Vyhřívané rukojeti na Domíkovi

Sem všechny zkušenosti, vylepšení, problémy apod. (motor, pneu, brzdy apod.)

Re: Vyhřívané rukojeťi na Domíkovi

Příspěvekod zdeník » čtvrtek 11 únor 2010, 22:22

To máš pravdu ,krabička je velká až dost ale člověk může mít pocit že za ty prachy hodně dostal. :lol:
zdeník
ČLEN KLUBU

Obrázky: 3

Příspěvekod Standa » čtvrtek 04 březen 2010, 19:46

Tak jsem nakonec Saita také zakoupil, ono za 800 i s poštovným, to se nedalo odmítnout.
Nejprve jsem se dal do montáže samotných rukojetí a hned jsem narazil, s levou sem si poradil během 10ti minut, ale u pravé jsem právě narazil, a chci se zeptat jak jste tohle řešili.

Takže otočný plast na kterým je nasazená rukojeť (plyn), má na vnitřní straně úzké osazení, které mi nedovolí vyhřívanou rukojet nasunout až do samého konce (orig. rukojeť, má zápich takže sedí pěkně na konci). viz foto...
S trčícím kabelem z plynové rukojeti a nevzhledným ovládáním, jsem se ještě vyrovnal, ale osazení se mi moc ořezávat nechce...
Obrázek
Obrázek
Standa
Site Admin

Obrázky: 138

Příspěvekod zdeník » čtvrtek 04 březen 2010, 23:26

Taky jsem to řešil.Nakonec jsem do rukojeti udělal na soustruhu osezení jako je na původnim heftu.Je trochu mělčí protože mi nůž začal škrtat o zalité přívodní kabely.
zdeník
ČLEN KLUBU

Obrázky: 3

Příspěvekod Standa » pátek 05 březen 2010, 09:22

To je právě to, se bojim do toho šáhnout abych to nezmrvil, no podívám se co maj v nástrojárně za kudlu...
Jo a jak se ti to povedlo převlíct na ten zápich? Vyhřívaná rukojeť je dost tvrdá...
Standa
Site Admin

Příspěvekod Standa » pátek 05 březen 2010, 12:37

Tak jsem využil toho že soustružník šel darovat krev, do rukojeti jsem udělal zápich a osazení na plynu jsem zmenšil už to pasuje, o víkendu jestli bude chvíle tak rukojet nasadím a začnu umisťovat elektriku..
Díky Zdeňku za radu :_OK:

Edit: tak namontováno, byla to piplačka, věnoval jsem tomu tři podvečery-snažil jsem se to udělat poctivě a kvalitně aby nikde nic nepřekáželo, nekoukalo a vše dobře kostřilo.. Teď po otočení klíčku, plus vyvedené z pojistkové skříňky sepne relé, které pošle plus z pojistky(která je napojená přímo na baterku), do ovladače výhřevu. Mínus jsem umístil na nejbližším vhodném kostřišti.
Standa
Site Admin

Re: Vyhřívané rukojeti na Domíkovi

Příspěvekod chuck » sobota 02 říjen 2010, 15:03

Čau, teď na zimu uvažuji o těch Saitech, jen jsem se chtěl zeptat, jestli nikdo opravdu nezaznamenal nějaký problém s elektrikou.
Tak nějak jsem to počítal (60w dálkový světlo+21w brzda+5w zadní světlo+42w 2xblikr+4w parkovačka+3,4w kontrolka blikru+1,7w kontrolka dálkovejch + 6,8w 4xosvětlení budíků) vychází asi 144w a k tomu plný výkon vyhřívaných rukojetí 40w je nějakých 184w.
Nerozumím elekrice, nevím jestli se to takhle dá počítat, ale z logického pohledu, když má alternátor výkon 180w při 5000ot/min., je to o něco více. A navíc můžu jet pomalejc a ne třeba těch 5000ot/min ale třeba jen 4000ot/min. a to vyrábí ještě míň wattů a co teprve na volnoběh.
Sice je to asi ne moc častá situace, že budu brzdit, svítit dálkovejma a k tomu blikat a mít zapnuté vyhřívaný ruk., ale celkem se to i stát může.
Zajímá mě tahle situace a co se může stát, když budu odebírat víc wattů než je schopen alternátor vyrobit, co se stane? Měl někdo s tím problém nebo můžu bezproblému namotovat saita a odebírat víc wattů?
chuck

Příspěvekod Wáca » sobota 02 říjen 2010, 15:24

podle mě to je malá pravděpodobnost že ti bude svítit(blikat) všechno najednou takovou dobu aby ti altik nestíhal.....já s tim nemam žádný problém :wink:
Wáca

Obrázky: 0

Příspěvekod chuck » sobota 02 říjen 2010, 15:47

Jo to chápu, že ta situace netrvá nějak dlouho, ale přeci jen je to za mezí zvládání alternátoru a jako laik nevím, co se může stát. Nemůže se třeba ten alternátor spálit nebo tak něco?
chuck

Příspěvekod rastakvajanasta » sobota 02 říjen 2010, 17:16

chuck píše:Jo to chápu, že ta situace netrvá nějak dlouho, ale přeci jen je to za mezí zvládání alternátoru a jako laik nevím, co se může stát. Nemůže se třeba ten alternátor spálit nebo tak něco?

Ne. Normálně hefty namontuj a s klidným svědomím jezdi. :_OK:
rastakvajanasta
Moderátor

Obrázky: 40

Příspěvekod Jarda315 » neděle 03 říjen 2010, 13:56

Nezapomeňte, že všechna spotřeba energie se bere z baterie, a aternátor jí pak dobijí.. Taky nepředpokládám že budete mít vše zapnuté, aby nastal nějaký kolaps. Mohlo by se stát že při delším provozu, by se mohla baterka vybít, ale zase alternátor mezi tím vyrovnává úbytek, takže bych v tom asi nehledal nějaký problém..
Jarda315
ČLEN KLUBU

Obrázky: 10

Příspěvekod chuck » pondělí 04 říjen 2010, 20:27

Tak jo, nikdo v tom problém nevidí a nikdo žádný nehlásí, takže budu věřit, že po namontování bude vše v pořádku. Dík.
chuck

Příspěvekod chuck » středa 20 říjen 2010, 20:54

Tak už mám konečně Saita doma. Chtěl jsem je připojit tak, aby rukojeti šli zapnout pouze při otočeném klíčku na ten kabel pod sedlem. Jenže jsem zjistil, že neni pod proudem ani při otočeném klíčku :w1/:. To je zvláštní, někdo ho má pod proudem pořád, někdo při zapnutém klíčku a já bohužel vůbec :( . Původně jsem to chtěl napojit na baterku rovnou, ale strach před nenechavci a vlastní blbostí mě nutí udělat to jinak. Jenže teď fakt nevím jak. Poradil by, prosím, někdo jak to zapojit, aby to fungovalo na klíček? Nebo jak zprovoznit ten káblik, aby do něho šel proud při zapnutém klíčku?
chuck

Příspěvekod Wáca » čtvrtek 21 říjen 2010, 22:27

já to udělal uplně jednoduše, zkoušečkou jsem si našel kabel který je pod proudem jen se zapnutým klíčkem a normálně jsem to na něj připájel ;-)
Wáca

Obrázky: 0

Příspěvekod chuck » pátek 22 říjen 2010, 20:21

Tak problém jsem vyřešil, kabel pod proudem nebyl, protože tam chyběla pojistka :D. Teď už mám rukojeti namontovaný, jenže řeším další problém.
Přijde mi, že saita blbě fungujou. Když dám polohu START, tak mají tendenci se rozehřát a rozehřejou se na teplotu, kterou bych si představoval jako u polohy LOW. A poloha LOW a HI vydává takové teplo, ani by se nedalo řici vlažné, spíš víc studené než vlažné :( . Takže ruce mě mrzly, když jsem to zkoušel, vesele dál. Dost mě to štve, protože po tý práci s tím jsem čekal něco jinýho. A řešit reklamaci, taky nic moc vyhlídka, ale asi mi nic jinýcho nezbude, než to zase celý sundat. :(
Chci se zeptat, jak Vám to topí na ty jednotlivé polohy?
Jo a taky by mě zajímalo, kam jste schovali tu kabeláž, hlavně ten uzel s těmi spoji. To mám ještě nedořešený. Kdyby měl někdo foto, tak to by bylo super.
chuck

Příspěvekod Pruduch » sobota 23 říjen 2010, 01:55

Zkus změřit napětí na přívodu k těm heftům (v místě připojení), nejlíp při všech polohách přepínače. Je možné, že tam je někde přechoďák a v tom případě bys naměřil výrazný pokles napětí při zapnutí. Mimochodem přímé připojení na spínačku není moc košer vzhledem k proudu který tam teče... těžko říct jestli je na to spínačka dimenzovaná a jak dlouho to vydrží (když se ke stávajícím odběrům naloží další cca 3,5A nebo kolik to bere). Správně by se všechny "hladovější" doplňky měly zapojit přes relátko.. tedy po zapnutí klíčku by se seplo relátko (cívku zapojit tam co teď jsou hefty) a přes samostatnou pojistku kabel přímo od baterky přes kontakt relé k heftům.
Pruduch

Obrázky: 2

PředchozíDalší

Zpět na Vaše postřehy