Koupě Dominatora, zvuk, hlasitost motoru

Sem všechny zkušenosti, vylepšení, problémy apod. (motor, pneu, brzdy apod.)

Koupě Dominatora, zvuk, hlasitost motoru

Příspěvekod Daves » pondělí 30 březen 2015, 22:12

Zdravím pánové.
Tohle je můj 1. příspěvek tady na foru, plánuju koupi 1. motorky což by měl bejt právě Dominator.
Původně jsem chtěl Alpa ale kvůli papírům do 35kw půjdu na rok - 2 do něčeho slabšího, dát 10tis. za škrcení Alpa o 2Kw se mi fakt nechce. Proti Dominu stojí ještě Kawa KLE. Ale k problému:

Mám vyhlídnutýho Dominátora za hezký peníze, rok 2000, majitel ho má 5 let.
Jsou tam investice - totálně sjetá zadní pneu, přední taky na výměnu, oboje destičky. Jsem automechanik takže vzhledem k ceně tohle nevidim jako problém.
Motorka má údajně po "generálce" motoru, majitel tvrdí že se přetrhnul článek na řetězu, ale údajně jen ulítla jedna "spojka" a motor skočil o jeden článek a tu ulítlou spojku to někde "schrouplo". Motorka chytá dobře teplá i studená, ale přijde mi že dělá hroznej randál.
Bohužel motorky a už vůbec jednoválce nemám v uchu, kolem sebe mám minimálně dvouválce a třeba kamarádův Transalp s laďákem dělá daleko menší kravál.
Druhej problém je, že někde z hlavy slyšim cvakání, majitel slíbil, že seřídí ventily a pak ať přijedu znova...
Motorka má najeto někde kolem 60ti tisíc. Doklady k opravě motoru žádný nejsou, dělal to prej známej...
Zajímalo by mě jestli to je normální ta hlučnost jestli se může motor u Domina potkat nebo ne a co by mohlo bejt to cvakání.
PS: kdyby jste byl někdo z Libereckýho kraje kolem Tanvaldu a jel se na to mrknout se mnou tak se náležitě odměním :)
Daves

Obrázky: 1

Re: Koupě Dominatora, zvuk, hlasitost motoru

Příspěvekod Wáca » středa 01 duben 2015, 10:01

Ahoj, ten motor jestli je po GO, tak musí běžet tiše, max prvních pár otáček než se dostane nahoru ole.
A jestli nemá ani faktury od dílů co použil při GO tak bych do toho nešel. Může ti nakecat co chce a až to doma rozděláš, tak můžeš zjistit že to cvakání dělá vydřená vačka s vahadli, kterou na chvíli odstraní že nastaví vůle na ventilech.
Jinak motor se potkat může, mě to skočilo o 3 zuby, dva ventily k.o. dva jsem srovnal.
A ten dílek z řetězu co je někde v motoru taky dobrý :-D :-D :-D

jinak jsem z turnova, tak kdyby jsi trval na jeho návštěvě tak by se dalo něco dohodnout. A myslím že z tanvaldu tady je jeden uživatel.
Wáca

Obrázky: 0

Příspěvekod Daves » středa 01 duben 2015, 22:13

Ahoj, zatím díky.
Nevíš kdo je ten dotyčnej z Tanvaldu, že bych ho kontaktoval?
Samozdřejmě bych pro človíčka co by semnou jel přijel, odvezl a přidal nějakou lahvinku nebo daroval nějakej groš na gáblík :)
Dílek už asi vytáhli :D
Daves

Příspěvekod Daves » středa 01 duben 2015, 23:05

Tady jsem našel video https://www.youtube.com/watch?v=jtmv4NKFggA přijde mi to podobný, u toho co chci kupovat to možná je hlasitější maličko...
Kolem 0:28 startuje obejde motorku a dává kameru k hlavě...
Možná jsem paranoidní a je to v pohodě a jen tam "šijou" ventily...
Nemoc z povolání asi :D kdyby byl člověk pekař a ne automechanik tak neřeší a jezdí :D
Daves

Příspěvekod Standa » čtvrtek 02 duben 2015, 10:20

Ahoj, ten z videa je teda slušnej šicí stroj, já bych takovou motorku nekoupil(teda záleží na ceně).. Nebo bych se chtěl podívat co je tomu původem.
Standa
Site Admin

Obrázky: 138

Příspěvekod Alfik » čtvrtek 02 duben 2015, 10:22

V tomto případě těžko soudit.Zvuk bude zkreslený,navíc je (s největší pravděpodobností)motor zahřátý.Při koupi by se měl startovat studený motor,abys viděl jak to startuje,jestli kouří a pod.
On každý motor zní jinak a zvuk nemusí nutně znamenat nějaký problém.
Nejlepší je opravdu někoho vzít sebou.
(nebo dát na svůj úsudek a risknout to)
Alfik
Moderátor

Příspěvekod Wáca » čtvrtek 02 duben 2015, 17:57

ten dotyčný je tušim Skicák
Wáca

Příspěvekod Daves » sobota 04 duben 2015, 14:15

Díky za reakce.
Kdyby měl někdo na Skicáka nějakej kontakt nebo jesti si toho všimneš tak mi kdyžtak napiš číslo na davepast(zavináč)seznam.cz
Jedu se na to kouknout asi zejtra.
Daves

Příspěvekod Daves » pondělí 06 duben 2015, 23:09

Tak dneska druhej test po seštelování ventilů. Nastartovano uplně studený. Bez kouře, chytla na brnk ale ten kravál... :( Chlapy dělalo to už někomu tohle? Je mi jasný že z videa těžko soudit, ale jen přibližně :)
https://youtu.be/HkId0hg8glM
Daves

Příspěvekod DEDO » úterý 07 duben 2015, 14:43

No plieska to poriadne.Mne to išlo takto keď som ho poskladal,obraz nič moc,ale aspoň si vypocujes zvuk.https://m.youtube.com/watch?v=FEDL6EmYy1E
DEDO
ČLEN KLUBU

Příspěvekod Wáca » úterý 07 duben 2015, 17:03

Daves.....no tak to je pěkný, podobně mi to mlátilo když jsem jel nasucho.... za mě v tom lepším případě jak jsem říkal, vydřená vačka s vahadly...v horším případě pístní čep nebo ojnice.

....ještě mě napadlo že pán neumí nastavit ventilovou vůli na ventilu s dekompresorem :D
Wáca

Příspěvekod Alfik » středa 08 duben 2015, 09:37

Myslím že Dědovo Domík má správný zvuk.Mě to taky všelijak klapalo,ale tohle bych řekl že není zdravý zvuk.Asi bych šel od tohodle pryč a pokoukal po jiném.
Alfik
Moderátor

Příspěvekod Daves » neděle 03 květen 2015, 23:02

Tak chlapy po nějaký době a řešení jinejch věcí se mi cinkající Dominátor trochu rozležel v hlavě a přemejšlím o sehnání druhýho motoru vzhledem k tomu, že jinak je motorka v pořádku a taky papíry na motorku budu mít nejdřív za měsíc.
Druhá věc je, že motor, kterej v motorce je, by nemusel bejt uplně v háji na což se ale nedá ani myslet natož spoléhat, proto bych radši motor vyměnil a pak se v původním vrtal.
Nicméně, že by motorů bylo hodně nebo aspoň nějakej se mi nezdá, obepsal jsem nějaký inzeráty, ale zatím nemám nic. Takže pokud by jste někdo věděli o dobrým motoru tak info sem nebo na mail modrodrat(zavináč)seznam.cz
A pokud si myslíte, že je to blbost a bylo by vhodný mi to rozmluvit tak mi napište taky :D
Daves

Příspěvekod Jaffa » pátek 08 květen 2015, 08:19

Ja si myslim, ze to nerozumny je:) zvlast pokud chces dominatora jen na dobu, nez budes mi papiry na otevrenou, tak nema cenu investovat do extra motoru.
Vim o cem mluvim, protoze uz jsem do dominatora nasypal tolik zbytecnejch penez az to neni hezky :D
Pockal bych a on se nakej peknej objevi, ted je ta nabidka chuda..
Jaffa

Obrázky: 25

Příspěvekod Daves » pátek 08 květen 2015, 13:57

To je taky pravda... zatím jsem se stále nerozhodl protože jsem ani žádnej motor nesehnal...
Původně jsem chtě Transalpa 600 nebo 650 ale z důvodu škrcení o 2-4 kw za který dám 10 000Kč jsem od toho upustil
Daves

Další

Zpět na Vaše postřehy