Drtič zatáček?

Užitečné rady, o kterých byste měli vědět - silniční zákon, první pomoc, dopravní předpisy v okolních státech, apod.

Drtič zatáček?

Příspěvekod pepiv » pondělí 28 prosinec 2009, 20:38

Zdar chlapi. Jelikož jsem na Dominátoru ještě zelenáč, chtěl bych vědět, jaké jsou vaše zkušenosti s "řezáním zatáček" na asfaltu. Podle autora recenze na NXko v časopisu motoráj je to "drtič zatáček" a jak dál píše: "počítejte s tím, že na zakroucených okreskách a ostrých vinglech vás bude málokdo stíhat!" - kolik si myslíte, že je na tom pravdy??? Vím, že záleží na mnoha a mnoha okolnostech při svištění zatáčkou ale přece jenom by mne zajímaly vaše názory zkušených matadorů, vezmeme-li pro příklad: suchý asfalt, 1 jezdec 80 kg, pneu typizované, např. Pirelíny, co tam dávali Italové při montáži...
Já osobně o výše uvedených slovech o drtiči zatáček pochybuji, protože mám prostě nedůvěru k vysokému těžišti, úzké edndurácké 21 s enduro-vzorkem vpředu a odstřelujícímu zadnímu kolu!
Sám jsem zatím nenašel odvahu si mé obavy ověřit naostro, krom teda toho odtřelování zadního kola, což se mi stalo už dvakrát, že při najetí na podélnou nerovnost zadek citelně smýkl do boku.
Dále se v tom článku píše o nekrytém centrálu - o tom mám taky pochyby, že by to tak japonec nechal (nechal lítat bláto na pracovní píst tlumiče), nebo snad to chromované je skutečně píst a né krytka?? :roll:
Dík za odezvu.
pepiv

Re: Drtič zatáček?

Příspěvekod rastakvajanasta » pondělí 28 prosinec 2009, 23:09

Co se týče drcení zatáček, záleží jen na odvaze jezdce. Pravda je, že to v zákrutách někdy tancuje (zvlášť pokud jsi v křeči a nevedeš dostatečně uvolněně), nepočítej s tím, že to bude držet přibitý jak kapotka ve vinglu na okruhu. Ale o to je to zábavnější :lol: Nejlepší je klopení na děravých okreskách. Když to pořádně ohneš do zatáčky a vymeteš díru, pak teprv nastává pravé jezdecké vzrušení. Neboj se toho, Doncek tě nenechá na holičkách 8)

P.S. Na asfaltu jsem ještě neupadl. (zato v lese ... :_bad: :lol: )
rastakvajanasta
Moderátor

Obrázky: 40

Příspěvekod ddusann » středa 30 prosinec 2009, 00:54

No, ja mam s dominem na silnici jen ty nejlepsi zkusenosti. drzi jak prisroubovanej...neni jedinej problem, opravdu se neboj a trochu to tam poloz...;) je to jen o tom se nebat... parkrat sem si i skrutnul botkou...;)muzu doporucit... je to zabava. uz aby byl ten bilej sifl pryc.... :D :D :D
ddusann
ČLEN KLUBU

Obrázky: 7

Příspěvekod pepiv » úterý 19 leden 2010, 21:29

No, něco na tom drcení serpentin asi pravdy bude, mrkněte na tohle, fakt jim dává všem na frak: http://www.youtube.com/watch?v=XUfN9XTy60s
a tady zas doncek stíhá motárdový bestie od KTM: http://www.youtube.com/watch?v=ejeMwpTGZL8
pepiv

Příspěvekod Mefisto » neděle 14 únor 2010, 18:55

Z vlastní zkušenosti taky můžu říct že to dřží v zatáčkách krásně,bežně v zatáčkách nebo na kruháči škrtám botou o asfalt :D

Myslím si že na enduro to sedí velice pěkně :banana:
Mefisto

Příspěvekod pepiv » neděle 14 únor 2010, 21:18

To ale máš tu nohu dole ze stupačky, co? :lol:
Jaký máš gumy? Já mám tovární Pirelli MT 60. Bojím se klopit hlavně pro ten vzorek a velký/úzký přední kolo. :-no: Docela mě překvapilo, že ty MT60 prodávají s označením "pro motardy" - to je ale verze RS a asi jiný složení. Moc se v moto gumách nevyznám...
pepiv

Příspěvekod Mefisto » neděle 14 únor 2010, 21:34

Kdepak,mám jí normálně na stupačce,jen trochu vytočenou ven od motoru,

Nesmíš se bát to položit,protože kdo se bojí,nesmí do lesa :lol:

Mám to obutý na Mitas E-08 a sedí to perfektně :wink:
Mefisto

Příspěvekod Wáca » neděle 18 duben 2010, 21:30

já myslim že není třeba se bát to trochu naklopit :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Wáca

Obrázky: 0

Příspěvekod pepiv » neděle 18 duben 2010, 22:05

Tý vole! Tak to hledím! Klobouk dolů, máš odvahu! A ty kontinentaly asi nebudou ani trochu špatný gumy na asfalt... budu o nich vážně přemýšlet!
:_OK:
Dík moc za fota! Myslím, že nejen mně, ale i mnohým ostatním jsi tímto nasadil brouka do hlavy.
:hura: A jak jsem se díval, příliš centimetrů do škrtu stupačkou nechybělo!

Ještě jedou dík!
pepiv

Příspěvekod Alfik » pondělí 19 duben 2010, 07:55

Tohle přesně mi dělá radost když někde jedu,,kudlu"jak se říká.
Obrázek
A to nemluvím o tom co mám obuto.Frajeři většinou neví co na to říct. :_OK:
Alfik
Moderátor

Obrázky: 1

Příspěvekod Bago » úterý 20 duben 2010, 19:03

Jak praví Wáca, jen se nebát... :D
Obrázek

Obrázek
Gumy Continental ContiEscape + Dunlop Trailmax - zadek sjetej do kraje, předek podle mě nejde do kraje...
Bago

Příspěvekod Bago » úterý 20 duben 2010, 19:24

Hele mi nepřijde že by nějak extra vysedával.
Vysednutím trošku změníš těžiště celý soustavy jezdec - motorka.Tudíž bys mohl dosáhnout rychlejšího průjezdu zatáčky při menším náklonu.Ale myslím, že tohle nemá vůbec cenu řešit na motorce jako je Domintáror, která je na nějaký SM(supermoto!!!:D) hrátky vhodná asi jako kozel v zahradnictví.
Jako já třeba do zatáček taky trošku těžiště změním, ale je to spíš hra na cit a zkušenosti.Zkoušet, zkoušet, zkoušet - protože čuměním na video se to nenaučíš :)
Bago

Příspěvekod praporčík » úterý 20 duben 2010, 20:39

pepiv píše:Jasně, máš 100% pravdu. Tahle debata se dominátora nijak nedotýká.
Vsednutím prrdelí ve směru ven ze zatáčky se dostane těžiště ven ze zatáčky a je nutný naopak stroj víc naklopit... ale serrme už na to...

Ale zpátky k NX 650:
Jo a všimli jste si taky, že při vyšších rychlostech (asi od 80 km) se domina jakoby brání zatáčet?

Tak to jsem si nevšiml :( prostě kdyy to jede rovně a jede to víc a víc....tak zatáčet podle mě nechce nic páč je tam nějaká kynetická energie.....nebo jak to nazvat.Myslím,že domís je dobrej akurát na vše takovej univerzál ...ale mohl mít váhu trošku níž a to je vlastně motorka vcelku lehká!
praporčík

Příspěvekod praporčík » úterý 20 duben 2010, 21:08

pepiv píše:No tak XTéčko od yamahy (600) má jen o nějaký kilo méně ale za to mnohem horší rám (vlní se) a kvalitativně je ve všem o trochu horší než ta naše HONDA!!! Jo, to TTR je jiná káva - 145 kilo suché. Ale: nemá startér, dekompresor, kapotování, pořádný světlo, baterii...

No jo každej verk má něco ......Já si Domíka chci nechat na to co najedu a na co ho chci bych řek ideál jednodchej na udržbu i spotřebu.Nakonec už jsem do něj narval dost korun takže koupit další a zase cpát...
praporčík

Příspěvekod Wáca » neděle 25 duben 2010, 19:38

nejen na zatáčky, ale i na meší zkoky je domík stavěněj :) ,asi si nechám udělat ale tvrdší pružiny :)
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Wáca

Obrázky: 0

Další

Zpět na Rady