Ahoj Kamarádi. V sobotu sem dal první letošní vyjížďku. Je mi jasný, že většina z Vás už má tento svátek dávno za sebou, a někteří už pomalu budou měnit olej, ale pro mě jakož to známého solárního jezdce, je konec Března poměrně časný začátek sezóny.Začal sem pěkně zostra, nejkatší cestou mimo asfalt,hned na mé staré známé okolokomínové polňačky, kde už léta znám každej šutr, a tykám si s každou zatáčkou.Od Listopadu se mi po nich už pořádně stejskalo. Ovšem cca po necelejch dvaceti kilometrech už sem byl hodně drzej, a tak přišlo nevyhnutelné, do jedné za zatáček sem byl trochu dlouhej a udělal jsem si drobnou exkurzi do roští. Celý dlouhý asi dvě vteřiny, než mašina zastavila z 60km/h přibližně na 6 metrech, sem jen čekal kdy příjde rána až potkám stroma, ale nětěstí nepřišla. Motorka byla tak pěkně zaklíněná, že zůstala sama stát když sem z ní slez. Bohužel byla tak pěkně zaklíněná, že nešla ani vyprostit. Po půl hodině snažení, jsem to vzdal a musel zavolat na pomoc vyprošťovacího otce. Po další asi půl hodině se nám povedlo "Máňu" osvobodit, a domů už dojela po svejch.
Celkové statistiky výletu:
doba jízdy: asi 40min.
doba vyprošťování: asi 1:20hod
újma na zdraví: 0 nic (ani škrábanec)
újma na materiálu: 1x turistické plexi (á1500kč), 1x nástavec na plexi (matroš doufám vypůjčím v práci a opravím svépomocí), 2xpřední blinkr (cenu ještě nevim), 1x zrcátko (svépomocí), Návlek na řadičku (á5kč)
újma na majetku 3.osoby: Lesy ČR 3xtrnka + 2x hnízdo (neobydlené)
újma na sebevědomí jezdce: značná