Zajímal by mě váš názor, jak řešíte defekt pneu když se vám přihodí na cestě.
Potkalo mě to v neděli 70km od domova. Chytil jsem podkovák (hranatý hřeb) do zadního kola v 90km/h. To byl tanec jak na ledě, ale ustál jsem to. Naštěstí to byla rovinka v lese a nikde nikdo. Na dálnici by to bylo asi mnohem horší .
- doma v garáži / pneu Bridgestone P TW 54 (NEBRAT rychle ubývá)
Vozím sebou antipich takže jsem byl klidný. Stojánek nejde vyklopit, protože je moto na ráfku, takže jsem to řešil tak, že spolujezdec podržel moto a já šel do lesa pro špalek. Ovšem našel jsem pouze telefonní sloup, tak jsem ho vytáhl ze škarpy a podložil moto jak na heveru, pak vyklopit stojánek, a jal jsem se opravit závadu.
- hever z telefonního sloupu
Postupoval jsem jak bylo uvedeno v návodu a napustil pneu tím sajrajtem.
Teklo to všude i mezi drátama v kole. Asi se roztrhla i duše, ale zatím nevím, ještě jsem to nesundal.
- antipich v akci
- "sajrajt" tekl i otvorem po hřebíku
Takže po 45minutách již duše nesyčela a byla jakž takž nafouklá. Sloup odhazujem dál, a nasedáme. Pomalu vpřed, a zdá se že to drží, jo ale jen asi 600m a pak opět tanec. To byl náš konec . Volám známého aby přifrčel s károu.
Když přijel a viděl jaký mám plášť prohlásil že by na něm nejel ani kolem chalupy, natož tak daleko, jak jezdívám já.
- objevují se i větší trhliny
Takže, pište vaše zkušennosti.