Tak jsem koupil ten měřák, baterka si myslím by měla být v pořádku, při rosvícení světel bez běžícího motoru, napětí klesalo celkem pomalu. Dobíjení mi taky přijde v pořádku, dobíjí něco přes 14V bez zapnutých světel a jiných spotřebičů. Když jsem na vteřinku zkusil pustit všechny spotřebiče, napětí na baterce bylo za chodu motoru 12,6V.
Do heftů jde něco kolem 12V. S měřením proudu to bylo horší, měřák měří totiž pouze do 10A
, což jsem myslel, že by mohlo stačit, no bohužel nestačí. S pípáním to sice změřilo na konektoru cca 11A, ale zdá se mi to nějaká divná hodnota, protože součin dává 132W a to je celkem blbost, asi to měřím blbě nebo nevim.
Nicméně jsem hefty testoval několikrát a zničehonic mi přišlo, že topí dobře
Vůbec si to nedokážu vysvětlit, záhady se dějí. Namontoval jsem je tedy zpět, tentokrát už přes relé. A opravdu dnes topily uspokojivě, sice jedna topí víc než druhá, ale co už, když to bude fungovat. Jenže ke konci jízdy mi přišlo, že to zase topí míň. Takže ještě to budu testovat a měřit, zatím je to lepší než původně, tak uvidim. Ale přijdou mi ty rukojeti nějaký začarovaný
.