odpolední offroadová idyla ;-)

Sem přijde všechno, na co neexistuje žádná rubrika.

Re: odpolední offroadová idyla ;-)

Příspěvekod praporčík » středa 14 říjen 2009, 21:23

praporčík píše:prostě to nehrotím jezdím je na antipichem a po okolí sedá sehnat pomoc dycky a telefon mám :-)takže kladivo,duše,montpáky ,klíče na kolo aj jsou doma.jen svíčák šroubováky nůž a to je vsjo :D

No a copak nemužeš píchnout novou pneu?jeden den tam je a druhej den to píchnu a.....popravdě bych tě chtěl vidět jak s těma montpákama zápasíš s tou mojí bačkorkou.
praporčík

Příspěvekod Alfik » středa 14 říjen 2009, 21:28

Rasto-trochu off-topic.Cože to máš za gumu?
Alfik
Moderátor

Obrázky: 1

Příspěvekod rastakvajanasta » středa 14 říjen 2009, 22:10

praporčík> já si sám obouvám i nový pneu a že už jsem jich pár přezouval, takže to zvládám. Ale napoprvý je to porod, to je jasný. První gumu jsem na Dominorovi přezouval dvě odpoledne :D Chce to cvik a dobrý montpáky (čtyřstovky z kvalitního matroše).

Alfik> Měl jsem Mitas E07, je zničená, ale asi ji zase koupím. Když se člověk vyhne blátu, tak je to ideální guma na všechno. Jo a stalo se mi to na nějaký polní cestě kus někde od Knína, směrem asi na Prostřední Lhotu, nebo jak se to tam jmenuje.

Jasně, člověk si může zavolat pomoc, pokud jezdí do 50 km kolem komína. Já nejezdím extra často, ale když už na to sednu tak jedu daleko a dostat defekt někde 200 km od domova, než někdo přijede, tak je to na několikahodinový čekání. Je to pak celkem blbej pocit, být někde daleko a říkat si, co když se něco posere. Pak taky jezdím terén a kolikrát, když zajedeš někam hlouběji do lesa, stejně bys musel tlačit motorku i několik km, než se dostaneš na místo, odkud tě může někdo odvézt. Pro mě je mnohem menší zlo se s věcí vypořádat na místě, než třeba motorku hodinu někam tlačit a ještě někoho tahat od televize, z postele nebo od milenky :wink: aby mě přijel helfnout. Mám malej bágl s nářadím, kterej připnu síťkou na plotnu od kufru (krom toho se mi tam vejde i flaša s pitím a svačina) a mám klid.
A kdybych to měl vzít úplně filozoficky :lol: :lol: tak musím říct, že tohle nedělám náhodou. Je to o určitým přístupu k ježdění, mám enduro s kterým můžu jet úplně kamkoliv, svobodně a spoléhat se na sebe. Zkrátka když se vyskytne někde problém, budu mnohem spokojenější, když se mi ho podaří vyřešit bez odtahu. Ale tohle nikomu necpu, fakt se dá jezdit kolem komína na pohodu, navíc pokud se nesjede z asflatu, člověk toho s sebou asi moc nepotřebuje. No problem :)

uff to jsem rozepsal :D
rastakvajanasta
Moderátor

Obrázky: 40

Příspěvekod Jarda315 » pátek 16 říjen 2009, 16:07

Spoléhat se sám na sebe, je dobrá volba, sám jsem se o tom přesvědčil, akorát že jsem spoléhal na antipich, a s ním jsem ujel cca 200m a byl jsem v .... Takže doporučuji vozit sebou náhradní duši. Lepení je sice menší, ale píchlou duši můžeš zalepit až doma, a navíc, pokud duše praskne a roztřepí se, tak to na místě neslepíte, a i antipich nepomůže - viz. můj starý článek. Druhá věc je ŠIKOVNOST řidiče. Osobně jsem gumu z domíka nikdy nesundaval, monpáky nemám, takže asi bych opět pohořel :? . Asi by to chtělo nějakou domácí přípravu, ale zná to určitě každý, stále se spěchá, není čas, není chuť, ale pak v terénu člověk spílá...
Jarda315
ČLEN KLUBU

Obrázky: 10

Příspěvekod Alfik » pátek 16 říjen 2009, 18:56

:offtopic: Rasto,ty jsi trubka.Měl jsi se ozvat jel bych kousek s tebou.Kdybys vola že máš píchlo,tak bych ti taky asi moc nepomohl.Vozík za auto sice mám,ale na novém autě nemám kouli,duši náhradní taky nemám,nemám už ani lepení,tak bych ti pomohl akorát psychicky.Nebo kusem žvance.
Alfik
Moderátor

Obrázky: 1

Příspěvekod rastakvajanasta » pátek 16 říjen 2009, 22:05

Alfik píše::offtopic: Rasto,ty jsi trubka.Měl jsi se ozvat jel bych kousek s tebou.Kdybys vola že máš píchlo,tak bych ti taky asi moc nepomohl.Vozík za auto sice mám,ale na novém autě nemám kouli,duši náhradní taky nemám,nemám už ani lepení,tak bych ti pomohl akorát psychicky.Nebo kusem žvance.

Díky Alfe :) , napadlo mě to, že bych se ti ozval, ale byla sobota večer, říkal jsem si, že ti nebudu kazit plány. Každopádně kolem Knína čas od času ofroudím, takže dřív nebo později se zas nějakej průser vyskytne :D takže se ozvu. Díky!
Jo a někdy se můžeš vydat na průzkum terénu se mnou, když budeš mít chuť, kolem Knína už mám pár pěkných tras. Ale letos už asi ne, mám zničenou gumu, musím objednat novou, už na to asi dlabu a nechám to do jara.
rastakvajanasta
Moderátor

Obrázky: 40

Předchozí

Zpět na Aneb co se nikam nevešlo - diskuse a další činnosti...