Defekt pneumatik / antipich

Sem všechny zkušenosti, vylepšení, problémy apod. (motor, pneu, brzdy apod.)

Defekt pneumatik / antipich

Příspěvekod Jarda315 » čtvrtek 26 červenec 2007, 22:18

Zajímal by mě váš názor, jak řešíte defekt pneu když se vám přihodí na cestě.

Potkalo mě to v neděli 70km od domova. Chytil jsem podkovák (hranatý hřeb) do zadního kola v 90km/h. To byl tanec jak na ledě, ale ustál jsem to. Naštěstí to byla rovinka v lese a nikde nikdo. Na dálnici by to bylo asi mnohem horší :( .
Obrázek - doma v garáži / pneu Bridgestone P TW 54 (NEBRAT rychle ubývá)

Vozím sebou antipich takže jsem byl klidný. Stojánek nejde vyklopit, protože je moto na ráfku, takže jsem to řešil tak, že spolujezdec podržel moto a já šel do lesa pro špalek. Ovšem našel jsem pouze telefonní sloup, tak jsem ho vytáhl ze škarpy a podložil moto jak na heveru, pak vyklopit stojánek, a jal jsem se opravit závadu.
Obrázek - hever z telefonního sloupu

Postupoval jsem jak bylo uvedeno v návodu a napustil pneu tím sajrajtem.
Teklo to všude i mezi drátama v kole. Asi se roztrhla i duše, ale zatím nevím, ještě jsem to nesundal.
Obrázek - antipich v akci

Obrázek - "sajrajt" tekl i otvorem po hřebíku

Takže po 45minutách již duše nesyčela a byla jakž takž nafouklá. Sloup odhazujem dál, a nasedáme. Pomalu vpřed, a zdá se že to drží, jo ale jen asi 600m a pak opět tanec. To byl náš konec :cry: . Volám známého aby přifrčel s károu.
Když přijel a viděl jaký mám plášť prohlásil že by na něm nejel ani kolem chalupy, natož tak daleko, jak jezdívám já.
Obrázek - objevují se i větší trhliny :cry:

Takže, pište vaše zkušennosti.
Jarda315
ČLEN KLUBU

Obrázky: 10

Příspěvekod Vondri » pátek 27 červenec 2007, 00:38

no tak antipich sebou taky vozím

Ale k tomu co se stalo tobě musím jen souhlasit s tím tvým známým na takhle sjetý gumě bych měl fakt strach
Vondri

Příspěvekod Standa » pátek 27 červenec 2007, 20:19

Jj antipich také vozím zatím sem nepoužil...
Guma už je opravdu tak na jízdu kolem komínu....
Já mám ještě milimetr uprostřed a už mám novou gumu připravenou, jakmile mi zmizí vzorek ihned měním...

PS.: dobrej hever :lol:
Standa
Site Admin

Obrázky: 138

Příspěvekod Jarda315 » sobota 28 červenec 2007, 01:55

Jj, hever se povedl, ale bylo štěstí že jsem ho našel. Antipich už ale kupovat nebudu, teďka zkusím ULTRASEAL, je sice 2x dražší, ale třeba se to osvědčí víc než antipich. Mám pocit že antipich je vhodnější na bezdušovky, i když píšou že je to na oba typy.
Možná že moje díra byla větší, proto se to nechytlo :( .
Uvidíme... Teďka čekám na dopravku až přiveze pláště, pak taky vyměním vzduchovej filtr (je pěkně drahej), překontroluji ventily, a vyměním řetěz a možná i řetězovku.
Mám takovej plán, ale zatím nemůžu nic zveřejnit, bo by se to nemuselo povést. Jeden choprista mě pozval jestli bych nejel s nima... Uvidíme jak se to vyvrbí.
Jarda315
ČLEN KLUBU

Příspěvekod Jarda315 » neděle 23 září 2007, 08:54

Takže se se mnou spojil Jožo, a upozornil mě na článek zmes do pneumatík UltraSeal , a podle článku je dobrý na bezdušovky, což u domíka bude asi problém :_NO:.
Doporučuji přečíst a zkouknout video :_OK:.
Jarda315
ČLEN KLUBU

Defekt a následná oprava

Příspěvekod radek NX » čtvrtek 27 září 2007, 11:45

Tak tohle už mám za sebou taky. S tím rozdílem, že to bylo přední kolo, na dálnici u Pohořelic a asi ve 150 km/h.
Zážitek, kterej nepřeju nikomu, ani největšímu nepříteli. Ustál jsem to, ale dálnice byla sakra úzká a brzdil jsem snad kilák. Potom jsem do toho nastříkal antipich značky RIPARA (nejakej italskej šmejd) Zasvinil si celý přední kolo a následně půl motorky, ale k benzínce jsem dojel, tam to dofouknul a v pohodě dojel domů, asi 75km a pak za týden beze ztráty tlaku do pneuservisu.
radek NX
radek NX

Defek je humus

Příspěvekod Lupenex » pondělí 05 listopad 2007, 13:59

Defek je prostě pech a vždy nás potká na nejméně vhodném místě. Taktéž vozím tekutou duši - šlehačku. Jsem rád, že jsem ji zatím nepoužil. Protože vím, co způsobí aplikace spreje. Přidělá nám práci v podobě čišení ráfku kola tak asi na půl dne. Na Seven Fifty bych ji použil (bezdušovky - plášť je silnější a zacelení trhlinky je možné) ale na Dominátora bych se rozmýšlel (duše je tenoučká a na ucpání trhlinky šlehačka ve spreji nemusí stačit, ve finále tu máme zadělané kolo a stále nedostatečný tlak v pneu na dojetí domů).
Když jedu dál, vozím náhradní duše; nějaký ten servis, nebo dílnu možná potkáš a duši přehodíš a dojedeš dom. Vím, že je to těžké radit všem aby kupovali nové obutí a tím předcházely defektům, ale jezdit se musí...
Lupenex

Příspěvekod Jarda315 » úterý 06 listopad 2007, 23:52

Jj, je zima, tak budu trénovat přehazování duší :D :D . Ještě že se to stalo tak "blízko", co třeba v A, nebo SK.
Jarda315
ČLEN KLUBU

Příspěvekod Georg » čtvrtek 08 listopad 2007, 23:59

Georg
Já jsem měl letos v květnu 3 defekty během 5 dnů a to je nejlepší škola.
První byl hřebík a po opravě v servisu mi namastili ráfek tak, že jsem při akceleraci trhal ventilky. Nakonec jsem to sundal sám, koupil halter a silnostěnou motokrosovou duši vše odmastil a pokoj. Myslím si, že ten spray leze všude jenom proto, že pri dojíždění na prázdným kole dojde k
přetočení pláště a vzniku větší díry u ventilku. To se s haltrem nemůže stát a pak i ten spray nikde nevylejzá a nic se nezasírá.
Georg

Příspěvekod Jarda315 » pondělí 12 listopad 2007, 18:05

No po demontáži pláště, byla duše roztržená asi 3cm od hřebíku, protože jak utekl vzduch, tak se začal plášť žvejkat a i hřebík měnil polohu a dotrhal duši, a nakonec jí propíchnul skrz na druhou stranu - takže 2 díry v duši :(
U ventýlku byla OK.
Jarda315
ČLEN KLUBU

Re: Defekt pneumatik / antipich

Příspěvekod Happy » neděle 27 září 2015, 19:41

řešil už někdo trhani ventilku? Jake jsou možne přičiny krom pootoženi gumy? připadně ma někdo haltr?
Happy

Obrázky: 0

Re: Defekt pneumatik / antipich

Příspěvekod libor » neděle 27 září 2015, 20:13

Mě se ventilek taky utrhnul - na zadním kole. Chtěl jsem to řešit haltrem, ale plášť se s ním hůř nasazuje. Nakonec jsem sehnal za rozumný peníz motocrossovou duši Kabat s tl. stěny údajně 4mm a je pokoj(na odkazu který jsem vložil uvádějí: "Zesílené motokrosové a enduro duše jsou vyrobeny z dvojnásobně silnostěnného materiálu než běžné moto duše".) Ventilek jsem dotáhl maticí na ventilku - zatím odjeto přes 2000km výhradně "off" a bez problému. Nejsem ale úplný "divočák". Vzal jsem rovnou i duši stejné konstrukce do předního kola. Problém je sehnat zesílený náš průměr 17". Většina MX obchodů vede mx zesílené duše - ale jen 18" (pro zadní kolo). A taky ta cena.... Já jsem nakoupil zde: http://www.vawobchod.cz/duse-a-chranice ... moto-duse/, cena příznivá, zatím to je OK. :_OK:
libor

Obrázky: 3

Zpět na Vaše postřehy