Já používám jako navigaci Nokii N95 8GB, mám v ní software a mapy Garmin. Jsem s ní nadmíru spokojený(zatím provozuju jen v autě), jediné co člověk musí, tak počítat s tím, že když je v mobilu nahraných více map najednou, tak je trochu zpožděný, ale jen mírně. N95 má anténu pro GPS pod klávesnicí, proto musí být při navigaci v otevřeném stavu a na to se žádné pouzdro neprodává (krom MDA držáký na přední sklo auta, což je na dominu na ...), takže jsem si ve zbytku zkouškového období vyrobil z měděného plechu, plexiskla a koženky ze staré "buzer" tašky pouzdro, ale ještě jsem ho nezkoušel. Tak uvidím.
Foto:
Postup výroby:
Snýtoval jsem plechovou "vaničku" do které jsem následně ve střech řadách po celém obvodu vyvrtal cca R0,5 mm dírky s rozestupem 5 mm. Vaničku jsem obšil koženkou a suchým zipem, do horní části přišrouboval dřevěný "schodek", který tvoří podpěru otevřenému displayi a všil výstelku z vytvarovaného molitanu obšitého látkou.
Horní část krytu je udělaná s 2mm plexiskla do kterého je vyřezaná díra nad klávesnici (kvůli signálu) a opět vyvrtaná dookola řada děr kvůli šití koženky, ke které je přišita opačná část suchého zipu.
K motorce je to celé přidělané 8mm závitovou tyčí, která je všroubovaná do nějakých pozink. konzol co jsem koupil v železářství a dolním koncem opřené o hrazdu.
Nevypadá to moc hezky, ale snad to bude fungovat, holt nejsem moc kutil. Na fotkách je to křivě nasazené, protože se mi nechtělo vytahovat klíč.
Napájené to bude ze zásuvky, kterou jsem přidělal s nějakým snad vodotěsným vypínačem co jsem našel doma. Celé jsme to připojil přes pojistku přímo na baterii a přidělal na ten suchý zip co je na levém plastu pod řidítkama. Předevčírem sem se byl projet a nespadlo to, tak to snad vydrží i na ostro.