Dobrý den, ahoj!
Mám Dominator 1999, naj. 38000 km. Koupeno od známého, výměny oleje i potřebný servis v minulosti zaručeny. Mám ho týden, takže objevuji.
A objevil jsem. Vibrace.
Zdá se mi, že se objevují po zahřátí motoru. Do té doby samozřejmě motorka vibruje, ale v rámci toho, jak si představuju, že by 650 jednobuch vibrovat měl. Popíšu situaci, za které se objevuje.
Vyjel jsem za město, trochu kopce, zatáčka za zatáčkou. 12km všechno dobré. Odbočím na polní cestu, cca 5km lehký offroad. 2. - 3. kvalt, okolo 3-5 tis. otáček. Po návratu na silnici cítím mnohem silnější vibrace, které trvají až do konce jízdy (cca 50km). Po zastavení na kafe se na chvíli uklidnily, ale cca po 2 minutách byly zase zpět. Proto podezření, že jde o spojení s teplotou motoru. Ty vibrace jsou poměrně silné, brní ruce i nohy, na volnoběh "zvoní" celá motorka. Při vymáčknutí spojky vibrace ustanou. Zdá se, že motorka při brždění motorem lehce cuká. Poslech motoru při "normálním stavu" bez nálezu (poslouchal ho p. Suchý, enduro mechanik)
Na stejné trase ozkoušeno 2krát, vždy se objeví po "offroadu".
Otázka: Je normální, že motorka začne vibrovat až po zahřátí? Nebo jde o závadu?
Jinak díky všem, kdo tvoří tuto komunitu. Je super vědět, že se mám kam obrátit s problémem i hledání parťáků na vyjížďku.