Prosím o radu koupě dominator / NX 650 /500

Užitečné rady, o kterých byste měli vědět - silniční zákon, první pomoc, dopravní předpisy v okolních státech, apod.

Prosím o radu koupě dominator / NX 650 /500

Příspěvekod Mira » sobota 14 únor 2015, 13:34

Dobrý den pánové, chtěl bych poprosit o radu. Už docela dlouhou dobu brouzdám různě po internetu a všude kde se nachází informace týkající se téhle problematiky. Abych řekl pravdu tak už jsem byl víceméně rozhodnutý pořídit si Dominátora. Vesměs jsem se totiž při shromažďování informací týkajících se Domina setkal spíše s majiteli kteří s ním jsou spokojení a mluvili o něm jako o spolehlivém, jednoduchém stroji, nenáročném na údržbu, s nepříliš vysokými náklady na údržbu. Když jsem o tom ale hodil řeč s kámošem, tak mi docela vyrazil dech. Od domina dej ruce pryč, je to stará hujda, nic už na to dneska neseženeš, budeš z toho vytřepaný jak kdybys jel na koze, je to vzduchem chlazené - v létě při vyšších teplotách se to rádo přiďírá, ....
Jaké máte zkušenosti se sháněním dílů?? S těma vibracemi se u toho jednobuchu tak trochu počítá, ale zatím nemám možnost to sám posoudit, zatím se držím jen informací z netu a z tisku, ještě jsem neměl možnost se na něm svést. A jak si radí s těma letníma vyššíma teplotama, jaké s tím máte zkušenosti??
Předem moc děkuju za všechny rasy, postřehy a zkušenosti, Mira.
Mira
 
Příspěvky: 20
Obrázky: 0
Registrován: pondělí 09 únor 2015, 19:51
Bydliště: Horní Němčí

Re: Prosím o radu....

Příspěvekod EZZOPP » sobota 14 únor 2015, 15:56

ja ho sedlám zhruba 4 roky. za tu dobu prakticky bez potřebných oprav. díly co tak koukám si myslím že nejsou celkem problém sehnat( ted sem kupoval napřiklad spojku a obchodu sem našel celkem dost kde byla dostupná-díly do motoru teda moc nevím ty sem naštěstí ještě nepotřeboval). domík mě ještě nikde nenechal a v lete při vyššich teplotach sem taky nejaky problemy nezaznamenal i třeba v terénu kde dostává víc zabrat a míň se chladí.a s tim že to je jedno buch taky nejak moc problémy nemám že by se to nejak extremě klepalo či tak i z delších cest třebas kolem 500km/den.takže ja sem plně spokojen -- teda podotknout že to je má první větší motorka takže nemužu zase moc porovnávat s ostatníma a jedna věc co mě zlehka štve sou teda aspon u mě horší starty za chladnyho počasí :D každopádně za mě :_OK:
Uživatelský avatar
EZZOPP
ČLEN KLUBU
 
Příspěvky: 39
Obrázky: 16
Registrován: pondělí 28 květen 2012, 20:29

Re: Prosím o radu....

Příspěvekod Standa » sobota 14 únor 2015, 16:22

Ahoj, předpokládám, že kamarád je nějakej šampon, co sedla nějakou " in sexy moderni" motorku.. Na domino samozřejmě seženeš všechny dily, origo nove dily jsou drahe stejně jako na nové motorky, použitých je kopec, pokud nechceš cestovat velke dálky a vybereš nezhuntovany kus, tak budeš spokojený a kamaráda šampóna v zatackach predjedes s nohou na zemi..
Standa

Ps:pridirani je blbost!
Uživatelský avatar
Standa
Site Admin
 
Příspěvky: 571
Obrázky: 138
Registrován: pátek 02 únor 2007, 07:55
Bydliště: Jižní Plzeňsko

Re: Prosím o radu....

Příspěvekod Mira » sobota 14 únor 2015, 18:53

Jen bych chtěl ještě dodat že v současnosti jezdím na Jawě 350/640, a už nějakou tu dobu pošilhávám po něčem trošku svižnějším. Nejde mi ani tak o bůhvíjak vysokou max. rychlost, to nehledám, já vyznávám spíš klidnou pohodovou jízdu, těch cca 80 - 90 km/h je ideální a pro mě naprosto dostačující. Ale nějaký ten koník navíc by se mi líbil no, tady všude kolem nás je celkem dost kopců a ta Jawka v kopcích nic moc no, jinak ale naprostá spokojenost, snad bych ani neměnil, kdyby měla trošku toho výkonu navíc...
Mira
 
Příspěvky: 20
Obrázky: 0
Registrován: pondělí 09 únor 2015, 19:51
Bydliště: Horní Němčí

Re: Prosím o radu....

Příspěvekod peca » sobota 14 únor 2015, 22:27

Zdar. Vibrace sů pro mě u mojeho skoka naprosto v pohodě. Daleko větší problém dělá sedlo kde mě po cca 150km už začíná pr-del dost protestovat ale není problém jet ve stoje nebo poposednůt dozadu. Příjemná cestovní rychlost je 90-100kmh. Kopce sů v poho, 5tka nedá máloco a co nedá zvládne 4ka, klidně i v 90kmh (nevím jak ve dvou). Podvozek je z továrny dost měkký. Dokud sem de-bil!!! nedal moc hustý olej tak byl velice pohodlný. Předek se při brždění dost potápí ale to je daň za offroad choutky většiny endur. V zatáčkách je to pohodička, to se nechá položit pěkně na ouško. A ofík zvládne taky slušný. Oproti Jawce má o hodně výš těžiště takže manipulace na místě je horší.
Výhoda domina je že pokáď si aspoň trošku zručný tak si údržbu uděláš v pohodě sám. Nevýhoda?? je v krátkém intervalu výměny oleje 3000 km (2l za pár peněz, ol. filtr cca80kč po 12000km, vzduch filtr 350kč po 12000km, svíčka 80kč) což u mě vychází min 1x za rok, takže nemusím řešit stáří oleja. To souvisí s tů teplotů, já mám teploměr takže mám vyzkůšaný že v horku, když mu dám po ušách, teplota oleja vyskočí klidně na 120 stupínků. Ale motor nijak neprotestuje a olej to dá. Není problém někde chvilku zastavit na odpočinek a protažení. Hold není dobrý dávat temu po ušách v extrému, tak jako u všech strojů!
Spotřební díly (spojka, filtry, destičky, kotůče, řetězovka,...) sů zatím běžně k mání. Na generálku vrchu (po ujetí patřičných km) se díly (píst, těsnění, gufera, rozvody,...) dajů taky v poho sehnat. Odcházává regulátor dobíjení (klasika), čidlo bočního stojanu (ide obejít), startovací relé (sem tam), CDI (řídící jednotka-údajně špatné spoje v tišťáku-lze opravit), elektro za slušný peníz dodává třeba Ignitech.
Nekeří kolegové tady na fóru majů nalítaný přes 100000km.
Startování je u domina problém, já mám vyzkůšaný vypustit (nebo vyjet) karbec, nebo motor párkrát protočím s vyplým zapalováním a pak chytá v pohodě hned, aj po zimě. Záleží dost na správném nastavení směsi.
Pro mě je to zkrátka pohodový stroj na okolokomínovky, který ale zvládne klidně aj delší výlet (někde sem viděl video kde borec jel z Itálie do Mongolska). A díky temuto fóru (DÍKY) se o moto dozvíš všecko :D (hledat).
Bohužel hodně majitelů má NX jako přechodový stupeň krátků dobu, takže ser-ů ko-koti na údržbu. Pak se može nekde objevit že se to se-re a podobně!
Hold záleží jak se kdo o strojovnu stará (stačí v rámci běžné údržby)!!! Každopádně doporučuju první nekde pučit, projet ať víš do čeho ideš. Lovu zdar.

:offtopic: skuste dat jiný nadpis, třeba koupě NX nebo něco takovýho pro přehlednost :)
peca
ČLEN KLUBU
 
Příspěvky: 358
Obrázky: 102
Registrován: sobota 04 červen 2011, 22:43
Bydliště: kyjovsko

Re: Prosím o radu....

Příspěvekod Alfik » neděle 15 únor 2015, 18:31

Mno,myslím že rad je tu přehršel.Rozhodnutí nakonec stejně zůstane na tobě.A kamarád?On má nějaký letitý zkušenosti s Dominem?Já ho měl šest let.Jediný závady byly startovací relé(náhrada za nějakých 400?)a v poslední chvíli prasklý airbox a s tím spojené problémy jízdy v mokru(teda myslím že to bylo tím,páč za sucha jezdil skvěle)Promě nebyl,moc problém najet za den 500 km,já ale taky najezdil 3000 km za měsíc.Tu se objevuje asi ta nevýhoda krátké výměny,ale i když jí překročíš o 1000 km,zas tak moc se nestane.Někteří mě za to nebudou mít rádi,ale mě,sloužil,Domík dlouho i přes věškerou,,zanedbanou" údržbu.
Takže- buď věř,,kamarádovi,co opravdu jednobuchům rozumí"(nic ve zlým) nebo věř několika desítkám spokojených,dlouholetých uživatelů.
A jestli jsi na Dominu ještě nejel,neváhej oslovit někoho z fora z tvé blízkosti a zkus i to.Tady myslím není nikdo,kdo by tě,poslal do pr....čic.
Otázky?
Uživatelský avatar
Alfik
Moderátor
 
Příspěvky: 857
Obrázky: 1
Registrován: úterý 16 září 2008, 13:10
Bydliště: okolí Knína

Re: Prosím o radu....

Příspěvekod Mira » neděle 15 únor 2015, 20:20

Taky by mě zajímalo, ke kterým modelům by jste se víc přikláněli, jestli k těm starším, nebo k novějším??? Nebo nemá cenu řešit ročník, a zaměřit se hlavně na celkový stav, kilometry atd?? Když už se to dělalo v Itálii měli to Japončíci dobře pod kontrolou?? :)

http://www.motorkari.cz/motobazar/motor ... 32024.html

http://www.motorkari.cz/motobazar/motor ... 16933.html

Přidal jsem dva odkazy, co si o tom myslíte?? Mě osobně zaráží u toho novějšího (rok 98) že při tak celkem nízkém počtu 26000 km už tam dělali takový servis jak uvádí v inzerátu. Není to u Domina nějak brzy na takový servis?? Co by za tím mohlo být, jaký by k tomu mohli mít důvod?? :?:
Mira
 
Příspěvky: 20
Obrázky: 0
Registrován: pondělí 09 únor 2015, 19:51
Bydliště: Horní Němčí

Re: Prosím o radu....

Příspěvekod Alfik » neděle 15 únor 2015, 20:40

Hmmmm,po 26000ti tisících je to asi vážně divný,asi s tím lítal nějakej divočák.Spíš než na ročník se zaměř na stav jako takový.Tu 93 jsem měl já. 600000 tisíc bez závad(krom těch co jsem popsal výše)Na co se zaměřit je popsáno už tady na foru.
Uživatelský avatar
Alfik
Moderátor
 
Příspěvky: 857
Obrázky: 1
Registrován: úterý 16 září 2008, 13:10
Bydliště: okolí Knína

Re: Prosím o radu....

Příspěvekod Standa » pondělí 16 únor 2015, 10:29

Ahoj, ono teď moc není velký výběr domíků, ten první odkaz je prapodivný, těm km bych nevěřil, ten druhý je zajímavější..

Edit: tady: http://motorky.bazos.cz/inzerat/4442916 ... INATOR.php je pěknej kousek, ta cena je vysoká ale ne nereálná a jelikož vím že už se chvíli snaží prodat, tak by se s cenou možná dalo hnout.. začal na 72tisících
Uživatelský avatar
Standa
Site Admin
 
Příspěvky: 571
Obrázky: 138
Registrován: pátek 02 únor 2007, 07:55
Bydliště: Jižní Plzeňsko

Re: Prosím o radu koupě dominator / NX 650 /500

Příspěvekod Lada2 » čtvrtek 12 březen 2015, 20:09

Zdravím všechny ve spolek. I já bych chtěl poprosit o radu při koupi Dominátora - přece jen tu máte zkušenosti, já jsem v tomto typu motocyklu úplný novic. Co si myslíte o tomto stroji?

http://motorky.hyperinzerce.cz/honda/in ... QHVZ-EgmAg

Motorka se mi líbí, je tam už nějakou dobu - možná by byla i nějaká sleva, s penězi jsem tak akorát....Můžou být problémy s přestavbou na STK? Co si pohlídat? Chci se na něj jet podívat, tak ať úplně nenaletím.... Děkuji za vaše rady a podněty, moc to pro mne znamená! Laďa.
Lada2
 
Příspěvky: 2
Registrován: čtvrtek 12 březen 2015, 20:00

Re: Prosím o radu koupě dominator / NX 650 /500

Příspěvekod Standa » pátek 13 březen 2015, 10:38

Moto nevypadá zle(celkový stav těžko posoudit), maska(světlo) musí mít homologaci, taktéž výfuk a asi taky potřeba tachometr(možno nahradit cyklotachem) ale většinou to asi STK moc neřeší.
Uživatelský avatar
Standa
Site Admin
 
Příspěvky: 571
Obrázky: 138
Registrován: pátek 02 únor 2007, 07:55
Bydliště: Jižní Plzeňsko

Re: Prosím o radu koupě dominator / NX 650 /500

Příspěvekod Wáca » pátek 13 březen 2015, 11:55

Taky jsem na něj koukal ;-) jestli to má vyladěný tak to bude pěkně živí s touhle úpravou co jsem se tak dočetl :banana:

jen aby to vydržel spodek motoru ty větší tlaky :?: a jak píše Standa mohl by být problém na STK ohledně té přední masky, výfuku a možná i blinkrů jestli to nemá vše homologaci. Záleží na koho narazíš no, ale jestli máš někoho známého tak to neřeš :)
Uživatelský avatar
Wáca
 
Příspěvky: 662
Obrázky: 0
Registrován: pondělí 31 srpen 2009, 12:21
Bydliště: Liberecký kraj

Re: Prosím o radu koupě dominator / NX 650 /500

Příspěvekod Lada2 » sobota 14 březen 2015, 09:44

Já jsem se snažil najít nějaký solidní stroj za slušnou cenu. Tento mi připadá velice pěkně udělaný a vybavený. Co jsem studoval po internetu, tak karburátor Keihin FCR 41 by měl být nejlepší, čím jdou tyto velké jednoválce osadit - konečně se to píše i na tomto fóru - tak snad je to i pravda. Podle Standovy rady tedy pohlídat homologace u masky a blinkrů. Výfuky prý jsou k tomu i originál a laďák s homologací - tam by snad neměl být problém. Možná otázka na Standu (a samozřejmě ostatní) - když maska a vše homologaci MÁ, potom tedy na STK není problém? V inzerátu se píše řetězovka 42 zubů - kolik je originální počet? Není to moc do rychla? Rád bych i nějakou tu polní cestu. A co laditelné CDI Ignitech - máte někdo zkušenost? Ještě o víkendu budu sbírat informace (ať vím co a jak), pak teprve zavolám, jak to vypadá. Děkuji za diskuzi a případné další podněty! Laďa.
Lada2
 
Příspěvky: 2
Registrován: čtvrtek 12 březen 2015, 20:00

Re: Prosím o radu koupě dominator / NX 650 /500

Příspěvekod Alfik » sobota 14 březen 2015, 12:55

Originál řetězovka 47 zubů(pokud se mýlím,opravte mě)
A ano,pokud má vše homologaci(E07?)pak by neměl být na STK problém.Stejně si myslím že málokterý STKář pozná,jak má vypadat originál NXko.
Uživatelský avatar
Alfik
Moderátor
 
Příspěvky: 857
Obrázky: 1
Registrován: úterý 16 září 2008, 13:10
Bydliště: okolí Knína

Re: Prosím o radu koupě dominator / NX 650 /500

Příspěvekod Standa » sobota 14 březen 2015, 20:24

Ono to ani originálně vypadat nemusí, oficiálně musí prostě všechny díly splňovat homologaci..
Uživatelský avatar
Standa
Site Admin
 
Příspěvky: 571
Obrázky: 138
Registrován: pátek 02 únor 2007, 07:55
Bydliště: Jižní Plzeňsko

Další

Zpět na Rady

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 0 návštevníků

cron