Na co si dát pozor při koupi

Užitečné rady, o kterých byste měli vědět - silniční zákon, první pomoc, dopravní předpisy v okolních státech, apod.

Re: Na co si dát pozor při koupi

Příspěvekod praporčík » pondělí 17 květen 2010, 12:59

Tak bych řekl podle sebe ok ta cena jen aby šlapal a sloužil.Držím palce at jezdí a hlavně bez nehod...
praporčík

Příspěvekod Pecina » pondělí 17 květen 2010, 13:05

No snad jo, člověk nikdy neví. Tobě taky hodně km bez nehod, třeba se potkáme na nějakým tom srazu.
Pecina

Příspěvekod Pecina » pondělí 17 květen 2010, 13:09

ještě to není pořádně seřízený tak trochu hulí, taky je to úplně studenej motor.
Pecina

Příspěvekod Bago » pondělí 17 květen 2010, 13:15

Pecina>já ti nechci kazit radost, ale ten černej čmoudík nebude seřízením karbece...tohle vypadá spíš na olej ;-)
Bago

Příspěvekod Gwynbleidd » pondělí 17 květen 2010, 13:16

Studený Domino v dobrém stavu dělá stejně jak auto kouř bílí, být tebou tak se podívám i na gufera u ventilů a kroužky, tenhle dymec je spálený olej
Gwynbleidd
ČLEN KLUBU

Obrázky: 23

Příspěvekod praporčík » pondělí 17 květen 2010, 13:18

Tedka jsem zkouknul video zdá se mě to dost černej kouř no uvidíš až doladíš,ale asi bych to typnul že bude brát olejík...
praporčík

Příspěvekod Pecina » pondělí 17 květen 2010, 13:22

Já vím, tím seřízením k popisku toho videa jsem nemyslel jen karbec karbec, taky je tam solidně zamrdanej vzducháč, na olejovej filtr jsem se ještě nedíval. Teď není čas musím až po matuře.
Pecina

Příspěvekod praporčík » pondělí 17 květen 2010, 15:31

No uvidíš gufera a kroužky to zase není až taková palba
Naposledy upravil praporčík dne pondělí 17 květen 2010, 17:18, celkově upraveno 1
praporčík

Příspěvekod kajlak » pondělí 17 květen 2010, 18:41

pecina-mrkni na svicku-ta bude cerna,to me delalo kdyz jsem zkousel smes,zkus to postelovat smes trochu pokud ti to strili,kdyby to kourilo modre-bile tak olej-gufera-krouzky,ale podle me to bude jen smes,nic vic :)
kajlak
ČLEN KLUBU

Obrázky: 5

Příspěvekod pepiv » pondělí 17 květen 2010, 21:25

To video je bída, "to by čovek musel fidět na vlastní bulvy" aby mohl vyvozovat ňáký diagnózy :-no:
Jinak máš pěknou barevnou kombinaci - asi tu nejlepší, co kdy na dominátorech byla!
pepiv

Příspěvekod rastakvajanasta » pondělí 17 květen 2010, 21:51

Kouknul jsem na to video no a ten černej kouř - přeběhl mně mráz po zádech :_bad: . Musím dát za pravdu příspěvkům přede mnou, ten motor by zasloužil rozborku a eventuálně GO vršku. Prodávající dobře věděl, proč může jít s cenou tolik dolů. Na druhou stranu koupils fakt levně, být tebou, nechám ten vršek rovnou celej poctivě udělat (výbrus, píst, ventily...), dalších mnoho let budeš mít pokoj a klid na cestách.

A hlídej hladinu oleje :!: bude ti mizet rychle a jak ho tam nebude dost...
rastakvajanasta
Moderátor

Obrázky: 40

Příspěvekod richardH » úterý 18 květen 2010, 07:24

to střílení do výfuku způsobuje chudá směs , bohatá střílí do sání. Většinou to střelí do výfuku potom co z plné jízdy zaklapneš heft a brzdíš motorem - motor se točí i pálí ale "nedostává se mu".Chudá směs nestačí vyhořet ve válci a tak dohořívá ve výfukovém potrubí - to je ta střelba.
Pečlivě si hlídej hladinu oleje :teacher: (viz.příspěvek Rasti).Nejlépe dolít na max. a sledovat případný úbytek.Taky bych to viděl , že bude žrát olej :( ........
richardH
ČLEN KLUBU

Obrázky: 31

Příspěvekod praporčík » úterý 18 květen 2010, 07:42

Ty gufera a kroužky to zase není až tak drahý hleavně aby nebyl přidřenej-hlídat olej
praporčík

Příspěvekod Pecina » úterý 18 květen 2010, 12:00

A kolik cca stojí GO vršku?
Pecina

Příspěvekod rastakvajanasta » úterý 18 květen 2010, 13:04

Pecina píše:A kolik cca stojí GO vršku?

Já když kupoval Domana, tak byl vršek už hotovej, dostal jsem k tomu fakturu z Hondy Plzeň, takže se to dělalo v autorizovaným servisu. Cena - materiál 7.500 a práce 4.500. Rozsahem výbrus, pístní sada, přebroušení ventilů, všelijaký těsnění a bordel okolo + spotřební věci (nasčítá se to, mno...). Dělalo se to při stavu tacho 45.000 km, teď už mi do sta tisíc moc nechybí a nutno říct že motor je stále v perfektní kondici. Je fakt, že většinu těch kilometrů od generálky jsem najel já a o motor se poctivě starám, tak snad i proto pořád šlape (v podstatě stačí svědomitě měnit a hlídat olej a poctivě motor prohřívat - jednoduchý, ale překvapivě hodně lidí na to sere).
Plánuju, že tak ve stodvaceti tis. to dám na GO možná preventivně znovu :D ale uvidí se, jestli to nebude brát olej, tak nechám dědka kroutit kiláky vesele dál.
rastakvajanasta
Moderátor

Obrázky: 40

Předchozí

Zpět na Rady