Na co si dát pozor při koupi

Užitečné rady, o kterých byste měli vědět - silniční zákon, první pomoc, dopravní předpisy v okolních státech, apod.

Na co si dát pozor při koupi

Příspěvekod Pecina » neděle 09 květen 2010, 21:12

Zdravím,
chtěl bych se zeptat na co si dát při koupi pozor. Majitel mi psal, že mu při posledním svezení začal trochu cukat, ale prý je to karbecem. Poznám nějak jestli je to karbecem nebo je v tom zakopanej jinačí pes. Předem dík za rady.
Pecina

Re: Na co si dát pozor při koupi

Příspěvekod Wáca » neděle 09 květen 2010, 21:19

tak když je to karbecem tak ať ho vyčistí a pak napíše jak to jede :wink:
jinak běžný věci, brzdy, řetězovka, pneu, jestli tam má dost oleje a jestli nekouří, jestli není nák hlučnej motor extra, kouknout na moto ze spoda, jestli není vařenej třeba blok motoru(mohl být padnutej) jestli sou kola za sebou(rovnost rámu) .........+X další ch věcí, je toho fakt dost
Wáca

Obrázky: 0

Příspěvekod Pecina » neděle 09 květen 2010, 21:30

No normální věci věci jako kola v ose, brzdy, řetězovka a tak mi jsou jasný. Spíš jsem měl na mysli věci okolo motoru a jízdních vlastností.
Btw měl by být otevřenej, kolik točí otevřenej domík např při kilu na pětku, abych to mohl podle něčeho porovnat.
Pecina

Příspěvekod pepiv » neděle 09 květen 2010, 21:33

První věc, která musí trknout je podezřele nízká cena. Dále zkrátka prohlídni všechno - začni u těsnění motoru a převodovky, musí být nejlépe origo, stejné... dále šrouby-i ty jednou povolené jdou poznat, pokud jsou origo, atd.
Jinak: vibrování motoru při nízkých otáčkách (do 3 tisíc) a zalomenou ručkou plynu je normální. Kvalty musí jit kopat lehce, komaxit na víkách tyky hodně napoví o opotřebení.
Z výfuků se nesmí kouřit. Když si při rozjezdu zadrandíš plynem jako u pionýra, musí se "ti postavit" !(- motorka, ty vole, né tamto..) :lol:
pepiv

Příspěvekod Wáca » neděle 09 květen 2010, 21:44

:lol: jj jak nemá motor víc jak3tis. ot tak bouchá jak prase, tak se nelekni, jinak otevřenej podle mě nebude, bude mít těch 32-35kw pokud tam nemá pár věciček navíc co něco přidá, jinak na 5 při 100km/h mi toči něco kolo 5tis.ot......zkus za to zatáhnout jestli neklouže spojka, ale počítej s tim že bude v pohodě tak aby ti to nepodjelo z pod zadku :lol:
zeptej se co tam lil za olej, jak čato ho měnil, na vzduch filtr se zeptej jak je starej, popřípadě si zkontroluj svíčku jestli je v pohodě
Wáca

Obrázky: 0

Příspěvekod praporčík » neděle 09 květen 2010, 21:46

na 5tku mě to při 100km/h točí tak 4200-4300
a vůbec se toho nebuj na 5tku to pod //cenzurováno// neujede jen 1 a 2 je troch divočina.-)
praporčík

Příspěvekod Pecina » pondělí 10 květen 2010, 07:24

Doufám že to bude všechno ok a motorka mi zůstane tam kde zůstat má, to znamená pod půlkama :-D
Pecina

Příspěvekod Alfik » pondělí 10 květen 2010, 08:16

pepiv píše:...Když si při rozjezdu zadrandíš plynem jako u pionýra, musí se "ti postavit" !(- motorka, ty vole, né tamto..) :lol:

Přátelé,já to tak měl.První svezení bylo lepší jak první sex.Sorry :offtopic:
Já osobně jsem si vzal k prohlídce před koupí kamaráda motorkáře,kterej jezdí na motkách už asi 20 let.Autům,si myslím,rozumím,ale u motky jsem si nebyl jist.Byli jsme takhle dvakrát,a poradil dobře.
Alfik
Moderátor

Obrázky: 1

Příspěvekod Pecina » neděle 16 květen 2010, 21:28

Tak jsem si ho přece jen koupil. :banana: Majitel šel s cenou trochu dolů a tak jsem si řekl i kdybych do toho měl nějaký peníze dát hned při pořízení budu pořád na nule. Zatím jsem měnil jak přední tak zadní desky, olejovej filtr, mám objednanej vzduchovej filtr, nový blinkry a zrcátka, a samo že svíčku a olej. Ještě musím trochu poštelovat karbec a snad pak bude vše cajk. Kvůli počasí a taky kvůli škole teď není moc času ale příští týdenj se mu budu věnovat pořádně a snad pojede tak jak má a nebude tam žádnej větší problem. Jinak děkuju všem za rady. :wink:
Pecina

Příspěvekod kajlak » neděle 16 květen 2010, 22:25

no a tak se pochlub ne? foto :D
kajlak
ČLEN KLUBU

Obrázky: 5

Příspěvekod Pecina » pondělí 17 květen 2010, 11:17

Pochlubím se hned jak bude složená :wink:
Pecina

Příspěvekod praporčík » pondělí 17 květen 2010, 11:38

to je v bedně?
praporčík

Příspěvekod Pecina » pondělí 17 květen 2010, 12:39

Obrázek
Obrázek
kua jak se sem vkládají fotky?
Pecina

Příspěvekod praporčík » pondělí 17 květen 2010, 12:44

co motor?kolik to má najeto?rok?cena?
praporčík

Příspěvekod Pecina » pondělí 17 květen 2010, 12:48

1997, na tacho 44 000, motor snad dobrý jen si musím pohrát s karbecem (vyčistit, seřídít směs, jde jí tam moc a občak si prdne do výfuku) cena 35 t.
Pecina

Další

Zpět na Rady