rankon píše:nazdar chlapi chci se zeptat kolik vám domino bere oleje? ja dolil za 2000 km skoro 1l , používám repsol 15w50 , tak bych to rád porovnal jesli to není moc
mik36 píše:Tak já kupoval Dominatora po servisce(r.v.2000), najel jsem asi 3000km a olej stále na stejné úrovni. Jinak v manuálu je psaná výměna po 3000km ale servisman mi povídal když to moc nehoním že stačí měnit po 6000km. Ted mám kámoše co koupil Transalpa o 2 roky staršího a tam má výměnu až po 12 000km.To je takový rozdíl v těch motorech(Transalp samoz.2válec)?
mik36 píše:Tak já kupoval Dominatora po servisce(r.v.2000), najel jsem asi 3000km a olej stále na stejné úrovni. Jinak v manuálu je psaná výměna po 3000km ale servisman mi povídal když to moc nehoním že stačí měnit po 6000km. Ted mám kámoše co koupil Transalpa o 2 roky staršího a tam má výměnu až po 12 000km.To je takový rozdíl v těch motorech(Transalp samoz.2válec)?
mauro píše:Hele já to dělám taky tak. U vzduchače je olej zatěžován vysokými teplotami, při kterých se aditiva v oleji rychle spotřebovávají a to se na jeho barvě neprojeví, proto vypadá po 3000 poměrně čistý. Má to malou náplň, chladič oleje to nemá a výrobce to dobře ví a snaží se to zachránit krátkým intervalem výměny. Spousta lidí se pak diví proč mají odřený palce na vačce a nebo brečí nad pittingem ozubených kol. Nutno zvážit, jestli jsou to dobře ušetřené peníze.
Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 12 návštevníků