od Standa » čtvrtek 19 březen 2009, 23:30
Hele co já vim Tak MOTUL chválej všichni a k hondě tak nějak patří a 15W50 je podle origo knihy na SLRku vhodný do podmínek od mínus 5°C do 50°C(dost široké spektrum) Takže to vžádném případě nebude krok vedle, nemáš tím co zkazit(je to špičkovej olej) až je ho škoda když ho musíš za 3000km vypustit.
Já osobně jezdím levnější oleje. Teď už potřetí Mobil Extra 4T(10W40) 170kč/litr nemám sním žádný problém, moto ho nežere, z rámu nemizí a podle zvuku motoru maže výborně.
Ono to mizení se mi stalo když sem moto přivezl a olej byl nejspíš dost nevhodnej, tak sem nalil castrol20W a bylo to ok, pak jsem si šel koupit olej a castrol nebyl, já ho potřeboval a tak sem koupil Mobil10w a ten taky nemizel tak od té doby jezdím ten, protože ten 20W40 je vhodný až od 0°C, a já občas v zimně vyjedu(nemam vytápěnou garáž a teploty tam klesaj pod nulu, je to jen o startu) Na léto dávat 20W a na zimu 10W by bylo moc starostí takže jen 10W, kdyby mobil dělal 15w pro motocykly s mokrou spojkou asi bych jezdil ten (teda pokavad by měl pro mne zajímavou cenu)
360 za litr oleje mi přijde dost zlodějna a jestli je tak kvalitní jak se chlubí výrobce, tak dost zbytečný pro naše motory.