problémy s blinkry

Sem všechny zkušenosti, vylepšení, problémy apod. (motor, pneu, brzdy apod.)

problémy s blinkry

Příspěvekod davidssson » úterý 11 březen 2008, 12:08

Ahoj všem.nedávno jsem si pořídil tuto krapet očesanou holku.všechny díly, které byly demontovány jsem našel v krabici. včera jsem začal instalovat blinkry. problém je v tom, že buďto fungujou přední nebo zadní blinkry zvlášť.pokud zapojím všechny relátko "ječí" ale nic nebliká.tak to hned utnu ať se nic nestane.žárovky jsem kontroloval a jsou všechny stejné 12V/21W. nemůže to být baterkou ?! motorka mi delší dobu stála a baterka je slabá.třeba ty 2 blinkry najednou neutáhne ???!!! baterku teď nabíjím a odpoledne uvidím jestli to rozjedu nebo ne.prosím každého kdo sem koukne o názor co by to mohlo být...díky
davidssson

Příspěvekod rastakvajanasta » úterý 11 březen 2008, 15:59

Hmm, jestli chceš, můžu ti poslat schéma elektriky pro kontrolu, že máš vše dobře zapojený, jinak mě nic nenapadá, snad ostatní.
rastakvajanasta
Moderátor

Obrázky: 40

Příspěvekod davidssson » středa 12 březen 2008, 10:32

díky.to schéma bych uvítal.pošli mi to prosím tě na : david.dobransky(zavinač)seznam.cz. jaK říkám,konektory u řídítek a pod sedlem byly jasně viditelné. není kam to jinde zapojit.po zapojení pouze jedné dvojice blinkrů ať už předních nebo zadních tyto krásně fungují. asi to vidím na relátko. díval jsem se na něj a nevidím žádný problém.... :( když jsem zapojil všechny blinkry(nebo samostatně levou nebo pravou stranu blinkrů) relátko ječí, blinkry -přední a zadní slabě svítí (nebo spíše velice rychle problikávají podle ječení relátka)
davidssson

Příspěvekod task » středa 12 březen 2008, 13:35

A co pojistky?????Jsou dobrý??? :cry:
jinák vyučen mechanik-opravář
task
ČLEN KLUBU

Obrázky: 11

Příspěvekod rankon » středa 12 březen 2008, 20:20

je to relé nebo přerušovač hodnotově správnej?jak to popisuješ ,tak jestli nemá třeba malou kapacitu :?
rankon

Příspěvekod zdeník » čtvrtek 13 březen 2008, 00:35

Podle toho co píšeš myslím že je špatný přerušovač.Když připojíš víc žárovek
teče přez něj víc proudu a on rychle spíná.Může být vadný nebo je na slabší
žárovky.
zdeník
ČLEN KLUBU

Obrázky: 3

Příspěvekod davidssson » čtvrtek 13 březen 2008, 12:54

díky chlapi za odpovědi. pojistky jsou o.k. údaje na přerušovači nejsou. motorku jsem dostal očesanou a přerušovač jsem našel hozený v krabici. dneska zkusím dát jiný přerušovač z fildy a uvidím co to udělá.
davidssson

Příspěvekod davidssson » sobota 15 březen 2008, 00:15

tak jsem tam dal to relátko z felicie a funguje to....díky za rady
davidssson

Re: problém s blinkry__prosím o radu

Příspěvekod simirro » pondělí 26 květen 2014, 22:15

Zdárek, :wink:
I když to přímo nesouvisí z výše daným tématem. Dávám to sem, aby se nám to moc nerozvlákňovalo.
Já měl z blinkry zatím jen jeden problém hned od koupě.
Zapnul jsem blinkr na přepínači, přerušovač začal zmateně cvakat a až po chvíli začaly blikat směrovky (tedy i správně přerušovač).Bylo to nepříjemné, začal jsem blikat až za křižovatkou.
Prvně jsem si myslel, že je kaput přerušovač. Ale po přečtení na webu motorkáři, kde píší o problému kontaktů v přepínači. Jsou zanesené prachem, který tam časem navázala vazelína.
Tedy:
Postupně rozebrat, vičistit, kontakty ošetřit deoxidačním sprejem na kotakty,,hejblata jemně máznout silikonovým olejem, zase postupně smontavat a šlape to. :D

Obrázek Obrázek Obrázek Obrázek ObrázekObrázek
simirro
ČLEN KLUBU

Obrázky: 20

Příspěvekod Alfik » středa 28 květen 2014, 10:16

:_OK:
Alfik
Moderátor

Obrázky: 1

Příspěvekod simirro » úterý 03 červen 2014, 20:59

Zdárek, :wink:
Podobný problémeček jako s výše uvedenými blinkry jsem měl i se spinačem brzd. světla u přední brzdy. Opět fungovaval a nefungoval. Tedy sundat páčku brzdy, sundat spínač, otevřit ho (jde špatně,ale jde), ošetřit kontakty a smontovat zpět.:

Obrázek Obrázek

Obrázek Obrázek
simirro
ČLEN KLUBU

Příspěvekod jakre280 » úterý 03 červen 2014, 22:04

Taky jsem dnes opravoval ten spínač brzdového světla na přední brzdě :D ale já jsem to měl trochu horší musel jsem rozdělat celej ten mechanismus a zjistil jsem, že kontakty jsou vypálený, tak jsem na ně dal trochu cínu a zkrátil jsem pružinku a funguje bez problémů 8) jen to pak zpátky poskládat bylo umění :D
jakre280
ČLEN KLUBU

Obrázky: 1

Příspěvekod simirro » úterý 03 červen 2014, 22:43

To musela být hodinářská práce. :D
simirro
ČLEN KLUBU

Re: problémy s blinkry

Příspěvekod MonteCristo » neděle 05 duben 2015, 12:58

Toto je vlákno o blinkru, tak se podělím o zkušenost:
Gumový dřík blinkru stářím steřel a zcela se oddělil - zůstalo to viset jen na drátech. Co s tím?
Zkoušel jsem tomu poskytnout "dlahu" z dvou podélně rozřezaných půlek zahradní hadice a to celé olepit izolačkou, ale moc to nedrží.
Tak jsem to udělal jinak: po ovbodu těch gumových kulatých částí jsem navrtal 4 díry (po 90°), do kterých jsem zašrouboval vruty s půlkulovou hlavou - asi tak aby pod hlavou zůstaly asi 2 mm prostoru. Na tom druhém kousku jsem ty díry vrtal s 45° pootočením oproti prvnímu. Čili takhle jsem vytvořil osm "háčků" a cik-cak to spojil kulatou gumou co se používá na stahování bund, sandálů a tak - na způsob jak když se šponuje blána na afrických bubnech.
Takže zůstalo to pružné, ale pohledově ne moc pěkné. Tak jsem to ještě omotal izolačkou - trochu se ten dojem zlepšil. Pořád lepší než vyhazovat tisíce za nový blinkr.

Pak když jsem blinkr vracel na mašinu, zjistil jsem jednu zradu: pravé blinkry blikají, ale levý svítí jenom přední - a nebliká (opravoval jsem levý zadní). Další hoďku jsem prověřoval kde je zakopaný pes, a na nic nepřišel. Tak jsem mašinu nakopl a najednou blinkry fungují bezvadně. Bez motoru, jenom na zapalování jede jenom pravá strana a levá takhle blbne.
Dobré vědět. Chová se vám to taky tak?
MonteCristo
ČLEN KLUBU

Obrázky: 4

Re: problémy s blinkry

Příspěvekod MonteCristo » středa 15 duben 2015, 20:31

Tak život prokázal, že můj "bohovský" nápad má jednu nevýhodu :evil:
Sice to pruží, což je fajn, ale taky se to protáčí a to už tak príma není.
Takže po nějaké době otřesů mi ten blinkr nesvítí vodorovně dozadu, ale šikmo dolů.

A přitom tak geniální myšlenka :lol:
MonteCristo
ČLEN KLUBU

Obrázky: 4

Další

Zpět na Vaše postřehy