To k nám nemáš moc daleko... Se stav, já ti ty ventily udělám...
A klidně by jsi to zvládl i sám.. je to práce na hodinku včetně rozebrání a přeleštění dílů na které sáhneš
Je to jednoduché... Nemusíš ani nijak rozebírat motor... jsou tam na to víčka, kterými se tam lehce dostaneš...
A navíc při kontrole vůlí nemáš co zkazit... tam jen strčíš spároměrku a uvidíš zda tam klechtá či tam jde ztěžka.
Záleží na tobě... Kdyby jsi se do toho chtěl pustit, tak tu je i někde popis jak to udělat. Podle toho to určo pochopíš, nebo řekni a já ti ten postup napíšu...
A ještě mě napadá.. jak dlouho jsi ventily nešteloval?
Jen mě zaráží, že to cvakání přestane když se motor ohřeje. Většina motorů začne klepat právě až se ohřeje a zvětší se na nejakých součástích vůle... Možná to totiž může být i šponovák rozvodovýho řetězu. Ten je myslím šponován když startuješ. Mě ale cvakne cca 3x a je našponovanej. Pokud je už špatnej,tak to může dělat taky... ale to by nebyl až takovej problém.. když se to zahřeje a přestane cvakat, tak je řetěz došponovanej a můžeš jet.... To je další možnost... každopádně ty ventily bych udělal jako první a kor pokud jsi je neseřizoval víc jak 6 tis km... jinak by se dřív rozštelovat neměli, pokud to někdo teda špatně nedotáhl...