od jkjirka » pondělí 13 červenec 2015, 01:10
Ahoj, před asi 14 dny jsem pořídil domíka z Třebíčska. Jel jsem se původně podívat na jinou motorku a tahle byla cestou. Inzeroval za 25 tis. s rozbitými kapotami a nechal za 18 tis.. Měl ji od roku 2001 s tím, že najel za těch 14 let zhruba 15 000 km. Do čech byla dovezena z německa v roce 1999 a rok výroby 1992. Původní majitel s ní měl asi dvě nehody, první drobná, druhá vážnější, kdy skončil v kotrmelci v poli. Zlomená klíční kost a ohnuté přední vidle. Je to rok 1992. Teď má najeto 52000, když jsem kupoval, na budíku bylo 49700. Předpokládám, že kilometrům se dá důvěřovat. Všechna těsnění jsou pravděpodobně původní, motorka téměř nežere olej. Motor běží krásně tiše, pouze volnoběžka občas vynechává. Po bouračce osadil vidlema z slr, což mi vyhovuje, protože nejsem zrovna největší. Přední kapotu jsem poslepoval a stříknul, alespoň abych mohl jezdit. Výfukové potrubí jsem povařil a nastříkal. Opravil výplet z. kola. Centrál trochu povolil. Momentálně řeším volnoběžné otáčky, kdy pod 2000 občas najednou chcípne i ohřatá, snad bude stačit vyčistit karburátor, na kerý nikdo min. 14 let, možná od výroby nešáhl. Volnoběžka zatím nehoří, ale co jsem se dočetl na místním fóru, tak by mohlo stačit vyměnit nějakou pružinku. Kdyby měl někdo navíc plasty, koupím.