volnoběžka???

Sem všechny zkušenosti, vylepšení, problémy apod. (motor, pneu, brzdy apod.)

Re: volnoběžka???

Příspěvekod kajlak » středa 29 červen 2011, 20:48

kostrakop píše:Nějak mi nejde poslat zprávu kajlakovi, potřeboval bych vědět typ gufera, ze kterého použil tu pružinku do volnoběžky, můžete mu to někdo sdělit??
Díky.

presny typ gufera nevim uz,nejlepsi je to vzit sebou na prodejnu a zkusit nejaky,ja to tak taky udelal :D
kajlak
ČLEN KLUBU

Obrázky: 5

Příspěvekod kostrakop » středa 13 červenec 2011, 17:49

Tak sem nakonec koupil volnoběžku novou, namontoval a při dotahování setrvačníku, jsem dal z druhé strany motoru do převodů od startovací (nožní) páky a ozubeného kola od spojky klíč, abych to celé zablokoval proti pootočení, dotahuju a dotahuju, šlo to dost ztuha a najednou křup.To uzubené kolo ze startovací páky se protlačilo ven z motoru a ulomilo kus stěny bloku :o.Fotky http://imageshack.us/g/15/p1000851zh.jpg/
Myslíte, že by ten ulomený kus šel přivařit nebo se to musí vyměnit???
kostrakop

Příspěvekod Wáca » středa 13 červenec 2011, 20:14

tak to je mrzuté :? ale zavařit to pujde ;-)
Wáca

Obrázky: 0

Příspěvekod galgs » středa 13 červenec 2011, 22:58

Úúú..kámo, tak to si trochen prehnal...daj to zavariť...v prípade núdze,mám doma celý ten pravý blok, musel by si však rozobrať celý motor, čo by bolo dosť škoda, zvlášť pokiaľ beží bez problémov... :?
galgs

Příspěvekod kostrakop » pondělí 15 srpen 2011, 19:25

rastakvajanasta píše:kostrakop> Každopádně si najdi takovej servis, kde budou ochotný se domluvit na tom, že ti to nejdřív rozeberou, pak se domluvíte který kola/součástky jsou v hajzlu a ty si je potom seženeš, dodáš jim to a oni ti to zase zkompletujou. Nenech si tam od nich narvat originální kolečka, by ses nedoplatil (i když zas na druhou stranu, je to pohodlnější, nemusíš nic shánět, necháš to prostě na servisu). Buď si je nech vyrobit (třeba u Motozloch s naší "klubovou" slevou) nebo si sežeň někde kola jetý.

Cenu si netroufám odhadnout, nějakej pepa z garáže ti to sice udělá lacino a v ideálním případě i dobře, ale možná ti to taky pěkně zmrví. Dobrej servis bere cca 400,-/hod jen za práci a rozpůlení motoru a složení není úplně banální oprava...

Já už to tu psal stokrát a nusí to vypadat, že tam mám příbuzný :lol: ale za mě doporučuju Hondu Průhonice. Jsou sice kurevsky drahý, ale na lecčem se s nima nechá domluvit a oprava bude stoprocentní, teda aspoň takový zkušenosti jsem načerpal v letech 2008/2009

No díky za rady, ale motozloch originál díly Hodna jako jsou převodové kolečka nedělá, takže musím koupit originál, 2-j kové mám k.o. a řadící vidlička uhnutá.....nj nj... :?
kostrakop

Příspěvekod Alfik » úterý 22 listopad 2011, 20:58

Tak i mě to postihlo.Co?Pružinka volnoběžky se odporoučela do pružinkového nebe.
Předevčírem ráno v garáži špatný,dlouhý startování,u místní pekárny jsem to už nenatočil vůbec.Dotlačil jsem to domů(asi 1 km)odpoledne jsem navštívil souseda no a dnes to mám opravené.Naštěstí to byla ta pružina.
Oprava mě stála 500,ale zato to bylo hotový asi za půl hodiny.
Obrázek
Alfik
Moderátor

Obrázky: 1

Příspěvekod Wáca » úterý 22 listopad 2011, 21:47

možná blbá otázka,ale když se odporoučí pružinka tak to nejde roztlačit ? a kde ty díly kupujete? pouřitý díly asi nemá cenu ani kupovat ne ?
Wáca

Příspěvekod rastakvajanasta » středa 23 listopad 2011, 08:17

Toho souseda ti celkem závidím :)
rastakvajanasta
Moderátor

Obrázky: 40

Příspěvekod Alfik » středa 23 listopad 2011, 20:34

[quote="Wáca"...ale když se odporoučí pružinka tak to nejde roztlačit ? a kde ty díly kupujete? pouřitý díly asi nemá cenu ani kupovat ne ?[/quote]

Když se odporoučí pružinka,tak roztlačit jde.Ale zkoušel jsi v zimních hadrech a ne úplně rozehřátém motoru roztlačit Dominu?V tu chvíli jsem záviděl lidem,co mají i nakopávačku.
Soused(přes zahrady,též majitel domina)měl třeba špatný i to ozubený kolo.Koupil ho někde na netu a dobrý.Mě stačila pružinka.
To Rasta-soused je takový opravář aut.Nedělá to sice profesionálně,ale umí.Jestli chceš něco spravit,domluvím to.
Alfik
Moderátor

Obrázky: 1

Příspěvekod CERCATORE » středa 28 prosinec 2011, 22:10

Dnes jsem opravoval volnoběžku-stačilo vyměnit pružinku,pasuje z gufera TC 65 75 8
CERCATORE

Obrázky: 2

Příspěvekod traktorista » pátek 30 prosinec 2011, 18:29

a uz to caka aj mna :(
traktorista

Příspěvekod traktorista » pátek 30 prosinec 2011, 19:10

je nejaka sanca ze bude volnobezka pasovat z inych typov hondy?? napr XL atd... ???
traktorista

Příspěvekod Wáca » pátek 30 prosinec 2011, 19:25

traktorista píše:je nejaka sanca ze bude volnobezka pasovat z inych typov hondy?? napr XL atd... ???

zkus se podívat na parts depot na objednávací čísla těch dílů co potřebuješ jestli budou stejný :wink:
Wáca

Příspěvekod traktorista » pátek 30 prosinec 2011, 19:49

to je napad :)
traktorista

Příspěvekod Misak83 » středa 18 leden 2012, 21:46

chlapi, když pak nasazujete to víko na motor, tak jak řešíte těsnění, dá se někde sehnat samostatně, nebo si ho pak sami vyrobíte? Chtěl bych to otevřít a podívat se jestli tam nemám taky nějaký železný piliny z té uřvané 3. docela mě to štve a tak pro klid v duši to chci otevřít.
Misak83

Obrázky: 11

PředchozíDalší

Zpět na Vaše postřehy