odpolední offroadová idyla ;-)

Sem přijde všechno, na co neexistuje žádná rubrika.

odpolední offroadová idyla ;-)

Příspěvekod rastakvajanasta » úterý 13 říjen 2009, 16:08

Omlouvám se za kvalitu fotek (mobil...), ale jinak nou cement, snímky hovoří za vše.

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Obrázek

Když jsem tahal z gumy tu 20cm ocelovou tyčku, hlava mi to nebrala :oops: Musel jsem se o to podělit i s vámi.
rastakvajanasta
Moderátor

Obrázky: 40

Re: odpolední offroadová idyla ;-)

Příspěvekod Renegade » úterý 13 říjen 2009, 17:46

Ty máš dobrou smůlu...
Já už jsem na Dominu najel přes 25 tisíc km a ještě jsem ani jednou nepíchl :-)
Jen čekám, kdy mě to štěstí opustí a co chytnu... ale zatím nic.... :wink:
Renegade

Příspěvekod task » úterý 13 říjen 2009, 19:03

To vypadá na prst s obracečky na seno. :)
task
ČLEN KLUBU

Obrázky: 11

Příspěvekod vpicha » úterý 13 říjen 2009, 20:00

Rasťo, mě by spíše zajímalo, co jsi podnikal dál. Měnil jsi duši nebo jsi použil antivpich spray?
vpicha

Příspěvekod rastakvajanasta » úterý 13 říjen 2009, 20:26

vpicha píše:Rasťo, mě by spíše zajímalo, co jsi podnikal dál. Měnil jsi duši nebo jsi použil antivpich spray?

S sebou jsem měl jen záplaty, takže jsem se duši pokusil zalepit. Normálně by to mělo fungovat, mám s tím dobrý zkušenosti. Jenže duše byla od té tyčky celkem rozpáraná... defekt jsem opravil a zdálo se to být ok. Tak jsem to smontoval a jel, ale po pár km to povolilo. To už byla tma a začalo chcát, teplota cca 5°C :_bad: takže už jsem se o nic nepokoušel a dojel 40 km v kuse na prázdným kole. Celkem to šlo, na čtyřku 50 kmh, v Praze pak na trojáka čtyřicítkou.
Už jsem jednou jel 30 km s prázdným zadním kolem, tenkrát to bylo s gumou E09 a motorku skoro nešlo udržet na silnici. Tentokrát jsem jel s E07 a ta se prázdná chovala o dost líp. Každopádně je zničená, to je jasný.

Poučení pro příště: Fleky ne vždy pomůžou, už s sebou budu vždy vozit náhradní duše a doporučuju to i ostatním. Jo a co se týče antipichů, tak ty jsou na dvě věci a ani jedna z nich není oprava defektu...
rastakvajanasta
Moderátor

Příspěvekod Standa » úterý 13 říjen 2009, 21:24

Rasťo, dobrej mazec!
Kdes vzal to velké kladvo, co se tam válí?? :D to vozíš ssebou :w1/:
Standa
Site Admin

Obrázky: 138

Příspěvekod rastakvajanasta » úterý 13 říjen 2009, 21:37

stand píše:Rasťo, dobrej mazec!
Kdes vzal to velké kladvo, co se tam válí?? :D to vozíš ssebou :w1/:

Jo, kladivo vozím s sebou vždy, poklepová metóda je základ veškerýho servisu :lol:
rastakvajanasta
Moderátor

Příspěvekod Jarda315 » úterý 13 říjen 2009, 21:37

Tak s tím antipichem, to můžu jenom potvrdit :( .. Pokud by bylo na Domíkovi kolo bez duše, tak říkám ANO, ale s duší je to nalevačku...
Jarda315
ČLEN KLUBU

Obrázky: 10

Příspěvekod ddusann » středa 14 říjen 2009, 17:44

pozor, antipich spray mam exp. dobu, obcas to na plechovkach nepisou , takze je li starsi 3-5 let od data vyroby, je z nej opravdu jen kapalina. Ja s nim mam dobre zkusenosti, rakousko, cechy, kousek slovenska... a drzi uz rok, ted na zimu budu menit gumu...
ddusann
ČLEN KLUBU

Obrázky: 7

Příspěvekod rastakvajanasta » středa 14 říjen 2009, 19:30

Antipichy jsou podle mě použitelný jen na drobný defekty, když duše uchází opravdu málo. Já už dřív použil antipich ve dvou případech a celá ta sráděra akorát vylezla kolem ráfku ven. Už jsem se poučil, budu vozit náhradní duše (lepení taky vždy nepomůže), na nic jinýho není spoleh. Demontáž kola, výměna duše a montáž v polních podmínkách zabere max. hodinu, pokud to člověk nedělá poprvý.
rastakvajanasta
Moderátor

Příspěvekod praporčík » středa 14 říjen 2009, 19:56

Tak to jsi dobrej hodinu včera mě přezouvali kolo koukal jsem na to jak to dělají a jakse s tím pere copak dolů ta stsrá šla vcelku lehce no tou mašinkou samo sebou ale novou tam nemohl nacpat....několikrát mu to vyklouzlo a musel se jakoby vracet zpátky takže dělat zadní gumu na dominu ......sorry ne navíc představa montpák a zlatýho ráfečku milovanýho doncka...... :_NO: :_NO: :oop1:rvaní a násilý... :_NO:
praporčík

Příspěvekod rastakvajanasta » středa 14 říjen 2009, 20:15

Když měníš píchlou duši, tak 1) nemáš novou gumu a používaná guma je o poznání tvárnější 2) z ráfku stačí shodit jeden bok pneu. Proto se to dá zvládnout za 30 minut - hodinu. Jestli se štítíš montpák, polož si otázku, co budeš dělat, až dostaneš někde 150 nebo 250 km od domova těžší defekt. Volat odtahovku, nebo kamaráda s vozíkem? Já jezdím dost daleko a chci se spolehnout, pokud můžu, sám na sebe.
rastakvajanasta
Moderátor

Příspěvekod Standa » středa 14 říjen 2009, 20:34

Hele Rasťo, když už vozíš kladivo, tak mužeš rovnou vozit náhrdní duše a opravnou sadu na gumu ne :)

Já osobně vim, že se na sebe mužu spolehnout a že lecos zvládnu, ale taky vím, že když něco dělám mimo dílnu v zálesáckých podmínkách tak většinou něco zkurvim/odřu nebo se zranim, takže jezdim absolutně bez jakékoliv výbavy a když by se něco pos.alo, nažhavim drát a dam si vklidu cígo než někdo dorazí 8)
Standa
Site Admin

Obrázky: 138

Příspěvekod Alfik » středa 14 říjen 2009, 21:16

Rasto,měl jsi napsat kde se ti to stalo.Já jen abych tam nechytil taky něco takovýho.Souhlasím s tebou,že vozit sebou náhradní duši je nejspolehlivější způsob opravy.Za svého času,když jsem ještě jezdíval na kole(před tí než jsem si koupil Dominu)bych mohl vyprávět,jak se tlačí kolo domů 20km.Ale vždycky když jsem sebou měl duši a pumpišku se mi nic nestalo(Murphyho zákon).Na rozdíl od tebe ale ještě neumím zouvat kolo.Tedy teoreticky ano,ale prakticky jsem to nedělal a vždycky když mám kolo dole,si říkám že to musím zkusit.
Alfik
Moderátor

Obrázky: 1

Příspěvekod praporčík » středa 14 říjen 2009, 21:20

prostě to nehrotím jezdím je na antipichem a po okolí sedá sehnat pomoc dycky a telefon mám :-)takže kladivo,duše,montpáky ,klíče na kolo aj jsou doma.jen svíčák šroubováky nůž a to je vsjo :D
praporčík

Další

Zpět na Aneb co se nikam nevešlo - diskuse a další činnosti...