneska nastříkal WD-40 a paráda ani ho není slyšet
martin

Příspěvekod Rectifier » úterý 10 duben 2007, 22:49

No jo, ale první to chce z něj odstranit to chroupání písku, a pak teprve namastit. Asi koupím nějaký ten čistící sprej , třeba od MOTULU. I když možná kdyby se to tou naftou sjelo, možná by to nic neudělalo. Kámoš co mi to radil to s ní čistíval a prej nic.Čistíval, protože už motorku prodal, aby měl prachy na dostavbu domku.
Rectifier

Příspěvekod Rectifier » úterý 10 duben 2007, 23:01

Ještě jsem si teď na něco vzpoměl. S tou WD-40 nevím , nevím. Samozřejmě že to namastí, ale lepí se na to moc prach. Vzpoměl jsem si , že jsem tím mastíval přehazovačku na horákovi, a jelikož jsem jezdíval takové terénní projížďky , byla po návratu úplně žlutohnědá jak byla olepená tím prachem co je na polních cestách.
Potom mi kamarád, co dělal ve vinařských závodech přinesl silikonový sprej, co sním mazali to těsnění jak je na spodu tanků s vínem na tom čistícím víku, aby se nepřilepilo. Jmenovalo se to SIL-100, a nestačil jsem se divit, přehazovačka po projížďce úplně čistá( aspoň v porovnání s tím co bylo před tím). Fakt, akorád ten sprej od té doby nejsem schopný nikde sehnat. Bylo to na něm i napsáno, že vytváří nemastný a nelepivý povrch , ale přitom to nějak mastilo, čert ví jak, ale fungovalo to.
Rectifier

Příspěvekod Standa » středa 11 duben 2007, 06:18

No naftou to klidně mej ale kroužky zaručeně odděláš!!!
Myslím že koupit 2litry petroleje na sezonu nebue zas taková investice!!
A WD40 je nanic-je to moc řídké a víc ti steče na zem než zustane na řetězu a co zustane následně odstředivou silou namaže tvuj ráfek a zadní část motorky.. Origo sprej na řetězy se dá sehnat cca o 50kč dráž než posr.WD40.
Ale jak znam lidi maj "nanošené" zásoby ze zaměstnání a pak si myslí jak krásně ušetří, když to prskaj všude kam se povede..
Standa
Site Admin

Obrázky: 138

Příspěvekod Hyyacint » středa 11 duben 2007, 10:38

JJ Svatá Pravda ...
Hyyacint

Další

Zpět na Vaše postřehy