Porsche Museum Stuttgart

Evropské cesty sem...

Porsche Museum Stuttgart

Příspěvekod rastakvajanasta » pátek 23 červenec 2010, 12:51

Tak se mi konečně podařilo vypravit do Stuttgartu. Návštěvu muzea doporučuju všem fandům sportovních a závodních vozů, pro fanoušky Porsche skoro povinnost. Vstup je 8 eur, parkování v podzemní garáži muzea €4 na 4 hod.

Sama budova muzea je architektonický skvost, uvnitř pak najdete mnoho vozů jak produkčních, tak závodních. Za všechny bych jmenoval třeba legendární 1500HP speciál 917/30 Marka Donahue, který vyhrával v první polovině sedmdesátých let všechny vytrvalostní soutěže, do kterých vyjel a dodnes patří mezi nejsilnější a nejrychleší vytrvalostní závodní vozy vůbec. Dál např. respekt budící speciál kupé "MobyDick", slávou ověnčenou Carreru 2,7 RS i její vzácnou sestru RSR, supersport GT1 v závodní i civilní verzi, celá historie větve 911 Turbo atd. atd... Nechybí ani kompletní současně vyráběná modelová řada včetně GT3 i GT2. Expozice závoďáků není stálá, některé exponáty ještě pořád závodí a je to na nich vidět :-)
Kromě toho zde najdete obrovské množství technických informací, mnoho motorů a podvozkových součástek v řezu, různá originální technická řešení Porsche, skeletony karoserií a celkově tolik doprovodných informací (německy nebo anglicky), že by je člověk nevstřebal ani při týdenním nonstop pobytu :o)

Celé muzeum má příjemnou atmosféru a díky svojí velikosti není nijak přelidněné.

ODKAZ na muzeum
http://www.porsche.com/international/ab ... chemuseum/

Fotka budovy
Obrázek

A pár fotek zevnitř pro ilustraci
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Obrázek
Uživatelský avatar
rastakvajanasta
Moderátor
 
Příspěvky: 878
Obrázky: 40
Registrován: sobota 03 listopad 2007, 22:45
Bydliště: Příbramsko

Zpět na Evropa

Kdo je online

Uživatelé procházející toto fórum: Žádní registrovaní uživatelé a 1 návštěvník

cron