Západní Brdy

Sem všechny výlety z naší republiky.

Západní Brdy

Příspěvekod Alfik » neděle 29 listopad 2009, 18:15

Nazdárek všem,
koukám že je tu nějak mrtvo.Chápu,že je zima(dnes to ale celkem šlo)ale já mám potřebu jezdit i v zimě.
Tak jsem si dneska proskočil kousek Západních Brd.
Trasa:Velká Hraštice-Příbram-Rožmitál-Teslíny-Skořice-Trokavec-Strašice-Komárov-Hořovice-Dobříš-Velká Hraštice.
Suma sumárum 160km.
Pár foteček z cesty:
Zastávka na Teslínech.Pro znalé:teslínský klášter je připomínán již v 10(?)století.Dnes jsou z něj jen málo patrné základy a člověk musí vědět kde ho hledat.Na druhé straně silnice začíná už vojenské pásmo.
Obrázek
Teslínský statek(taky hodně stará záležitost)
Obrázek
Tohle je vrch kdesi ve vojenském pásmu,kam jsem se vyhrabal(je to asi 5km za Dobřívem):
Obrázek
V pozadí vrchy vojenského pásma na Brdech:
Obrázek
Na tankodromu a vojenském cvičišti na,,Bahnech".Jen je škoda že jsou tam kousek odtud vojáci.Před kasinem stojí T34(tak z druhé sv.války),takže jsem ani nefotil a radši upaloval pryč,aby mě nezkásli vojenký policajti:
Obrázek
Architektura Západních Brd:
Obrázek
A na závěr krásných pár zatáček hodně na srdce.Je to pod obcí Jivina,těsně před Komárovem.Dal jsem je 4x.
Obrázek
I přes to,že byla zima(asi 10stupňů)potkal jsem pár enduristů.Na naháče už je asi vážně zima.
Takže se mějte.
Alfik
Moderátor

Obrázky: 1

Re: Západní Brdy

Příspěvekod zdeník » neděle 29 listopad 2009, 21:47

Pěkný výlet.Já taky jezdím ale 160 km je na mě moc.Všechno je dobrý ale při dlouhých přesunech po silnici mě zebou ruce.CHtělo by to vyhřívané hefty.
zdeník
ČLEN KLUBU

Obrázky: 3

Příspěvekod Alfik » pondělí 30 listopad 2009, 10:39

Je pravda,že na zpáteční cestě už byla v lese zimka :( .To víš ty hefty by bodly.Chystám se na ně,ale jsem taky modelář a teď před vánoci vyšlo tolik novinek,že bych za to koupil dvoje hefty :oop1: .
Dobře zahřívá taky adrenalin.Např. v těch zatáčkách mi bylo pěkně teplo :?
Já ani nepočítal že tolik najedu,jen jsem si řekl že se pojedu podívat tam,kde jsem se pohyboval dva roky na vojně.
:-bay
Alfik
Moderátor

Příspěvekod Standa » pondělí 30 listopad 2009, 20:50

Ahoj, já se ve vojenském újezdě bojím jezdit:)
Je škoda že sou tam všude zákazy - je tam toho hodně k vidění!
Takže tě obdivuji že se toho nebojíš :_OK:
Standa
Site Admin

Obrázky: 138

Příspěvekod Alfik » úterý 01 prosinec 2009, 08:03

Stando,bojím.S gumou co mám(zatím)obutou bych nikomu neujel ani na asfaltu,natož pak v terénu.Bojím se tak nějak pocitově jen vojenských policajtů :-no: .Zase si ale říkám,kolik můžu dostat pokutu :w1/: ,když vjedu do zákazu vjezdu.To by mohl vědět někdo z okolí vojenskýho pásma.Propustku mi asi nikdo nedá.
Na jaře tam chci vjet znova.Podle stop jsem nebyl jedinej kdo tam jezdí.
:-bay
Alfik
Moderátor

Příspěvekod Standa » úterý 01 prosinec 2009, 11:16

No možná bych tam zjára vyrazil stebou:)
Za zákaz vjezdu máš 2tisíce a jeden bod :teacher:
Odzkoušeno před rokem a půl.. :roll:
Standa
Site Admin

Obrázky: 138

Příspěvekod richardH » úterý 01 prosinec 2009, 16:32

Žes Alfe nepísk. Já byl v neděli tady Obrázek. A vypadá to, že jsme chytli super počasí. Ty Brdy by se daly zjara ,možná i teď, ale už je brzo tma a jak zmizí sluníčko je kosa. No zrovna jsem koukal na tvoje fotky (zadní guma) a říkal si, že zimní přechody se ti drobet protáhly... Jinak jsou to "větrníky" u Pcher , kousek od Slaného. Strojovny na stožárech jsou v asi 90m nad zemí a vrtule mají průměr 100m (čerpáno z webu).Fotil jsem to mobilem (N79).
richardH
ČLEN KLUBU

Obrázky: 31

Příspěvekod Alfik » úterý 01 prosinec 2009, 19:48

:offtopic: No jo gumy. :( :_NO: :_NO:
Zas...á česká pošta je ještě nedodala.Příště si zase nechám něco poslat poštou.Z firmy http://www.motorkar.net mi psali už minulý týden v úterý,že to odeslali a stále to nedorazilo.Halt státní podnik(možná kecaj i v tý firmě,nevím) :cry:
Jinak se omlouvám Richarde,tak trochu jsem počítal,jestli dse neobjevíš,ale měl jsem našlápnuto ten směr a nechtěl jsem tě tahat takovou dálku.
For Stand:skoro bych řekl,že za ten risk mi to stojí.Ale radši počkám na ty nový gumy a pak jim zkusím ujet.Když přijde obsílka,zkusím tvrdit,že řídila osoba blízká. :-bay
Alfik
Moderátor

Zpět na Česká Rebublika