Jak správně seřídit bohatost směsi / zmesi ???

Sem všechny zkušenosti, vylepšení, problémy apod. (motor, pneu, brzdy apod.)

Re: Jak správně seřídit bohatost směsi / zmesi ???

Příspěvekod mirbubak » čtvrtek 08 září 2011, 21:19

o kroužek musí byt nejlepe origo protože musí těsnit,pokud je volny nebo stačí aby někde blbě seděl tak ztrácí svuj vyznam a mění se bohatost směsi protože je v karbci špatny tlak a chytá toluft.
mirbubak

Obrázky: 0

Příspěvekod frijolero » čtvrtek 08 září 2011, 21:35

Ja mam o-krouzek ok. Podle me muze byt +- nejaky co pasuje nebo vyrobney z nejake benzinu odolne gumy, stejne ho pak pruzina stlaci a srovna se podle diry.. btw. moc si nedokazu predstavit jak by ten karbec prisaval tolik luftu ze by ho to nejak ovlivnilo pres zavit toho sroubku :-bay
frijolero

Příspěvekod Misak83 » čtvrtek 08 září 2011, 22:34

je škoda peněz za sadu ve které jsou tři o-kroužky a stojí 600Kč, když potřebuju jen jeden za cca 5Kč já testnu ten 2.60x1 a ten musí být dobrej, dám pak vědět, na plovákovou komoru jsem použil třeba o-kroužek 64x2 a ikdyž mi říkal v tom obchodě že se do benzínu nedoporučuje, tak zatím těsní na 1 254
Naposledy upravil Misak83 dne sobota 10 září 2011, 23:56, celkově upraveno 5
Misak83

Obrázky: 11

Příspěvekod mirbubak » pátek 09 září 2011, 05:27

ono je to asi tak on ten kroužek bude dobry do te doby dokud ho nenalepta benzín a pak tam bude k ničemu :teacher: v horším případě ho ten benzín rozežere a vam to zaepí karburátory a to se potom budou číst ty fora jedním dechem ,nejede ,nestartuje atd atd šak to známe.proto at si tam každy klidně aj nas.ere :lol: :lol: :lol:
mirbubak

Příspěvekod rastakvajanasta » pátek 09 září 2011, 08:41

mirbubak píše:rasto bohužel samostatně ten kroužek nekoupíš honda ho prodává v cele sadě na přetěsnění karbce stojí něco kolem 600.ogar co mi karbec dělal sa tím zabyvá a říkal že pokud není o kroužek v pořádku motor špatně reaguje na otáčení nebo teměř vubec.schválně dej pak vědět jak si dopadl

Jo, na tu cenu sady jsem koukal :? na partsdepotu něco přes 5 stovek. Chtělo by to levnější řešení, ale je jasný, že originál je originál...
rastakvajanasta
Moderátor

Obrázky: 40

Příspěvekod Misak83 » pátek 09 září 2011, 10:47

no ono ty o-kroužky se vyrábí z různých směsí, tak stačí jen najít správný rozměr ve správně směsi a je to jako original, akorát zaplatíš podstatně méně :) třeba na těchto stránkách http://tesneni.hennlich.cz/ jsem našel něco o materiálech a třeba ten NBR 70-90 je benzínu odolný a je to myslím nejpoužívanější materiál tak nebude problém ho sehnat
Misak83

Příspěvekod peca » neděle 11 září 2011, 22:38

Já sem dal moto zeštelovat do servisu páč to nešlo (zkůšal sem aj měnit trysky, začaly pomalý padat otáčky) a přetěsnili karb a dobrý. Takže špatný "o"króóžek dělá pěkný bordel. Kdybych to věděl mohl sem ušetřit 2300 peněz :( . Tvrdil že dali 1500 za sadu trysek a těsnění. Pokáď se použije správný materiál a velikost "o"kroužků tak nemože byt problém.
Néni to dokonalý ale jede. Točil ze šrůbkem na ucho cca 2 1/8 ale řekl bych že su chudý páč mám spotřebu 4,2l/100km po 250km. Uvidím jak svíca a vyzkůšám ten origo návod. DÍKY ZAŇ. :hura:
Eště by ně zajímalo kde všade v karbu to těsnění je -vzdušník, plovákovka, ??
Díky.
peca
ČLEN KLUBU

Obrázky: 106

Příspěvekod Misak83 » pondělí 12 září 2011, 18:51

jak říkáš jeden kroužek je na tom šroubku na seřízení bohatosti směsi a v plovákové komoře jsou dva jeden ten velkej na její utěsnění a druhej malej na tom výpustném šroubu úplně dole, zrovna dnes jsem kupoval novej ten o-kroužek na ten štelovací šroub 2.50x1.20 a stojí 0.70 Kč :D a vůbec se nebojím, že ho benzín rozleptá akorát je určen do 100°C a krátkodobě až 125°C ,ale myslím že to vydrží jako statické těsnění, pak mám ještě 2.60x1 , ten je až do 250°C ,ale už u toho materiálu není napsáno, že se dá použít do benzínu je tam napsáno o alifatických a aromatických uhlovodících a to je benzín také ne? je tu někdo chemik? :D
Misak83

Šroubek bohatosti

Příspěvekod Wáca » úterý 13 prosinec 2011, 22:59

Jedná se o ten šroubek kterým se šteluje bohatost směsi, ten co je ze spodu karburátoru.
Při jakém koliv problému ve kterém se hovoří o tomto šroubku se nezapomene zmínit jeho problém při štelování, hlavně tedy málo místa, jak už pro ruce tak pro nářadí....drát a podobný zahnutý pomůcky neberu jako nářadí, ikdyž dobře poslouží :)
Koukal jsem na fotky z PARTSDEPOT a tvar zmiňovaného šroubku se nezdá být až zas tak složitý pro výrobu.

Napadlo mě tedy nechta vyrobit stejný šroubek, ze stejného materiálu, kterým je nejspíš mozas :?: ..... s tím rozdílem, že se prodlouží o nějaký ten milimetr a na konci bude buď 6-ti hran a pomocí málé ráčny se bude velmi snadno otáčet šroubkem....

...nebo místo 6-ti hranu udělat pouze vroubkatý povrch a štelovat to rukou nebo pomocí různých kleští.

...ovšem co by bylo uplně nejlepší pro manipulaci, zhotovit to jako štelování volnoběhu :-) :?:
Obrázek

Sloučeno s tématem kde se již tohle řešilo, HLEDEJ Wáco!!
Wáca

Re: Šroubek bohatosti

Příspěvekod rastakvajanasta » středa 14 prosinec 2011, 08:47

Nejlepší je z motorky natrvalo vykuchat všechny zbytečný sr*čky (ekoventil, odlučovač a všechny jejich hadice) a pak je tam místa dost. Já šroubkem otáčím za pomoci samotnýho plochýho bitu, měl jsem i takovej minišroubovák, ten byl ještě lepší, ale už je někde zabordelenej/ztracenej. Ten bit stačí.

Obrázek

:D
rastakvajanasta
Moderátor

Příspěvekod rumpalohv » středa 14 prosinec 2011, 20:27

tento šroubek má vliv pouze na volnoběh? nepletu se?
rumpalohv
ČLEN KLUBU

Příspěvekod rastakvajanasta » čtvrtek 15 prosinec 2011, 11:29

rumpalohv píše:tento šroubek má vliv pouze na volnoběh? nepletu se?

Ne nepleteš, upravuje se s ním volnoběžná směs - ta ovlivní volnoběh a částečně taky běh motoru při malém otevření plynu.
rastakvajanasta
Moderátor

Příspěvekod Bago » čtvrtek 15 prosinec 2011, 11:37

...a proto s ním všichni kroutěj jak o život a myslej si že tomu přidaj šťávu při plným plynu... :D Víc směsi, víc Adidas! :banana:
Bago

Příspěvekod rastakvajanasta » čtvrtek 15 prosinec 2011, 11:40

No jo no, domácí tuneří nikdy nevymřou :lol: ale já raděj držim pec, jsem taky děsnej bastlič :oop1: :offtopic:
rastakvajanasta
Moderátor

Příspěvekod Gwynbleidd » čtvrtek 15 prosinec 2011, 19:56

Nepřidají sice nic na plným plynu, ale dost to má vliv na cukání v malých otáčkách
Gwynbleidd
ČLEN KLUBU

Obrázky: 23

PředchozíDalší

Zpět na Vaše postřehy