Nejede - zapalování

Užitečné rady, o kterých byste měli vědět - silniční zákon, první pomoc, dopravní předpisy v okolních státech, apod.

Re: Nejede - zapalování

Příspěvekod Domes NX 650 » úterý 01 říjen 2013, 20:54

Tak nakonec to vyresila r.j. od ignitechu a spokojenost sice sem se docetl ze po 3 letech je ko ale to je dloha doba :-bay
Domes NX 650
 
Příspěvky: 24
Obrázky: 7
Registrován: pondělí 02 září 2013, 20:59
Bydliště: Kosek od Litovle

Re: Nejede - zapalování

Příspěvekod Standa » pátek 04 říjen 2013, 14:30

Když tu čtu o jednotce od Ignitechu, ozkoušel jste už někdo tu programovatelnou?
Uživatelský avatar
Standa
Site Admin
 
Příspěvky: 568
Obrázky: 89
Registrován: pátek 02 únor 2007, 07:55
Bydliště: Jižní Plzeňsko

Re: Nejede - zapalování

Příspěvekod Gwynbleidd » úterý 22 duben 2014, 11:15

Zdar chlapi, mám problém se startováním, už asi rok mi Domino velice blbě startuje (tak 5 minut než chytne), ale už nechce naskočit vůbec. Svíčka mi hází jiskru jen při začátku a konci startování, během otáčení startéru se na svíci nic neděje. Otáčkoměr taky poskočí jen na začátku a na konci, ale po odpojení cívky se jeví vše OK, otáčkoměr skáče pořád Takže nemá někdo zkušenost jestli je to vadné CDI nebo spíše jen cívka? Neví třeba někdo kolik Ohmů má mít cívka mezi vývodama když je OK? (mám rok 93)
Ještě dotaz, na co je ten 5k Ohm odpor ve fajfce u svíčky?
Uživatelský avatar
Gwynbleidd
ČLEN KLUBU
 
Příspěvky: 159
Obrázky: 23
Registrován: středa 21 říjen 2009, 07:47
Bydliště: Trojannovice

Re: Nejede - zapalování

Příspěvekod Standa » úterý 22 duben 2014, 12:09

Ahoj,
2. ten odpor je odrušení vysokonapěťového zapalování viz: zde něco
3. domluv se s někým(nejlépe z tvé blízkosti) a půjč si od něj CDI, prohozeno máš během chvilky a je po spekulacích..
Uživatelský avatar
Standa
Site Admin
 
Příspěvky: 568
Obrázky: 89
Registrován: pátek 02 únor 2007, 07:55
Bydliště: Jižní Plzeňsko

Re: Nejede - zapalování

Příspěvekod Gwynbleidd » středa 23 duben 2014, 00:47

No a je někdo ochotný zapůjčit CDI v okolí Frenštátu nebo Valašského Meziříčí? Ročník 93-95?
Mimochodem může mi někdo potvrdit, že má Dominu házet jiskru během celého startování, jak bych to asi řekl selským rozumem? V Hondě ve VM mi bylo dneska řečeno, že jiskra jen na začátku a konci startování je u dominátorů normální stav.
Naposledy upravil Gwynbleidd dne středa 23 duben 2014, 07:45, celkově upraveno 1
Uživatelský avatar
Gwynbleidd
ČLEN KLUBU
 
Příspěvky: 159
Obrázky: 23
Registrován: středa 21 říjen 2009, 07:47
Bydliště: Trojannovice

Re: Nejede - zapalování

Příspěvekod Pruduch » středa 23 duben 2014, 07:40

Normální stav to není, ale může k tomu dojít pokud je baterka těsně před smrtí.. startér jí zatíží natolik, že napětí nestačí pro správnou funkci zapalování. Pokud tohle tvrdí odborný servis, tak bych se poohlídnul po jiným servisu...
Pruduch
 
Příspěvky: 99
Obrázky: 2
Registrován: pondělí 30 červen 2008, 17:27

Re: Nejede - zapalování

Příspěvekod Gwynbleidd » středa 23 duben 2014, 20:11

Tak závada zatím neopravena, ale diagnotikována díky:
a) Bez cívky poskakuje díky impůlzů z CDI otáčkoměr i během startování, s cívkou jen dle popisu výše
b) Rumpalohvě cívce z SLR, která jiskří jako blázen (tedy ještě jednou díky Rumpalohvy za zapůjčení cívky, s řídící jednoutkou jsme nějak nepochodili :lol: )

Nemá někdo navíc cívku z Domina nebo možná i lépe z SLR na prodej?
Uživatelský avatar
Gwynbleidd
ČLEN KLUBU
 
Příspěvky: 159
Obrázky: 23
Registrován: středa 21 říjen 2009, 07:47
Bydliště: Trojannovice

Re: Nejede - zapalování

Příspěvekod richardH » pondělí 28 duben 2014, 23:49

Uživatelský avatar
richardH
ČLEN KLUBU
 
Příspěvky: 123
Obrázky: 27
Registrován: čtvrtek 06 listopad 2008, 20:38

Re: Nejede - zapalování

Příspěvekod rybacinka » středa 14 červen 2017, 08:35

Ahojte priatelia a kamaráti :D . Idem sa aj ja podeliť o svoje skúsenosti s tým, že pri štartovaní sa otáčkomer nehýbe a dominko nehádže iskru. Stalo sa to vždy (3x) pri štartovaní a ak naštartoval (niekedy aj po 10min. alebo na druhý deň) za jazdy išiel normálne.
Po prebádaní fóra som prišiel na postup opravy a meraním odporu som prišiel na zlý snímač polohy kľuky. Odpor bol viac ako 2 300 Ohmov namiesto 420-520.
Po otvorení bloku ma čakalo prekvapenie v podobe riadne zašpineného snímača. Domino mám osem rokov bez poruchy s maximálnou spokojnosťou len s pravidelnou údržbou a dodržiavaním servisného intervalu. Dokonca vždy pri výmene oleja (3 000 km) mením aj filter, veď je to pár eur. Na snímači bol nános špinavého oleja s jemným železným prachom (roky sú roky) a pritom mám na "prednom" vypúšťacom šróbe magnet. Vyčistil som ho aj celý priestor v bloku a motorka funguje :hura: :hura: :hura: .

Ďakujem všetkým čo sa tu delia o svoje znalosti a pomáhajú ostatným a prajem veľa kilometrov bez porúch a nehôd.

Inak keby sa nepokazil tak tu na fórum ani nenapíšem lebo som nemal o čom :lol:

Takže ešte raz veľké ĎAKUJEM
Uživatelský avatar
rybacinka
 
Příspěvky: 10
Obrázky: 2
Registrován: pondělí 08 červen 2009, 22:16
Bydliště: Bytča, SK

Re: Nejede - zapalování

Příspěvekod rastakvajanasta » středa 14 červen 2017, 09:20

Ahoj a děkujeme za postřeh, určitě by se mohl někomu v budoucnu hodit. :_OK:
Uživatelský avatar
rastakvajanasta
Moderátor
 
Příspěvky: 749
Obrázky: 24
Registrován: sobota 03 listopad 2007, 22:45
Bydliště: Příbramsko

Re: Nejede - zapalování

Příspěvekod Alfik » středa 14 červen 2017, 21:49

Možná tobě?Dědek taky stávkuje,nezajiskří a nezajiskří. :?
Uživatelský avatar
Alfik
Moderátor
 
Příspěvky: 862
Obrázky: 1
Registrován: úterý 16 září 2008, 13:10
Bydliště: okolí Knína

Re: Nejede - zapalování

Příspěvekod rastakvajanasta » čtvrtek 15 červen 2017, 09:45

No jo, na pradědka není čas, až si postavím na zahradě dílnu, tak se na něj třeba kouknu. Ale na srazu dáme řeč, abych tě ho aspoň zbavil a nepřekážel ti doma.
Uživatelský avatar
rastakvajanasta
Moderátor
 
Příspěvky: 749
Obrázky: 24
Registrován: sobota 03 listopad 2007, 22:45
Bydliště: Příbramsko

Re: Nejede - zapalování

Příspěvekod Gabash » středa 26 prosinec 2018, 21:51

Nazdar. Mám úplne rovnaký problém ako MonteCristo.
Všetky odpory sú v poriadku. Ak by mal niekto v okolí Košíc Dominátora, dajte vedieť, skúsil by som vymeniť CDI.
Napíšem ako to dopadlo :_OK:

EDIT:
Nakoniec to bol uvoľnený spoj vľavo pri tachometri. Ani som si tam tie káble nevšimol.
Gabash
 
Příspěvky: 23
Registrován: úterý 12 duben 2016, 11:08

Předchozí

Zpět na Rady

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník