DOKLADY DOMINÁTOR

Užitečné rady, o kterých byste měli vědět - silniční zákon, první pomoc, dopravní předpisy v okolních státech, apod.

Re: DOKLADY DOMINÁTOR

Příspěvekod rybacinka » úterý 13 duben 2010, 10:07

Zdravím. Môžete napísať, prečo chcete domíka škrtiť? U nás (SVK) je v TP škrtená asi každá štvrtá motorka a robilo sa to len kôli nižšej poistke. Tento rok však žiadna poisťovňa nepoistila motorku (teda aspoň čo viem) podľa kW ale poisťujú len podľa obsahu v cm3. Tipujem, že takto to bude ak už to nie je aj v Čechách. Takže by som chcel vedieť, prečo to chcete škrtiť. :_OK:
rybacinka

Obrázky: 2

Příspěvekod praporčík » úterý 13 duben 2010, 12:26

rybacinka píše:Zdravím. Môžete napísať, prečo chcete domíka škrtiť? U nás (SVK) je v TP škrtená asi každá štvrtá motorka a robilo sa to len kôli nižšej poistke. Tento rok však žiadna poisťovňa nepoistila motorku (teda aspoň čo viem) podľa kW ale poisťujú len podľa obsahu v cm3. Tipujem, že takto to bude ak už to nie je aj v Čechách. Takže by som chcel vedieť, prečo to chcete škrtiť. :_OK:

Páč tady je to i podle výkonu.
praporčík

Příspěvekod rybacinka » úterý 13 duben 2010, 14:53

no veď aj u nás to bolo podľa výkonu ale keď poisťovne prichádzali o prašulky preto že aj jogurty s obsahom nad 1000 mali len 21kW už poisťujú len podľa obsahu. Je len otázne, či sa oplatí dať za niečo 6 000Kč kôli pár stovkám ušetrených na poistke, keď o rok alebo o dva už nemusí záležať na výkone ale na obsahu.
rybacinka

Obrázky: 2

Příspěvekod Bago » úterý 13 duben 2010, 15:30

jakre280 píše:
Gyzi píše
Bago prosimtě na tej přírubě která je na donckovy už od výroby je vyraženo 32 KW,nebo neni??a jestli by jse tam dalo na tu přírubu která je na moto od začátku vyrazit těch 25 KW ?,jestli je to na nějakym dobrym miste

Na přírubu si můžeš vyrazit co chceš, ale dokud to nemáš v papírech je ti to na nic.

Přesně tak...
Ovšem předpokládám že to chceš vyrazit kvůli případnýmu problému při zkoumání dílů tak aby se "nepřišlo" na to, že motorka má 32kW.Nenapadlo mě to teda zatím - ale špatnej nápad to neni :-) až budu v garáži tak na to mrknu :-)
Bago

Příspěvekod kozzy » úterý 13 duben 2010, 15:53

rybacinka píše:no veď aj u nás to bolo podľa výkonu ale keď poisťovne prichádzali o prašulky preto že aj jogurty s obsahom nad 1000 mali len 21kW už poisťujú len podľa obsahu. Je len otázne, či sa oplatí dať za niečo 6 000Kč kôli pár stovkám ušetrených na poistke, keď o rok alebo o dva už nemusí záležať na výkone ale na obsahu.

Nevím jak na Slovensku, ale u nás, se to škrtí spíš kvůli řidičáku, než kvůli pojistce. Od 18 můžeš mít řidičák jen na motorku do 21kW a když pak dosáhneš 21let, tak si musíš ještě udělat řidičák na neomezený výkon. Do 21 let je "papírové" škrcení jasná volba, a pro ty starší je to pak možná levnější a hlavě jistější než autoškola. :teacher:

edit: Pardon. Od 18 let můžeš mít motorku do 25kW nebo poměru výkon/váha 0.16 kW/kg. Takže by asi domino stačilo seškrtit na 29kW. :?:
(29kW / 183kg = 0.1585)
kozzy

Obrázky: 18

Příspěvekod Bago » úterý 13 duben 2010, 16:24

kozzy píše:
rybacinka píše:no veď aj u nás to bolo podľa výkonu ale keď poisťovne prichádzali o prašulky preto že aj jogurty s obsahom nad 1000 mali len 21kW už poisťujú len podľa obsahu. Je len otázne, či sa oplatí dať za niečo 6 000Kč kôli pár stovkám ušetrených na poistke, keď o rok alebo o dva už nemusí záležať na výkone ale na obsahu.

Nevím jak na Slovensku, ale u nás, se to škrtí spíš kvůli řidičáku, než kvůli pojistce. Od 18 můžeš mít řidičák jen na motorku do 21kW a když pak dosáhneš 21let, tak si musíš ještě udělat řidičák na neomezený výkon. Do 21 let je "papírové" škrcení jasná volba, a pro ty starší je to pak možná levnější a hlavě jistější než autoškola. :teacher:

edit: Pardon. Od 18 let můžeš mít motorku do 25kW nebo poměru výkon/váha 0.16 kW/kg. Takže by asi domino stačilo seškrtit na 29kW. :?:
(29kW / 183kg = 0.1585)

Od 18 let můžeš mít motorku do 25kW A ZÁROVEŇ poměru výkon/váha 0.16 kW/kg. Takže by asi domino stačilo seškrtit na 29kW. :?:
Takže nestačilo... :D
Bago

Příspěvekod kozzy » úterý 13 duben 2010, 16:34

Já jsem čerpal na http://ridicske-prukazy.info/ridicske-opravneni.html a tam se jasně píše nebo!!!, ale hádat se nebudu, páč jezdím bez omezení, takže mi to je vcelku buřtík. Byl to jen nápad, čistě v rovině teorie. :)
kozzy

Obrázky: 18

Příspěvekod gyzi » úterý 13 duben 2010, 16:55

Bago píše:
jakre280 píše:
Gyzi píše
Bago prosimtě na tej přírubě která je na donckovy už od výroby je vyraženo 32 KW,nebo neni??a jestli by jse tam dalo na tu přírubu která je na moto od začátku vyrazit těch 25 KW ?,jestli je to na nějakym dobrym miste

Na přírubu si můžeš vyrazit co chceš, ale dokud to nemáš v papírech je ti to na nic.

Přesně tak...
Ovšem předpokládám že to chceš vyrazit kvůli případnýmu problému při zkoumání dílů tak aby se "nepřišlo" na to, že motorka má 32kW.Nenapadlo mě to teda zatím - ale špatnej nápad to neni :-) až budu v garáži tak na to mrknu :-)

Bago přesně tak,kvůli tomu zkoumání ale asi to nepůjde udělat,ty písmena a čísla jsou na tej přírubě co se dává ke škrcení,tak jsou vyražený ne do materiálu ale jakoby ven z toho materiálu takže nevim jak to vochcat,každopádně v papírech už mám 25 KW ale moto je otevřená :) ....
gyzi

Příspěvekod goalman » úterý 13 duben 2010, 17:17

A kdo by to měl zkoumat?
Naposledy upravil goalman dne úterý 13 duben 2010, 18:49, celkově upraveno 1
goalman

Bydliště: Kunčice p.O, okr. Frýdek-Místek, kraj Moravskoslezský

Příspěvekod Bago » úterý 13 duben 2010, 18:38

goalman píše:A kdo by to jako měl zkoumat? :w1/:

Třeba pojišťovny, který při nehodě hledaj jakoukoli nesrovnalost, aby mohly minimalizovat, či odmítnout plnění povinného ručení :)

Dám ti příklad ze života.Až mi do kufru v autě přicestuje 18ti letej mlaďas s čerstvym razítkem v řidičáku a samozřejmě 25kW v papírech - tak úplně na férovku žádám o expertízu motocyklu(zdali jsou v něm přítomné díly z homologované škrtící sady) a případné odebrání řidičského oprávnění za řízení vozidla, na nějž nemá papíry.Mlaďas dostane pokutu, přijde o ŘP, pojišťovna mu nezaplatí ani floka a na silnicích ubude jednoho nebezpečnýho kreténa :) ...tedy, alespoň tak bych to udělal já...
Bago

Příspěvekod Alfik » středa 14 duben 2010, 07:27

Ať koukám jak koukám,tak na přírubě nic nemám. :w1/:
Alfik
Moderátor

Obrázky: 1

Příspěvekod gyzi » středa 14 duben 2010, 22:07

Bago píše:
goalman píše:A kdo by to jako měl zkoumat? :w1/:

Třeba pojišťovny, který při nehodě hledaj jakoukoli nesrovnalost, aby mohly minimalizovat, či odmítnout plnění povinného ručení :)

Dám ti příklad ze života.Až mi do kufru v autě přicestuje 18ti letej mlaďas s čerstvym razítkem v řidičáku a samozřejmě 25kW v papírech - tak úplně na férovku žádám o expertízu motocyklu(zdali jsou v něm přítomné díly z homologované škrtící sady) a případné odebrání řidičského oprávnění za řízení vozidla, na nějž nemá papíry.Mlaďas dostane pokutu, přijde o ŘP, pojišťovna mu nezaplatí ani floka a na silnicích ubude jednoho nebezpečnýho kreténa :) ...tedy, alespoň tak bych to udělal já...

Bago správně řečeno přesně tak to je jak říkáš...
gyzi

Příspěvekod gyzi » středa 14 duben 2010, 22:08

Alfik píše:Ať koukám jak koukám,tak na přírubě nic nemám. :w1/:

Ty máš Origo přírubu,nebo tu na uzavření ?
gyzi

Příspěvekod Alfik » čtvrtek 15 duben 2010, 08:16

Tak to opravdu nevím.Jak jsem to koupil tak to mám,karbec jsem sice venku měl,ale nevšiml jsem si něčeho napsaného.To bych to musel asi sundat a přeměřit uvnitř?Je to ale dost blbá práce a moc se mi do toho nechce.Snad až bude příležitost.
Alfik
Moderátor

Obrázky: 1

Předchozí

Zpět na Rady