Výměna spojkových lamel.

Sem všechny zkušenosti, vylepšení, problémy apod. (motor, pneu, brzdy apod.)

Re: Výměna spojkových lamel.

Příspěvekod praporčík » středa 12 leden 2011, 21:07

opravdu červenej těsnící tmel ...přísahám nekápne to....pořádně očisti to starý těsnění to moje bylo..... řádně nalepený za ty roky..... :_NO:
praporčík

Příspěvekod Pruduch » středa 12 leden 2011, 22:10

To těsnění jsem kdysi samotný kupoval origo Honda, stálo asi 600... masakr. Jinak bylo z toho samýho papíru, resp. "klingeritu" jako prodávaj v mototechně, jenom na něm bylo velice precizně naneseno trochu tmelu a to tak, že mezi šroubama více a u šroubů skoro nic. Taková gumovitá hmota podobná novodému "hermetiku" od loctite, mírně trvale plastická černá hmota (silikon bych tam nedával, to je taková docela blbá móda cpát všude kila silikonu, na tý tenký stěně karteru to kov na kov stejně moc netěsní a když toho je moc tak je víc škody než užitku). To těsnění kupovat za ty prachy fakt asi nestojí za to. Než mi tenkrát dorazilo origo, měl jsem tam těsnění z krabice od bot nasucho ;),
Pruduch

Obrázky: 2

Příspěvekod Gwynbleidd » čtvrtek 13 leden 2011, 13:12

U bočních vík je to jedno, tam bych rubnul ten červený silikon. Měl jsem ho na staré moto (Honda MBX 80) i pod hlavou (bylo jím namazané origo původní těsnění, které by bez něho už nic netěsnilo) a držel. Jen pozor na vynechávání papírového těsnění při půlení motoru. Aspoň na staré moto nešlo ani hnout s řadičkou, když se tam nedal papír (vystřižený z tvrdého výkresu a napatlaný silikonem to pak vyřešil). Ty vůle jsou tam opravdu minimální, spíše žádné. Jinak z hlediska těsnění těhle ploch je asi nejdále BMW, kde auto převodovky pro řady M jsou spojené na sucho a vše co těsní jsou jen přesně vyleštěné stykové plochy bloků.
Gwynbleidd
ČLEN KLUBU

Obrázky: 23

Příspěvekod Wáca » středa 19 leden 2011, 14:46

no tak po dnešní projížďce se mi z dominátora stal skůtr :lol: :(
cestou domu když jsem potřeboval předjet tak po přidání plynu se zkoro nic nestalo krom toho že mi stoupaly otáčky, ale zrychlení nic moc :-/
.....čekal jsem že se to projevuje pozvolna a né během cca 80km projížďky.........jedu cca 130km/h po dálnici a v pohodě nic jsem nepociťovak, když jsem přidal tak jsem normálně zrychlil, ale po zhruba 10km jsem sjel z dálnice a po chvilce mi to začlo prokluzovat :-?
Wáca

Obrázky: 0

Příspěvekod mirbubak » středa 19 leden 2011, 18:31

takže spojka death to potěší co?no ja sa do toho budu muset takej vlomit nebo z při mačkání spojky mi stačí zmáčknout centimetr a mužu řadit nemusím mačkat až na rukojet,ta jízda je stím hrozná při pouštění spojky sa celou dobu nic neděje a poslední centimetr jde kolo do zaběru podřazování je o hubu :teacher: :(
mirbubak

Příspěvekod rastakvajanasta » středa 19 leden 2011, 19:39

To je divný, že se to pokazilo tak naráz. Mně se dosluhující spojka projevovala hooodně pozvolna.
rastakvajanasta
Moderátor

Obrázky: 40

Příspěvekod Wáca » neděle 06 únor 2011, 20:02

tak já nwm....... když se motor ohřeje tak cca po 50km mi začne klouzat spojka, ale jenom ve vysokých ot. zhrub a od 4tis.ot. jinak při ostřejším rozjezdu není problém to postavit do svíce :?
Wáca

Příspěvekod galgs » pondělí 07 únor 2011, 10:38

Wáca píše:
kajlak píše:co tam davas za olej?

10w40

Sú druhy oleja, ktoré nie sú vhodné do motora s "mokrou" spojkou, ale to ti povie každý dobrý predajca olejov. Potom sa naozaj stáva tá vec, že po zahriatí, začne spojka preklzovať...ale skús pozrieť radšej tie lamely a zmerať struny...
PS:..ak by si potreboval lamely mám jedny čisto nové na predaj, poslali mi spolu s ďalšími vecami, aj keď som sa na ne len pýtal a neobjednával si ich, hold balík som musel zaplatiť celý aj s nimi...
galgs

Příspěvekod galgs » pátek 23 září 2011, 21:40

Wáca píše:tak když už to mam rozebraný tak jsem zkontroloval i spojkupružiny
pružiny maj 45mm ,ale lamely jsou na minimum 2,5mm takže asi ještě zainvestuju do lamel
je tu někdo kdo sundával spojkový koš ? potřebuju ho sundat abych mohl vyčistit olejové čerpadlo

Pokiaľ ti spojka nepreklzuje, tak zbytočne meniť lamely za nové...to už potom je lepšie komplet (lamely, plechy aj pružiny) 2,5 mm je ešte na dlhé kilometre :lol:

Čo sa týka zhodenia spojkového koša, potrebuješ tzv. "clutch center holder", alebo nejaký prípravok jemu podobný.
Kdesi som videl to dávať dole aj pomocou popruhu (namotáš na spojkový kôš v protismere odtáčania) mne to však nefungovalo a ani to neodporúčam... :!: keby som bol v tom pokračoval polámem rebrá spojkového koša a to by sa potom sakra predražilo :?
galgs

Příspěvekod Domino » sobota 24 září 2011, 16:24

To bude něco to sundat. když sem půlil motor taky jsem nad tím bádal a nakonec jsem v převodovce zablokoval ozub kola šlo to, tak jak to potřebuješ to bude oříšek :( a nič tam nestrkej nebo nedávej to jsem udělal a prdnudnul mi jeden ten svorník a to bylo hned. Naštestí to šlo zparavit a drží to dodnes... Snad se ti to nák podaří :)
Domino

Obrázky: 4

Příspěvekod Wáca » sobota 24 září 2011, 19:31

a byl tam normální pravej závit? ....já to ještě zkusim vzít k tátovi do práce a vyzkoušíme na to vzduchovou pistoly utahovací, ta by s tim mohla hnout.
tak a spojkový koš je dole :-) natlakoval jsem kompresor, přiložil pistoli, udělal vrk vrk a matka byla dole :-) .....závit je normální pravý ;-)
Wáca

Příspěvekod mirbubak » neděle 25 září 2011, 19:07

jo chce to rázovy utahovák a pohaoda brácha na ttr to taky tak dělal
mirbubak

Spojka - seřízení

Příspěvekod MarekG » pátek 30 září 2011, 11:16

Nazdar kluci. Nedá se ta spojka třeba jenom nějak trochu poštelovat? Taky mi to prokluzuje a zabírá strašně na konci.
Chcu počkat na sněh než to rozeberu. Kámoš mi říkal že na jawce 350 to prý jde poštelovat bez nějaké složité demontáže.

//přesunuto, rasta//
MarekG

Obrázky: 3

Re: Spojka - seřízení

Příspěvekod rastakvajanasta » pátek 30 září 2011, 11:51

Na Domanovi můžeš jen vymezit vůli na lanku, nic víc. Máš spojku K.O., ale když budeš postupovat podle návodu tady od Jardy, zmákneš to úplně v pohodě a vejdeš se do nějakých 1.500,-
rastakvajanasta
Moderátor

Obrázky: 40

Příspěvekod MarekG » pátek 30 září 2011, 12:11

Musím říct že ten návod tady je naprosto úchvatný a po prostudování z toho opravdu nemám strach. Jen to nechcu dělat teď když sa dá ještě jezdit. Počítám aj s nějakým překvápkem protože to má na tacho 105 490km takže to určitě nebude na jednu sobotu.
MarekG

Obrázky: 3

PředchozíDalší

Zpět na Vaše postřehy