Expediční úpravy

Sem všechny zkušenosti, vylepšení, problémy apod. (motor, pneu, brzdy apod.)

Re: Expediční úpravy

Příspěvekod ddusann » úterý 31 leden 2012, 13:22

na tydle fotce je to drzak na lahev a druhy strany drzak na lekarnicku. vozim tam vetsinou petku s pitim, kdyz nechces "drahej" touratech tak kup od marseluse...
ddusann
ČLEN KLUBU

Obrázky: 7

Příspěvekod Zemi » úterý 31 leden 2012, 19:10

Wáca píše:tak ta přední maska je k zblití :_bad:

podle mě je nejdůležitější expediční doplňěk hlavní stojan, hlavně co se týče oprav na kolech

S tím stojanem to máš pravdu vždy jsem měl moto s hlavním stojanem a nedávno jsem potřeboval sundat přední kolo
a nemám ještě zvedák tak jsem to zvedal na bednu, no pakárna :D
Zemi

Obrázky: 8

Příspěvekod Wáca » středa 08 únor 2012, 21:17

já jako další expe. úpravu budu mít možná AL kufry, ale nevim co na tu celkovou zátěž, plnej kufr + kufry žekne podsedlovka.

Když jsem měl dole poltnu tak jsem tam narazil na nálepku kde bylo napsáno max. 9kg a to si mylsim, že 9kg tam budu mít naložených určitě.
Nedělal jste někdo nějaký vzpěry,podpěry podsedlovky

......nebo těch 9kg platí pouze pro plotnu na kufr :?:
Wáca

Obrázky: 0

Příspěvekod kozzy » středa 08 únor 2012, 22:13

9kg, to je ještě dobrý. Na XTZ je na tý nálepce jen 5kg, a někteří majitelé si stěžujou, že když tenerku nahybnou tak se kroutí jak mrcha. Rozhodně je dobrý mít vytažený úchyty držáků kufrů co nejvíc zepředu.Například od stupaček spolujezdce apod.
kozzy

Obrázky: 18

Příspěvekod Wáca » středa 08 únor 2012, 22:23

já mam od nosičů trubku protáhlou zkrz plotnu, ale chtěl bych to předělat podobně jako to je tady na foto
Obrázek
Wáca

Příspěvekod Wáca » pondělí 05 březen 2012, 15:37

jako další úpravu jsem si udělal zástěrku na přední blatník, jelikož mi vadlo jak jsem měl oházený celý motor zkoro až na ventil. víko.....po montáži sahá největší vrstva bahna a nečistot pouze pod svody.
Vyrobil jsem jí z obyčejný gumy cca 5mm tlustou.

a do zadu jsem dal tu samou gumu kterou jsem natáhl od začátku airboxu až na konec SPZ, ta zabrání bahnu aby se dostalo na regulátor a voda pak necáká na 4 matky které jsou přivařeny k rámu do kterých vedou šrouby co drží madlo spolujezdce ;-)

.....když jsem domouše koupil tak 3matky byly upadlý, a regulátor totálně zamrdanej....teď mam čisto.

Ještě jsem přemýšlel nad chráničem centrálu, ale musel bych nejspíš vrtat do airboxu :_NO:
Wáca

Příspěvekod Gwynbleidd » pondělí 05 březen 2012, 20:04

Takhle mám udělaný držáky brašen já na roku 93. Asi se nedají nijak extra zatížit, ale nechtělo se mi doma ohýbat s hrubší kulatinou a trubky doma asi ohnout neumím, ale na hadry, něco k jídlu a nějakou tu 2l petku s vodou stačí.
Bez úhony už na nich ležela přes 30l brašny i motorka,jak jsem s ní bechl na zem, když se mi do nohy zahryzl můj pes při zajíždění do zahrady.

Je to přidělaný na konzolu pro výfuky a blinkry, blinkry jsou přidělaný na novou konzolu pod blatníkem, ke který jsou chycený i třetí nohy těch držáků. Vše bez zásahu do motorky.

382 383 384 385 386 387
Gwynbleidd
ČLEN KLUBU

Obrázky: 23

Příspěvekod Kairis » úterý 06 březen 2012, 19:03

nejde mi vlozit fotka,ale kouknimi do galerie..mam to sice na starem modelu ale treba z toho vykoukas nejaky napad
Kairis

Obrázky: 4

Příspěvekod Kairis » úterý 06 březen 2012, 19:26

ja je akorad spojil za zadnim kolem a pak uchitim pobliz uchyceni zadni stupacky...a mile me prekvapilo kolik to vydrzi..uvidime tedy letos.. :oop1:
Kairis

Příspěvekod Wáca » úterý 06 březen 2012, 19:29

já je chci udělat hodně bytelný, aby vydržely případný náraz a sloužily zároveň jako zadní padáky, aby ochránili blinkry a podsedlový plasty
Wáca

Příspěvekod Kairis » úterý 06 březen 2012, 19:32

to je primarni ukol i tech mejch...sekundarni byla priprava na kufry,ale nejak sem si to rozmyslel a litam ted s latkovejma brasnama...ale me to chranej docela dobre,jen bychje priste udelal z silnejsich trobek a nechal si to svarit..ja svaroval poprve a jeste elektrikou..takze to byl mazec..
Kairis

Příspěvekod Wáca » úterý 06 březen 2012, 19:40

tak eletrikou mi to taky moc nejde, takže zůstanu u COčka a pak to hodim do černýho komaxitu
Wáca

Příspěvekod Kairis » úterý 06 březen 2012, 19:44

ja to nastrikal normalnim sprejem :D ...jak rikam..vypada to desne ale zatim to funguje..
Kairis

Předchozí

Zpět na Vaše postřehy