vynechává jiskra při spouštění

Sem všechny zkušenosti, vylepšení, problémy apod. (motor, pneu, brzdy apod.)

vynechává jiskra při spouštění

Příspěvekod maharádža75 » neděle 28 prosinec 2008, 16:24

Všiml jsem si,že když startuju a držím dél startér, horší chytá, než když jen opakovaně o tlačítko cvrnknu.Díval jsem se na VN kabel a dává jiskru pouze při zmáčknutí tlačítka startéru, jak to držím déle tak vůbec /díval jsem se i potmě/, pouštím tlačítko a zase nádherná jiskra.Baterie plně nabitá,to samé i s baterkou z auta.Svíčky jsem zkoušel různé,dělalo to to samé.
Někdy se stane,že během jízdy náhle vysadí motor,nastartuju okamžitě bez problému,to už se tu ale řešilo.Napadá mě jedině CDI.
maharádža75

Příspěvekod Jarda315 » úterý 30 prosinec 2008, 00:36

Někdy se stane,že během jízdy náhle vysadí motor,nastartuju okamžitě bez problému,to už se tu ale řešilo.

To by mohl být i spínač u stojánku. Když máš zařazenou rychlost a sklopí se ti stojánek, tak to chcípne - může to mít už za sebou a chvěním změní hodnotu.
Jarda315
ČLEN KLUBU

Obrázky: 10

Re: vynechává jiskra při spouštění

Příspěvekod 11pet » středa 01 červenec 2009, 18:16

maharádža75 píše:Všiml jsem si,že když startuju a držím dél startér, horší chytá, než když jen opakovaně o tlačítko cvrnknu.Díval jsem se na VN kabel a dává jiskru pouze při zmáčknutí tlačítka startéru, jak to držím déle tak vůbec /díval jsem se i potmě/, pouštím tlačítko a zase nádherná jiskra.Baterie plně nabitá,to samé i s baterkou z auta.Svíčky jsem zkoušel různé,dělalo to to samé.

Mám stejný problém.Už jsi to vyřešil ?
11pet

Obrázky: 0

Příspěvekod maharadza75 » středa 01 červenec 2009, 21:17

Zjitil jsem, že to dělá jen když jsem měl vyšroubovanou svíčku z válce.Pokud byla ve válci a přiložil jsem druhou ke kontrole /s fajkou/ na motor tak bez problémů. Někdy se mě stalo, že motor náhle vysadil,bylo vadné CDI,dal jsem tam nové od Ignitechu.Možná to bylo i tím.
maharadza75

Příspěvekod rastakvajanasta » středa 01 červenec 2009, 22:19

maharadza75 píše:Zjitil jsem, že to dělá jen když jsem měl vyšroubovanou svíčku z válce.Pokud byla ve válci a přiložil jsem druhou ke kontrole /s fajkou/ na motor tak bez problémů. Někdy se mě stalo, že motor náhle vysadil,bylo vadné CDI,dal jsem tam nové od Ignitechu.Možná to bylo i tím.

Na kolik vyjde ta náhrada od ignitechu? Jen tak pro zajímavost...
rastakvajanasta
Moderátor

Obrázky: 40

Příspěvekod Jarda315 » čtvrtek 02 červenec 2009, 07:26

Na stránkách http://ignitech.cz/czech/cenik.pdf mají ceny okolo 3500 +- . Zajímalo by mě co to stojí v Hondě..
Jarda315
ČLEN KLUBU

Příspěvekod rastakvajanasta » čtvrtek 02 červenec 2009, 10:32

Na partsdepotu za originál chtějí 4.800,- při dodání do 30 dnů, resp. 6.600,- při dodání do 6 dnů.
rastakvajanasta
Moderátor

Obrázky: 40

Příspěvekod Jarda315 » pátek 03 červenec 2009, 07:02

rastakvajanasta píše:Na partsdepotu za originál chtějí 4.800,- při dodání do 30 dnů, resp. 6.600,- při dodání do 6 dnů.

Jsou to pěkný :-cenzura: :-cenzura: . To je ranec korun :oops: . Ale když chce člověk jezdit.. že?
Jarda315
ČLEN KLUBU

Příspěvekod praporčík » středa 02 červen 2010, 11:15

Dneska jsem moto nemohl nastartovat po 20-40 minutách stání no nakonec jsem to natočil a dojel do garáže.....tam jsem zkusil jinou svíčku a startoval jsem.....jenže jsem si všimnul,že když dělám delší start cca...5vteřin a víc tak mě to přestane házet jiskru a je to mrtvý....pokud startuji kratší dobu nebo startuji přerušovaně tj.startuji a pouštím spínač starteru tak jiskru hází dobře...taky na tenhle styl startu nejlépe chytá ale pak jak to naskočí tak motor šlape dobře..a za tepla to taky chytá dobře..jak to řešit??startoval jsem s natočenou svíčkou a zkoušel náhradní.
praporčík

Příspěvekod Wáca » středa 02 červen 2010, 13:37

taky mam podobný ,,problém,, ...startuju a nic, ale jakmile pustim tlačítko tak chytne, ale dělá to jen ráno a jen občas, jinak za tepla chytá na tuknutí ;-)
Wáca

Obrázky: 0

Příspěvekod praporčík » středa 02 červen 2010, 13:54

tak jsi na tom stejně je tam mrda v elktrice ale kde?cdi?snímač?kde sakra kde
praporčík

Příspěvekod praporčík » pondělí 14 červen 2010, 10:15

Jsem měl minulej tejden doncka odstrojenýho,tak jsem vzal kontaktol a sjel všechny relátka konektory...zjistil jsem že mě jak jsem dýl startoval hází jiskru z cívky na kostru motorky,,takže jsem zaříznul kabel přetáhnul přes to černou bužírky a nasadil na cívku zajistil bindrem a je po problému....jiskra chodí jen na svíčku a do fajfky a ne z cívky na kostru...pokontrolujte tohle možná je to důvod horších startů..
praporčík

Příspěvekod pajagutsi » pátek 06 leden 2012, 02:51

nejste sami až na to přijdu tak ta mrcha dostane kouř :x
pajagutsi

Obrázky: 8

Příspěvekod pajagutsi » sobota 07 leden 2012, 22:03

Tak dnes jsem vyměnil kabel od cdi k otáčkoměru a indučce na chvily hazela při každém zdvihu potom zase jak kdy musí to být CDI kontaktuju toho týpka co ji měnil !Mimochodem všim sem si že při každý jiskře poskočí ručička otáč......!Dobrý ukazatel . :wink:
pajagutsi

Příspěvekod Zemi » úterý 10 leden 2012, 14:42

Já osobně si myslím že mistři :_OK: v Hondě museli udělat kompromis aby startér otočil tím jednoválcem musí dostat dost proudu a ten pak chybí na cívce a zvlášť když se startuje déle. Pak stačí když má startér větší odběr kvůli uhlíkům, nebo nějaký zkrat na cívce zapalování a proud už nestačí. :) Pokud motorka běží v pohodě tak bych to spíš hledal při vyšším odběru proudu při startu může to být i třeba špatný kontakt na baterce, startovacím relátku nebo kontakt na startéru.
Zemi

Další

Zpět na Vaše postřehy